Z očekávaných událostí posledního říjnového dne roku 2022

Z očekávaných událostí posledního říjnového dne roku 2022
31. října 2022 Události Autor: Anežka Hlávková

Ze zdravotních důvodů končí ministryně životního prostředí Anna Hubáčková, resort by měl vést do jmenování nového šéfa předseda lidovců a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

30. ročník benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha se dnes večer uskuteční ve Smetanově síni pražského Obecního domu. Vystoupí Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK pod taktovkou šéfdirigenta Tomáše Braunera a Český filharmonický sbor Brno pod vedením sbormistra Petra Fialy. Během jubilejní benefice získá ocenění osobnost, která mimořádně přispěla k naplnění poslání Charity. Cenu převezme z rukou primase českého a arcibiskupa pražského Jana Graubnera, jenž nad koncertem převzal záštitu.

Výkonný viceprezident Evropské komise Valdis Dombrovskis a ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela budou odpoledne v Praze diskutovat s občanskou společností o obchodní politice Evropské unie v kontextu stále nejistější hospodářské a geopolitické situace.

Přes Česko bude projíždět konvoj francouzské armády. Zhruba 20 kusů vojenské techniky se bude přesouvat z hraničního přechodu Rozvadov od půl sedmé večer. Konvoj pojede po dálnici na Pražský okruh a dále do posádky v Rančířově na Jihlavsku, odkud bude zítra pokračovat na Břeclav.

V Plzni budou volit nového rektora Západočeské univerzity.

V pražském krematoriu Strašnice se uskuteční poslední rozloučení s televizním a rozhlasovým scenáristou a dramatikem Gustavem Oplustilem, který zemřel 21. října ve věku 96 let.

Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze hostí druhý ročník předávání Cen České akademie vizuálního umění. Udělovat se bude v kategoriích Výstava roku, Objev, Kurátor, Umělec, Instituce nebo Galerie a Umělecká publikace roku.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony