Stálice v nabídce modelů Volkswagen

Automobilka Volkswagen patří spolu s Fordem a Toyotou mezi absolutně nejprodávanější vozy po celém světě. Není se čemu divit. Paleta osobních i užitkových vozů německého výrobce je tak široká, že si vybere opravdu každý.

V následujících řádcích si představíme 3 nejoblíbenější modely Volkswagen v posledních letech. Je jen na vás, zda hledáte parťáka do města, nebo spíše pokukujete po moderním SUV.

Volkswagen Polo: Ideální parťák do městské džungle

Už je tomu více než 45 let, kdy z výrobní linky vyjela první verze městského automobilu VW Polo. Cílem automobilky tehdy bylo přinést menší cenově dostupný vůz vhodný do městského prostředí. Faktem však je, že nejnovější vozy VW Polo nám lehce narostly.

Nové Polo by se dalo specifikovat jako menší vůz s výbavou vozů střední třídy. Těšit se tak můžete na různé jízdní asistenty. Co se týče motorizace, jsou k dispozici úsporné benzínové motory TSI s výkonem 70 a 81 kW. U všech máte na výběr mezi manuální a automatickou převodovkou. Pokud si chcete užít sportovní jízdu, sáhněte po modelu Polo GTI s dvoulitrovým motorem a výkonem 152 kW.

Volkswagen Golf: Každý si najde to svoje

Volkswagen Golf je historicky nejúspěšnějším modelem Volkswagen. V Evropě i celosvětově patří k nejprodávanějším autům vůbec. Z počátku byl Golf vyrobený jako rodinný vůz, ale díky svým sportovním a terénním verzím si našel své zákazníky z celého spektra řidičů.

Nový Volkswagen Golf je již osmou generací toho legendárního vozu. Ten je k dispozici v plug-in hybridní verzi pod názvem GTE, ve sportovní variantě GTI s dvoulitrovým TSI motorem a verzi GTD, která pod kapotou skrývá motor 2.0 TDI s výkonem 147 kW. Pokud však patříte mezi opravdové milovníky sportovní jízdy, sáhněte po modelu Volkswagen Golf R. Pod kapotou bublá benzinový dvoulitr s výkonem 235 kW.

Volkswagen T-Roc: Zábavné SUV pro mladší generaci

Posledních pár let to vypadá, že kdo nejezdí SUV, jako by nebyl. Vyplývá to z prodejních statistik i nabídky na trhu. Téměř každá automobilka má ve své nabídce alespoň jeden menší crossover či SUV.

U Volkswagenu už několik let perfektně fungují modely Allspace, Tiguan a právě Volkswagen T-Roc. Při pohledu na T-Roc je jasné, že cílí především na mladší generaci. Automobilka, která se u svých ostatních modelů drží konzervativního designu, se zde až nebývale odvázala. Přesto však je pořád jasně zřetelné, že jde o auto značky Volkswagen.

Na výběr máte benzínové TSI motory s objemem od 1,0 do 2,0 a dieselové TDI motory od 1,6 do 2,0 l s výkonem od 85 do 140 kW.

Redakce portálu
Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce