shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 42. týden 2022

Pink s protestsongem "Irrelevant" zbořila český rádiový žebříček. Kabát v albech na rappery opět nestačil

Vydáno: 27.10.2022 17:30 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Sony Music

Skupině Kabát minule očekávané první místo v české albové hitparádě sebral Viktor Sheen a ani tentokrát se nová deska "El Presidento" na nejvyšší stupínek nevydrápala. Tento týden byla úspěšnější formace 58G s nahrávkou "City Park". Do čela rádiového přehledu zčistajasna vyskočila Pink.

Pink - Irrelevant
© RCA Records
RÁDIA - Rádioví dramaturgové nám pro tentokrát přichystali překvapení - minule vítězný Ed Sheeran totiž klesl s "2step" až na pětatřicátý řádek. Na trůnu ho nahradila Pink, jejíž singl "Irrelevant" přitom bral minule až jednadvacáté umístění. V červenci vydaný protestsong odkazuje k hitům Cyndi Lauper a The Who, v textu zpěvačka mimo jiné společenské problémy zmiňuje například práva žen.

Na druhém až čtvrtém místě následuje český miniblok mainstreamových hvězd první kategorie. Stříbro drží Mirai s "Vedle tebe usínám", na bronz se vrátili Kryštof zásluhou "Co bude pak" a Marek Ztracený obsadil s písničkou "Originál" čtyřku.

Do top desítky si našly cestu dva nové hity. Prvním je spolupráce "Leave A Smile", na které se podíleli nizozemský hudebník Twan Ray, Moonshine a Solar State. Z devětadvacáté pozice si to jmenovaní namířili na šestku. Pouhé dva týdny stačily ke vstupu mezi nejhranější kapele Chinaski, které patří s "Měl bych si boty zout" devátý post.

Novinek se tentokrát sešlo hned sedm, všechny ale odstartovaly až ve druhé polovině žebříčku. Nejlépe jsou na tom DJská esa Jax Jones a Martin Solveig vystupující pod názvem Europa - do songu "Lonely Heart" jim svými vokály přispěla zpěvačka Gracey. V debutovém týdnu dotančili na padesátou druhou příčku.

Jako padesátý osmý začíná americký muzikant Lauv s "All 4 Nothing (I'm So In Love)", hned za ním bodují norští producenti Rat City a Audun Haukvik zásluhou "Lucky Luke". Taneční hudba má své zastoupení i na dvaašedesátém místě, na němž stanul Alan Walker díky skladbě "The Drum".

Domácí scénu reprezentuje loňský vítěz SuperStar Adam Pavlovčin alias ADONXS s "Game" (74.). O další čerstvé kusy se postarali Alok a Bastille (88. "Run Into Trouble") a Mark Dann ve spolupráci s Giovannim Riccim (89. "In My Mind").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Pink - Irrelevant
  2. Mirai - Vedle tebe usínám
  3. Kryštof - Co bude pak
  4. Marek Ztracený - Originál
  5. Alvaro Soler feat. Topic - Solo para ti
  6. Twan Ray feat. Moonshine & Solar State - Leave A Smile
  7. Sasha Alex Sloan - I Blame The World
  8. Nico Santos - Weekend Lover
  9. Chinaski - Měl bych si boty zout
  10. Harry Styles - As It Was


58G - City Park
© Warner Music
ALBA - Ani na druhý pokus se Kabát nedostal na vedoucí pozici albového žebříčku. Minulého přemožitele Viktora Sheena s albem "Příběhy a sny" sice tentokrát rockeři z Teplic nechali za sebou, nahrávka "El Presidento" přesto zůstala na dvojce. Z triumfu se totiž může těšit jihlavská rapová formace 58G zásluhou titulu "City Park", který na jedničku poskočil z minulé sedmičky.

Na dalších příčkách top desítky už žádné překvapivé výsledky nenajdeme. Až do osmého místa je to tradiční výčet tuzemských rapperů, devátý a desátý post si rozdělili Harry Styles ("Harry's House") a Mirai s "Maneki Neko".

Na třináctce odstartoval Richard Müller, jehož novinka "Čierna Labuť Biela Vrana" se setkala s kladným přijetí kritiky, o čemž se můžete přesvědčit i v naší recenzi. Slovenský umělec spolupracoval s Ondřejem Gregorem Brzobohatým, texty přispěl Peter Uličný a o produkci se postaral Jan P. Muchow.

Sedmnáctku si přisvojili Red Hot Chili Peppers, kteří se svou třináctou studiovkou "Return Of The Dream Canteen" přispěchali pouhých šest měsíců po předešlém počinu "Unlimited Love". Liberecký rapper Paulie Garand si s nahrávkou "Amonit" zabral dvaadvacítku, klatovští Trautenberk obsadili s titulem "Vzpoura kanců" jednatřicátou řádku. Nadvládu rapu stvrzuje Meizyy na čtyřicátém šestém místě s deluxe verzí ípíčka "4".

Top 10 - alba:
  1. 58G - City Park
  2. Kabát - El Presidento
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Calin - POPSTAR
  5. Yzomandias - J. Eden E-G3N (#freekarlo edition)
  6. Robin Zoot - Make Sudety Great Again
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. Viktor Sheen - Barvy
  9. Harry Styles - Harry's House
  10. Mirai - Maneki Neko

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 42. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai v songu a klipu "Easy" vzpomínají na dětství i začátky kapely (15.04.2024 11:51)
- Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize (14.04.2024 16:30)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Mirai si k desátým narozeninám nadělí čtvrtou desku "TOMODACHI" (26.03.2024 10:14)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Liam Gallagher Lady Gaga Linkin Park Mirai Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu