Premier League - preview 14. kola: Citizens čekají na odpověď Arsenalu

29.10.2022, 08:46, aktualizováno 30.10.2022, 08:50
Previews
Bruno Fernandes (© AFP)
Manchester City se včera posunul na první místo tabulky a nyní je na tahu Arsenal - londýnský klub čeká na první pohled snadný úkol v podobě domácího duelu proti Nottinghamu. Manchester United má dobrou formu a zlepšení hodlá potvrdit i proti West Hamu...
Arsenal FC - Nottingham Forest  (neděle 15:00)
Arsenal hostí v zápase čtrnáctého kola Premier League Nottingham Forest. Gunners se budou chtít vrátit na první příčku, kam průběžně poskočil Manchester City. Forest jsou úplně poslední a případná výhra by jim obrovsky pomohla.

Arsenal v minulém kole remizoval na půdě Southamptonu 1:1, když na brzký gól Granita Xhaky reagoval ve druhé půli Staurt Armstrong. Gunners tak přišli o dva body ze svého náskoku na čele tabulky a s Manchesterem City je asi ještě čeká zajímavý závod o titul, ačkoliv je ještě na spekulace brzy. Po prohře s Manchesterem United jde pro Arsenal o teprve druhou letošní ztrátu. Obejít se kouč Arteta musí bez zraněných Mohameda Elnenyho a Emila Smith Rowea. V týdnu Kanonýři prohráli v Evropské lize s PSV Eidhoven 0:2 a k jistotě prvního místa ve skupině ještě budou muset vyhrát. Postup ze základní skupiny už však mají jistý. Artetův tým zvládl sedm utkání proti ligovým nováčkům v řadě vyhrát a nyní je jasným favoritem na prodloužení této série.

Nottingham řeší úplné opačné problémy než Arsenal a vypadá to, že jako nováček soutěže bude bojovat o záchranu. I přesto poslední celek tabulky v posledním klání překvapil snad celou fotbalovou veřejnost, když po trefě Taiwa Awoniyiho porazil 1:0 Liverpool, se kterým se dokonce držel i ohledně střel na bránu. Gól do sítě Reds byl však jedním ze dvou, které Nottingham za posledních pět duelů nasázel. Trenér Steve Cooper se stále musí kvůli zraněním obejít bez čtveřice hráčů, do které patří Jack Colback, Moussa Niakhate, Omar Richards a Harry Toffolo. V šesti venkovních kláních však letos Nottingham v Premier League vstřelil jediný gól a vybojoval dva body, na vítězství mimo domov stále čeká. V historii klubu vyhrál Forest na stadionu Arsenalu ze sedmadvaceti případů pouze dvakrát a v obou případech pod vedením Briana Clougha.

Poslední vzájemný souboj Arsenalu s Nottinghamem skončil letos v lednu v FA Cupu vítězstvím tehdy druholigového týmu 1:0.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Saliba, Magalhaes, Tierney - Odegaard, Partey, Xhaka - Saka, Jesus, Mertinelli.
Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Henderson - Aurier, Cook, McKenna, Williams - Yates, Freuler, Kouyaté - Gibbs-White, Awoniyi, Lingard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.79 - 16.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - West Ham United  (neděle 17:15)
United ve všech soutěžích neprohráli 7 zápasů v řadě a rádi by sérii prodloužili na Old Trafford proti West Hamu. Hosté budou zcela jistě nepříjemným soupeřem a rozhodně nejedou do Manchesteru jako outsider, jelikož z posledních 5 utkání prohráli jediné.

United v posledním zápase remizovali s Chelsea a body zachraňovali až v samotném závěru, kdy se v 94. minutě trefil Casemiro, pro kterého to byla úplně první branka v dresu Rudých ďáblů. Domácí ještě ve čtvrtek absolvovali v rámci Evropské ligy domácí zápas s Šeriffem Tiraspol, který po dominantním výkonu porazili jednoznačně 3-0. Manchester tak neprohrál ve všech soutěžích již 7 zápasů v řadě a rád by sérii prodloužil v neděli proti West Hamu.

Anglický útočník Marcus Rashford přiblížil na předzápasové konferenci současné rozpoložení týmu. "Remízou proti Chelsea jsme byli samozřejmě zklamaní. V posledních zápasech jsme ale dost zlepšili defenzivu a neinkasujeme tolik góly. V každém utkání si vytváříme mnoho šancí ke skórování, takže si myslím, že máme dobrou šanci vyhrát. Pracovat s manažerem je radost. Je to náročné? Ano, ale myslím si, že si to všichni užívají a rozhodně hrajeme lepší fotbal," řekl Rashford.

United může těšit i fakt, že poslední 4 vzájemné zápasy s West Hamem vždy zvládli za 3 body. V minulé sezóně Rudí ďáblové vyhráli na hřišti Hammers 2-1 a na Old Trafford jim k vítězství stačila jediná branka.

Domácí tým není kompletní. Do zápasu určitě nezasáhnou Tuanzebe, Varane, Williams a Wan Bissaka a Martial.

West Ham v minulém kole Premier League zvládl domácí zápas s Bournemouthem a připsal si výhru 2-0, když se trefili Zouma a Benrahma. I hosté absolvovali utkání ve čtvrtek, kdy se jim v rámci Evropské konferenční ligy podařilo zvítězit o jednu branku nad dánským Silkeborgem a skupinu tak vedou s velkým náskokem.

Skotský manažer David Moyes si dobře uvědomuje, jak těžký soupeř jeho svěřence v neděli čeká. "Zápas na Old Trafford je pro kohokoli vždy těžké utkání. Mají výborné hráče a my tam samozřejmě budeme muset předvést co nejlepší výkon. Ale i my máme dobré hráče a v současné době i formu. Utkání v Premier League jsou vždy náročná a velmi vyrovnaná, potřebujeme body i z venkovních hřišť a budeme se o ně snažit i v neděli, ale samozřejmě si dobře uvědomujeme, jak těžké to bude," prohlásil před zápasem trenér West Hamu.

Hosté budou téměř kompletní. Jediným hráčem, který do zápasu určitě nenastoupí je Paquetá, kterého stále trápí zranění ramene. Po zranění se vracejí Dawson a Cornet.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Dalot, Lindelöf, Martínez, Shaw - Casemiro, Fred - Antony, Fernandes, Sancho - Rashford
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Johnson, Zouma, Kehrer, Cresswell - Souček, Rice - Coufal, Downes, Benrahma - Scamacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.93 - 5.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Manchester City  (sobota 13:30)
V sobotu odpoledne čeká Leicester City na King Power Stadium opravdová zkouška, zavítá k nim totiž úřadující mistr Manchester City. Svěřenci Brendana Rodgerse minulý víkend porazili venku Wolverhampton Wanderers vysoko 4:0, Citizens v úterý v Lize mistrů naopak uhráli s Borussií Dortmund jen bezbrankovou remízu.

Domácí Foxes konečně znovu objevili svou formu z posledních let a do sobotního zápasu vstupují po přesvědčivých výhrách nad Leedsem United a Wolves. Minulý víkend na Molineux vyhráli díky skvělé efektivitě, když se z pěti střeleckých pokusů hned čtyřikrát radovali ze vstřelené branky. Prosadilo se kvarteto Youri Tielemans, Harvey Barnes, James Maddison a Jamie Vardy.

Leicester získal 10 bodů z posledních 5 zápasů, a snížil tak tlak fanoušků a dostal se ze sestupových míst na 17. příčku. O zlepšení vypovídá i to, že obrana Leicesteru (která je stále po obraně Bournemouthu druhou nejhorší v lize) udržela tři čistá konta po sobě.

Cititens v týdnu naopak po druhé v řadě ztratili body v základní skupině Lize mistrů a opět k tomu "přispěl" Riyad Mahrez neproměněnou penaltou. Naposledy neproměnil pokutový kop v dánské Kodani (remíza 0:0) a v úterý selhal také na Westfalenstadionu (remíza 0:0 s Borussií Dortmund).

Manchester City i přesto dále vévodí skupině G a na má zálusk i na první místo v domácí soutěži, vítězstvím na King Power Stadium by se mohl vyšvihnout před vedoucí Arsenal do čela tabulky.

Z posledních čtyř zápasů mají Citizens na kontě jen jednu jedinou výhru, což není v podání svěřenců Pepa Guardioly zvykem.

Obě mužstva se naposledy utkala v loňském roce na Boxing Day, kdy Man City doma zvítězil nad Leicesterem 6:3. V loňské sezóně Citizens zvítězili 1:0 i na King Power Stadium, nicméně ve Wembley se z vítězství a zisku Community Shieldu radovali svěřenci Brendana Rodgerse.

Trenér Rodgers má radost, kromě zlepšující se formy svého mužstva, také z návratu Wilfreda Ndidiho, který se v týdnu již zapojil do plného tréninku, a v sobotu by měl po zranění k dispozici také Jonny Evans. Ryan Bertrand a Ricardo Pereira však zůstávají dlouhodobě mimo hru.

V případě hostů se však marodka naopak zvýšila. Ostrostřelec Haaland byl v poločase utkání proti Dortmundu vystřídán a jeho nasazení v sobotním utkání je tedy v ohrožení. Také João Cancelo odehrál v úterý jen prvních 45 minut, nicméně by se nemělo jednat o závažné zranění. Dvojice anglických reprezentantů Kalvin Phillips-Kyle Walker stále chybí, naopak Sergio Gómez by měl být trenéru Pepu Guardiolovi k dispozici.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Castagne, Faes, Amartey, Justin - Soumaré - Maddison, Tielemans, Dewsbury-Hall, Barnes - Vardy
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Cancelo, Dias, Akanji, Laporte - Silva, Rodri, De Bruyne - Foden, Álvarez, Grealish
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.77 - 5.16 - 1.41
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur  (sobota 16:00)
V sobotním střetnutí Premier League se se na Vitality Stadium utká Bournemouth s Tottenhamem Hotspur. Tým Garyho O'Neila musel v pondělí podlehl 2:0 West Hamu United, Spurs v Lize mistrů remizovali 1:1 se Sportingem Lisabon.

Trenér Bournemouthu Gary O'Neil po pondělní porážce 0:2 na hřišti West Hamu řekl, že napočítal už deset rozhodnutí VAR, která od jeho příchodu na lavičku Cherries šla proti jeho týmu. Zápas v Londýně byl ovlivněn několika kontroverzními zásahy VAR, a tak se tým z jižního pobřeží Anglie musí spokojit s druhou prohře v řadě, ve kterých nevstřelil ani gól.

V současné době dělí Bournemouth od pásma sestupu čtyři body, obrana Cherries je nejhorší v lize a žádná sláva to není ani v ofensivě. Pouze čtyři z deseti ligových gólů Bournemouthu v této sezóně vstřelily na Vitality Stadium, na domácím stadionu pálí hůře už jen Wolverhampton.

Zatímco O'Neil dokázal svoji nespokojenost s výroky rozhodčího udržet na uzdě, jeho protějšek Antonio Conte byl ve středečním pohárovém utkání vyloučen. Tottenhamu nebyl v 96. minutě zápasu se Sportingem uznán vítězný gól a temperamentní Ital nezachoval chladnou hlavu.

Conte nebyl spokojen s výkonem svých svěřenců, v lize se Spurs naopak poměrně daří, drží se na třetím místě pět bodů od vedoucího Arsenalu.

Kromě ztráty tří bodů v minulém utkání s West Hamem přišel Bournemouth i o zraněnou dvojici Neto-Dominic Solanke, která se tak tak na marodce připojila k Lloydu Kellymu a Davidu Brooksovi. Bývalý brankář Barcelony si v brance Cherries doposud počínal velmi dobře, jeho absence však bude chtít využít Mark Travers.

Co se týče Tottenhamu, tak Richarlison a Dejan Kulusevski zůstávají mimo hru, ale Cristian Romero a Pierre-Emile Hojbjerg doléčili svá zranění a jsou Antoniu Contemu k dispozici.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Travers - Smith, Mepham, Senesi, Zemura - Christie, Cook, Lerma, Tavernier - Billing, Moore
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Romero, Dier, Lenglet - Emerson, Højbjerg, Bentancur, Sessegnon - Gil, Kane, Son
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.15 - 3.79 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brentford FC - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Brentford hostí v sobotu na Gtech Community Stadium Wolverhampton Wanderers a oba týmy se snaží vrátit na vítěznou vlnu. Včely minulý víkend prohrály 4:0 na hřišti Aston Villy, Wolves stejným výsledkem podlehli doma Leicesteru.

Brentford má za sebou dobrý start do své druhé sezóny v nejvyšší soutěži, momentálně se nachází na 11. místě, když z úvodních 12 zápasů získal 14 bodů. Nedávná forma však může manažera Thomase Franka jedině zklamat - jeho tým vyhrál pouze jeden z posledních šesti zápasů.

