Pátek 03. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Sraz a soutěž historiských vozidel

03.05.2024 - Sraz a soutěž historiských vozidel - Na zábřežském...

Počasí

03.05.2024 - Pátek

Teplota: 19 / 13 - obcasny-Déšť

04.05.2024 - Sobota

Teplota: 24 / 12 - PoloJasno

Policisté společně darovali krev

27. října 2022 - 13:58

Zpět na seznam článků

Příklady táhnou. Přidávají se i prvodárci

Policisté společně darovali krev

Policisté společně darovali krev zdroj foto: PČR

Na transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Olomouc bylo ve středu 26. října dopoledne bezpečno. Čekárnu doslova zaplavily uniformy. Ve snaze pomoci potřebným se zde setkalo na pětadvacet policistů, aby společně darovali krev nebo plazmu. A protože příklady táhnou, přidalo se ke stávajícím dárcům také pět prvodárců.

Policisté i občanští zaměstnanci našeho krajského ředitelství jsou pravidelnými, mnohdy letitými dárci, kteří dochází na odběry dle potřeby v průběhu celého roku. „Není proto překvapením, že jsou mezi nimi mnohokrát oceňováni dárci, jež mají na svém kontě již desítky odběrů. Rekordmanem včerejšího odběru je policista, který na transfuzní stanici zavítal již po sto sedmdesáté osmé. V těsném závěsu za ním byl kolega, který pomohl již po sto šedesáté osmé. Oba již byli oceněni Zlatým křížem ČČK 1. třídy, který se uděluje za sto šedesát odběrů,“ uvedl mluvčí Marek Váňa, který upřesnil: „Důvodem společného darování je motivace pro další kolegy, nebo i potenciální dárce z řad veřejnosti, kteří nad myšlenkou darování krve či plazmy přemýšlí, ale k samotnému dárcovství se zatím neodhodlali. Vzhledem k tomu, že na místním transfuzním oddělení jsou policisté častými hosty, zde panovala velmi přátelská a příjemná atmosféra, za kterou všem zdravotníkům a zaměstnancům Fakultní nemocnice Olomouc děkujeme.“

Závěrem je třeba podotknout, že ve společných odběrech budou v následujících měsících pokračovat i policisté z dalších regionů našeho kraje.

Autor: red., Marek Váňa - pis, zdroj foto: PČR OLK

Fotogalerie

Policisté společně darovali krev     zdroj foto: PČR
Policisté společně darovali krev     zdroj foto: PČR
Policisté společně darovali krev     zdroj foto: PČR
Policisté společně darovali krev     zdroj foto: PČR

Další články z rubriky

Sraz a soutěž historiských vozidel

Sraz a soutěž historiských vozidel

Na zábřežském náměstí

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.