„Dělník vedle podnikatele. Jako jeden národ. Děláme tu revoluci!“ Další výbušná slova z Václaváku

28.10.2022 17:32 | Reportáž

„Já volám po změně systému a bude klid! Vystupme z Evropské unie i z NATO a bude klid. To jsou ty kameny, které nás táhnou ke dnu,“ volal z pódia na demonstraci Česká republika na 1. místě senior Pavel Matějka. Organizátor akce Ladislav Vrabel citoval několik hesel, které lidi prezentovali na transparentech. „Základny USA do USA a zase bude mír,“ hlásal jeden z nich. Václavským náměstím se neslo volání „Svoboda, svoboda, svoboda“, a také „My se nebojíme, my se nebojíme, my se nebojíme.“

„Dělník vedle podnikatele. Jako jeden národ. Děláme tu revoluci!“ Další výbušná slova z Václaváku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Česká republika na 1. místě s názvem Nenásilná revoluce

28. října před 16. hodinou odpoledne se demonstrace pořádaná pod hlavičkou platformy Česká republika na 1. místě přehoupla do druhé poloviny. Demonstranti se na akci shodli, že vláda Petra Fialy nezachází s Českem s péčí řádného hospodáře a proto si zaslouží skončit za mřížemi.

„Já volám po změně systému a bude klid! Vystupme z Evropské unie i z NATO a bude klid. To jsou ty kameny, které nás táhnou ke dnu,“ volal z pódia senior Pavel Matějka, který se zlobil, že pro některé lidi má český stát peněz dost, ale pro důchodce, jako je on, nemá peněz dost.

Zdůraznil, že Češi na Václavském náměstí správně usilují o změnu poměrů ve své vlasti a Ukrajinci by měli usilovat o totéž v zemi své.

Po jeho vystoupení se z tisíců hrdel demonstrantů opět neslo volání „svoboda, svoboda, svoboda“.

Organizátor akce Ladislav Vrabel poté přečetl pár hesel z transparentů.

„Nejlepší dárek pro Ukrajinu je mír. Válka je vůl a vláda taktéž. Miloši z Hradu, odvolej tuto vládu.“ Nechyběla ani žádost, aby lidé chránili své děti. „Základny USA do USA a zase bude mír.“ Další z transparentů hlásal, že pro Petra Fialu už nastal čas skončit.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32342 lidí
Z pódia také zaznělo, že světové velmoci vždy budou v prvé řadě myslet na své zájmy a Česká republika by se měla začít chovat stejně a postavit své národní zájmy na první místo a nečekat, že nějaká nadnárodní korporace přijde Česku na pomoc. Té prý nepřijdou na pomoc ani zahraniční investoři. Česko se prý i kvůli nim dostalo do pozice země třetího světa, do pozice rozvojové republiky. A podaří se to změnit až tehdy, když Česko nepovedou politici závislí na nadnárodním kapitálu a kteří necítí zodpovědnost vůči vlastní zemi.

Takto na pódiu mluvil David Tesař, muž, který se označil za vlastence a podnikatele. „Bojí se vás. Oni se vás totiž bojí. Bojí se vzpoury otroků z rozvojové země. Ale já se vás rozhodně nebojím,“ vzkazoval Tesař vládě z pódia.

„My se nebojíme, my se nebojíme, my se nebojíme, my se nebojíme,“ odpověděli mu demonstranti.

„Já vás tady vidím, tady je vedle sebe podnikatel a dělník. My tady vedle sebe dokážeme stát jako jeden národ,“ pokračoval Tesař.

Poté se ke slovu dostal organizátor demonstrace Ladislav Vrabel.

„Dneska je to dlouhý, ale já vám musím říct, že revoluce se sama neudělá. A my tady děláme tu revoluci. My tu dál budeme spolu. My půjdeme společně do České televize,“ volal.

Ke slovu se dostal i člen Svobodných Luboš Zálom a dožadoval se svobody.

„Jsme závislí na tom, jak písknou v Bruselu. Do této závislosti nás dostali dnešní politici. Politici, kteří chtějí dostat lidi do závislosti na sociálním systému. V době rostoucích cen energií, v době rostoucích cen všeho pan premiér (Petr Fiala) lidem řekne, že se nemají bát žádat o sociální dívky,“ hřměl z pódia Zálom.

„Demisi, demisi, demisi,“ odpověděl mu dav.

Zálom poté zdůraznil, že pokud vláda postupuje proti zájmu lidu, pak má lid právo vládu změnit. Toto podle Záloma platí od Deklarace nezávislosti amerického národa, od roku 1776, a připomněl, že 28. říjen je dnem nezávislosti pro Českou republiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…