Frankovi svěřenci vyhráli pouze jedno z posledních šesti střetnutí s Wolves, ale vzhledem k tomu, že se jejich soupeř momentálně nenachází v dobrém rozpoložení, mají ideální příležitost na vylepšení této bilance.

Vlci na začátku října propustili trenéra Bruna Lageho po porážce 0:2 s West Hamem United, která je poslala do sestupového pásma, kde stále zůstávají a nyní se nacházejí až na 19. místě. Od rozloučení se s manažerem se však výsledky týmu z West Midlans příliš nezlepšily, ze čtyř utkání vyhrál jediné, a to proti Nottinghamu Forest. Naposledy Wolverhampton doma prohrál 4:0 s Leicesterem City.

Bylo to poprvé, co se Liškám podařilo v této sezóně bodovat ve venkovním zápase, navíc se jim podařilo Wolverhampton přeskočit v tabulce.

Brentfordu bude chybět stále zraněný Pontus Jansson a stejně tak pravý obránce Aaron Hickey. Blíží se naopak návrat Christiana Nørgaarda.

Do sestavy hostů by se mohl vrátit Pedro Neto, útočník Raúl Jiménez se na hřišti objeví pravděpodobně až v příštím roce a pro dvojici Saša Kalajdžić-Chiquinho platí, že by se jejich start v této sezóně dal označit za zázrak, oba si totiž vážně poranili svá kolena.
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Pinnock, Zanka, Ajer - Rasmussen, Onyeka, Janelt, Jensen, Henry - Mbeumo, Toney
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Jonny, Collins, Kilman, Bueno - Moutinho, Neves, Nunes - A. Traoré, Diego Costa, Podence
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.53 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brighton & Hove Albion - Chelsea FC  (sobota 16:00)
Pikantní utkání čeká v sobotu na Grahama Pottera - ten totiž se svou Chelsea zavítá na starou známou půdu Brightonu, kde přes tři roky trénoval. Teď se na Amex Stadium poprvé představí v roli soupeře a bude doufat, že jeho svěřenci využijí slabšího období Brightonu a odvezou si všechny tři body.

Brighton do sezóny vstoupil přímo úchvatně, když z prvních čtyř duelů hned tři vyhrál. Podařilo se mu totiž zdolat Manchester United, West Ham a Leeds, zatímco bod si připsal v souboji s Newcastlem United. Na konci srpna pak přišla první porážka na půdě Fulhamu, na kterou ale fotbalisté Brightonu odpověděli drtivým vítězstvím nad Leicester City v poměru 5:2.

Posléze však přišli o svého manažera, kterého nahradil Roberto de Zerbi, a od té chvíle je Brighton bez ligového vítězství. Italský stratég si připsal remízu s Liverpoolem a Nottinghamem Forrest a v duelech s Brentfordem, Tottenhamem a Manchesterem City odešel bez bodu.

Naopak Chelsea se pod Grahamem Potterem poměrně rozjela. V lize sice The Blues nevyhráli poslední dva duely, když jen remizovali s Brentfordem a Manchesterem United, na svého prvního přemožitele ale anglický manažer stále čeká. V Lize mistrů navíc v týdnu oslavil postup do osmifinále, když jeho svěřenci zvítězili na hřišti Salzburgu. Další ligová ztráta by ale pro Pottera byla rozhodně nepříjemná, čelo tabulky je vyrovnané a Chelsea navíc do přestávky kvůli MS čekají ještě dva další velmi těžké zápasy s Arsenalem a Newcastlem United.

Brightonu se vrací dvojice Kairou Mitoma a Adam Lallana, otazník se vznáší nad stavem Joela Veltmana a Levi Colwill nemůže hrát proti svému mateřskému týmu. Chelsea bude postrádat zraněného Kalidou Koulibalyho, týmu pak nepomohou ani dlouhodobě zranění James, Fofana a Kanté.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.41 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Crystal Palace - Southampton FC  (sobota 16:00)
Crystal Palace by rád odčinili porážku z Evertonu, zatímco Southampton by chtěl prodloužit sérii tří zápasů bez prohry. Eagles poslední zápas vůbec nevyšel a prohráli jednoznačně 0:3. Manažer Patrick Vieira na své svěřence nešetřil kritikou a na pozápasové konferenci uvedl, že se jednalo o jeden z nejhorších týmových výkonů pod jeho vedením.

