27. října 2022 • 07:00

SESTŘIHY: Hájek byl u prohry Rangers v derby s Islanders. Tampa vyhrála

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New Yorku Rangers nastoupili v NHL podruhé za sebou bez zraněného Filipa Chytila a prohráli v městském derby na ledě Islanders 0:3. Hrdinou zápasu se stal domácí brankář Ilja Sorokin, který zastavil všech 41 střel. Ve zbývajících dvou utkáních středečního programu zvítězili Edmonton 3:1 v St. Louis a Tampa Bay 4:2 v Anaheimu.



Chytil se zranil v horní části těla v neděli na ledě Columbusu, kde odehrál kvůli kolizi s Mikem Sillingerem jen dvě střídání a podle úvodních zpráv měl vynechat minimálně týden. Český útočník prožíval velmi dobrý vstup do sezony - v šesti zápasech měl na kontě tři body (2+1) a ještě nebyl na ledě při inkasované brance.

V obraně Rangers naopak podruhé za sebou nastoupil Libor Hájek, který si za třináct mnut připsal dvě střely, dvě srážky a záporný bod ve statistice plus/mínus. Čtyřiadvacetiletý bek byl jediným českým hráčem, který zasáhl do středečního programu NHL.

Rangers zasypali Sorokina v úvodní třetině 17 střelami, v dalších dvou shodně po 12. Ruský gólman, který minulou sezonu vyrovnal se sedmi nulami klubový rekord, si poradil se všemi a poprvé v novém ročníku neinkasoval.

Bezbrankový stav vydržel do 29. minuty, v níž se prosadil Kyle Palmieri. Vyrovnat mohl na začátku třetí třetiny Adam Fox, ale jeho pokus zastavila horní tyč. Vzápětí zvýšil tečí Josh Bailey a v 55. minutě zpečetil výhru Palmieri další ranou z mezikruží.

Edmonton oplatil St. Louis pět dní starou porážku. O úspěšnou odvetu se zasloužil brankář Stuart Skinner, který kryl 37 střel a stal se první hvězdou zápasu. Nerozhodný stav 1:1 zlomil v 54. minutě Ryan Nugent-Hopkins a při hře domácích bez gólmana pojistil výhru Zach Hyman. Oilers v utkání vedli od 7. minuty, kdy se trefil Jesse Puljujärvi. Jediný gól domácích vstřelil pět sekund před druhou sirénou Ryan O´Reilly.

Anaheim dal v 15. minutě první gól zápasu, který vstřelil Trevor Zegras, ale po úvodní třetině prohrával. Skóre otočili Michail Sergačov a Nikita Kučerov. V závěru prostřední části vyrovnal Troy Terry a nerozhodný stav platil až do 56. minuty, ve které se prosadil v přesilové hře Brandon Hagel. Dvě sekundy před koncem zápasu stanovil konečnou podobu výsledku Nick Paul. Tampa Bay vylepšila svou bilanci na čtyři výhry a čtyři prohry.

Góly

Domácí: 28:44. Palmieri, 45:37. Bailey, 55:22. Palmieri

Hosté:

Sestavy

Domácí: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Romanov, Mayfield, Aho – Wahlstrom, Barzal, Bailey (A) – Beauvillier, Nelson, Lee (C) – Palmieri, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Hosté: Halák (Šesťorkin) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, Schneider, Hájek – Kakko, Zibanejad (A), Kreider – Lafreniere, Trocheck, Panarin – Gauthier, Goodrow (A), Vesey – Reaves, Carpenter, Blais.

Rozhodčí

Luxmore, Joannette – Murra, Kelly

Stadion

UBS Arena, New York

Návštěva

17 255 diváků

Góly

Domácí: 39:55. O'Reilly

Hosté: 06:07. Puljujärvi, 53:44. Nugent-Hopkins, 59:33. Hyman

Sestavy

Domácí: Binnington (Greiss) – Parayko, Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, Mikkola – Kyrou, O'Reilly (C), Barbašev – Tarasenko (A), Thomas, B. Schenn (A) – Pitlick, L. Brown, Neighbours – N. Walker, Acciari, Toropčenko.

Hosté: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse, Barrie, Kulak, Bouchard, R. Murray, Niemeläinen – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Yamamoto, Draisaitl (A), E. Kane – Puljujärvi, R. McLeod, Foegele – Ryan, Shore.

Rozhodčí

McCauley, Rooney – Alphonso, Murchison

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Návštěva

18 096 diváků

Góly

Domácí: 14:25. Zegras, 36:39. Terry

Hosté: 17:18. Sergačjov, 18:44. Kučerov, 55:33. Hagel, 59:58. Paul

Sestavy

Domácí: Gibson (Stolarz) – Klingberg, Fowler (A), Drysdale, Kulikov, Shattenkirk, Benoit – Terry, Zegras, Comtois – Vatrano, R. Strome, McTavish – Leason, Lundeström, Max Jones – Silfverberg (A), Grant, Henrique (A).

Hosté: Elliott (Vasilevskij) – Černák, Hedman (A), Perbix, Sergačjov, P. Myers, Cole – Kučerov, Point, Hagel – Killorn, Paul, Stamkos (C) – Colton, Naměstnikov, Koepke – Perry (A), Bellemare, Maroon.

Rozhodčí

St. Laurent, Charron – Kovachik, O’Quinn

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

14 889 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud