Tato skvostná bilance členky ASC Dukla Praha měla u hlasujících v anketě pochopitelně největší váhu. „Děkuji všem, co se o mně starají. Také mamince, že rozpoutala standing ovation. Jsem hrdá, že mohu reprezentovat Duklu a armádu, což začal už můj děda Jan Klapáč,“ zmínila sedmadvacetiletá hvězda bývalého slavného hokejistu.

Jaký je její zdravotní stav, o němž se hodně mluvilo? „Chci, aby se víc psalo o hezkých věcech, a tak si tohle nechám pro sebe,“ konstatovala Ledecká.

Ester Ledecká
Spor o smlouvu? Ledecká si sezonu zaplatí sama, peníze od svazu chce dát dětem

Na druhé místo se podruhé za sebou vyšvihl oštěpař Jakub Vadlejch. Letos si atlet z Julisky přivezl ze šampionátu dvě medaile. Na mistrovství světa v Eugene skončil třetí a vna světovém šampionátu v Mnichově bral stříbro. Navíc letos poprvé přehodil magickou hranici 90 metrů.

„Tohle byl můj životní sen, už se mě lidé ptali, kdy to hodím. To mě pak uklidnilo,“ vyprávěl atlet z Julisky.

Třetí skončil rychlostní kanoista Martin Fuksa. Získal dvě bronzové medaile na MS v rychlostní kanoistice v Halifaxu. Na ME v Mnichově vyhrál pětistovku a na kilometru skončil druhý.

Potlesk pro Špotákovou

Dlouho trvající potlesk ve stoje ocenil Barboru Špotákovou, která se nedávno rozloučila s báječnou kariérou, kterou letos na mistrovství Evropy vyšperkovala bronzem. „Všechno už mám splněně, teď i víc, než jsem čekala,“ uvedla světová rekordmanka a trojnásobná olympijská medailistka.

Výsledky ankety Armádní sportovec roku 2022

1. Ester Ledecká (snowboarding a lyžování) 844 bodů, 2. Jakub Vadlejch (atletika) 602, 3. Martin Fuksa (kanoistika) 582, 4. Josef Dostál (kanoistika) 439, 5. Tereza Fišerová (vodní slalom) 329, 6. Vojtěch Heger (vodní slalom) 293, 7. Tereza Kneblová (vodní slalom) 273, 8. Oldřich Šorf (parašutismus) 271, 9. Petr Nymburský (sportovní střelba) 267, 10. Barbora Špotáková (atletika) 203.

Junior roku: Štěpán Venc (vodní slalom)

Trenér roku: Tomáš Bank (lyžování)

Malý kolektiv roku: parašutisté ASO Dukla Prostějov: Petr Chládek, Miroslav Kříž, Oldřich Šorf, Hynek Tábor, Jiří Gečnuk.

Sportovní kolektivy Dukly – fotbalista: Jan Šťovíček, volejbalista: Jakub Veselý, volejbalistka: Kateřina Kohoutová, házenkář: Tomáš Petržala.