Šanci odčinit porážku dostanou jeho hráči v sobotu. Na stadion do Londýna přijedou Saints, na které domácí umějí. V minulé sezóně se jim podařilo na jejich hřišti zvítězit 2:1 a v domácím zápase s nimi remizovali 2:2. "Musíme podat stejný výkon jako v našich posledních dvou domácích vystoupeních. Je to šance, jak se opět odrazit k lepším výkonům. Podpora, kterou od fanoušků dostaneme, bude fantastická, a musíme ji splatit dobrým výkonem," řekl francouzský trenér před utkáním.

Crystal Palace bude scházet několik hráčů. Do duelu určitě nezasáhnou Clyne, Butland, McArthur a Richards.

Southampton v minulém kole překvapil a v domácím klání s Arsenalem vybojoval cenný bod. Saints tak neprohráli již ve třetím střetnutí v řadě. Hosté z dosavadních šesti měření sil na cizích hřištích vyhráli dvě a jejich venkovní bilance je lepší než ta z domácího prostředí, v němž zvítězili pouze jednou.

I rakouský trenér Ralph Hasenhüttl bude postrádat několik hráčů. Mimo jsou Livramento a Walker-Peters. Otazník visi nad starty Bella-Kotchapa a Lavii.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell - Doucouré, Milivojevic - Olise, Eze, Zaha, Édouard
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Lyanco, Caleta-Car, Salisu, Perraud - Elyounoussi, Ward-Prowse, Maitland-Niles, Aribo - Adams, Armstrong
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.40 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - Aston Villa  (sobota 16:00)
Newcastle podává výborné výkony a rád by to potvrdil v domácím zápase proti Aston Ville, která v minulém kole pod dočasným koučem Aaronem Danksem smetla Brentford čtyřmi góly.

Newcastle pokračuje ve spanilé jízdě a v minulém kole to potvrdil na hřišti Tottenhamu, kde po dalším výborném výkonu vyhrál 2:1. Magpies navíc na domácím stadionu ještě neprohráli. Z šesti utkání zde svěřenci Eddieho Howa vyhráli tři zápasy a ve třech případech remizovali.

Anglický trenér rozhodně sobotního soupeře nepodceňuje. "Myslím si, že Aston Villa má velmi dobrý kádr plný kvalitních hráčů. Očekáváme těžké utkání a víme, že budeme muset podat co nejlepší výkon, jinak to v Premier League ani nejde. Nyní prochází obdobím, kdy čeká na nového manažera, takže se určitě bude chtít předvést," prohlásil před zápasem Howe.

Domácí stále nemají k dispozici několik důležitých hráčů. Spoluhráčům nepomůžou Darlow, Dummet, Isak, Krafth a Ritchie. Nejistý je i start Saint-Maximina, který se stále zotavuje ze svalového zranění. Newcastle v posledním domácím zápase porazil Aston Villu 1:0.

Aston Villa po sérii špatných výkonů odvolala Stevena Gerrarda. První zápas pod dočasným trenérem Danksem hosté zvládli na jedničku. V domácím utkání porazili jednoznačně Brentford 4:0. Klub z Birminghamu se navíc v týdnu domluvil na spolupráci se španělským trenérem Unaiem Emerym, ale proti Newcastlu tým povede ještě Danks.

"V posledním utkání byli hráči opravdu výborní. V zápase s Brentfordem jsme viděli mnoho pozitiv, se kterými se chceme posunout dál a pokračovat v dobrých výkonech. Nyní nás čeká Newcastle, který je v tabulce vysoko. Eddie Howe tam odvedl fantastickou práci, zápas proti němu pro nás bude výzvou a všichni se na sobotní klání těšíme," prohlásil na předzápasové konferenci dočasný kouč Aston Villy.

Hosté by určitě chtěli zlepšit výkony z venkovních utkání, jelikož v této sezóně na hřištích soupeřů ještě nevyhráli a z šesti zápasů vybojovali jenom dva body.

Ani Aston Villa nebude v sobotu kompletní. Do zápasu nenastoupí Augustinsson, Diego Carlos a Kamara. Naopak po zranění by mohl být aspoň na lavičce Digne.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Guimarães, Willock - Almirón, Wilson, Joelinton
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Mings, Young - Luiz, Dendoncker - Watkins, Buendía, Bailey - ings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.83 - 4.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Everton FC  (sobota 18:30)
Everton se v sobotu večer představí na půdě Fulhamu a svěřenci Franka Lamparda si jistě budou chtít připsat svou druhou výhru v řadě. Nováček soutěže z Londýna ale podává výborné výkony a na Craven Cottage to rozhodně nebude žádná procházka růžovým sadem - ba právě naopak, jelikož na svém stánku prohrál jen jeden jediný duel.

Fulham se momentálně nachází v dobré pohodě, Cottagers totiž poslední tři zápasy neprohráli, když zdolali Aston Villu, Leeds a remizovali s Bournemouthem. Fulham letos obecně diváky docela baví, v jeho zápasech totiž padá velké množství branek - o tom hovoří vyrovnané skóre londýňanů v podobě 22:22. Současná osmá příčka po dvanácti odehraných duelech je pak jednoznačně nad plán a před sezónou by s tím ve Fulhamu byli rozhodně spokojeni.

Everton naproti tomu nabízí o dost skromnější menu, svěřenci Franka Lamparda sice moc gólů nedostávají, na druhou stranu jich ani mnoho nestřílí, o čemž zase vypovídá skóre 11:12. Karamelky to ale zatím dovedlo ke třem výhrám a čtyřem remízám, když si vyšlápli na West Ham, Southampton a Crystal Palace, zatímco bod získali ze soubojů s Liverpoolem, Leedsem, Brentfordem a Nottinghamem.

Fulham bude pro utkání postrádat Kurzawu a Solomana, v táboře hostí se zase nemůže počítat s Godfreym,Minou a Townsendem
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.52 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Leeds United  (sobota 20:45)
Liverpool si nemůže dovolit žádné další zaváhání, v souboji s Leedsem potřebuje bodovat naplno. The Reds se po výhrách nad Manchesterem City a West Hamem vyhrabali z nejhoršího, svůj nástup formy ale nepotvrdili v souboji s Nottinghamem, kde senzačně prohráli 0:1. Naproti tomu Leedsu se taky vůbec nedaří a pozice manažera je zdá se v ohrožení.

Liverpool sice postoupil do osmifinále Ligy mistrů, v Premier League je to ale zatím spíše trápení. Lonský vicemistr prohrál už tři duely a se současným osmým místem rozhodně nemůže být spokojen. V říjnu svěřenci Jürgena Kloppa nejprve remizovali s Brightonem, následně podlehli Arsenalu, ovšem v dalším velkém klání doma těsně zdolali Manchester City.

Na tuto výhru navázali také v duelu s West Hamem a zdálo se, že se jim podařilo otočit kormidlem sezóny. Jenže minulý týden Reds podlehli Nottinghamu Forrest a na čelo tabulky tam opět něco ztratili.

Naproti tomu Leeds bodoval naplno naposledy ve třetím kole proti Chelsea, od té doby na výhru čeká už dlouhých 8 duelů. Zejména říjen se svěřencům Jesseho Marsche vůbec nevydařil, v něm remizovali s Aston Villou, načež pak podlehli postupně Crystal Palace, Arsenalu, Leicesteru a Fulhamu. Minulý týden sice Leeds brzy poslal do vedení Rodrigo, Fulham pak ale duel třemi brankami otočil a domácí tak odešli opět bez bodového zisku.

Liverpoolu se do sestavy vrací záložník Thiago, k dispozici už je také stoper Konaté, otazník se ale vznáší nad stavem Jordana Hendersona. Leeds bude postrádat Dallase a Forshawa a nejistá je situace ohledně Sinisterry, Adamse, Gelhardta či Coopera
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.20 - 13.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC1191125:1128
2.Manchester City1182136:1126
3.Tottenham Hotspur1272323:1423
4.Newcastle United1256120:1021
5.Chelsea FC1163216:1121
6.Manchester United1162316:1620
7.Fulham FC1253422:2218
8.Liverpool FC1144322:1316
9.Brighton & Hove Albion1143415:1415
10.West Ham United1242611:1214
11.Brentford FC1235418:2114
12.Everton FC1234511:1213
13.Crystal Palace1134412:1613
14.AFC Bournemouth1234510:2513
15.Aston Villa1233611:1612
16.Southampton FC1233611:1912
17.Leicester City1232721:2411
18.Leeds United1123613:189
19.Wolverhampton Wanderers122375:189
20.Nottingham Forest122378:239

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (759)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele