Volejbalistům Zlína se v posledních zápasech nedaří. Benátkám podlehli jasně 0:3

Foto: David Kratochvíl
ZLÍN – 9. kolo volejbalové UNIQA extraligy mužů nabídlo o víkendu souboj dvou sousedů v tabulce mezi Benátkami nad Jizerou a hostující Fatrou Zlín. Vyrovnaná bitva se nakonec k překvapení diváků nekonala – domácí tým ovládl duel jednoznačně 3:0 na sety.

Před začátkem zápasu patřilo Zlínu v tabulce průběžné deváté místo s odstupem tří bodů právě na domácí Benátky nad Jizerou, které doma nedávají nic zadarmo – v Nibe aréně byly od začátku sezóny k vidění samé pětisetové bitvy. Napínavý boj o každý míč se ale tentokrát překvapivě nekonal a Benátky ovládly utkání bez ztráty jediného setu jednoznačně 3:0.

Alfou a omegou duelu bylo hlavně výborné podání Benátek, které si do statistik zápasu zapsaly celkem 9 es. Skvělý výkon za koncovou čárou navíc Středočeši potvrdili kvalitním útokem, ve kterém dosáhli 55% úspěšnosti.

„Samozřejmě je to pro nás velmi cenné vítězství za tři body a navíc s naším přímým konkurentem o udržení extraligy. Takže výborný výsledek,“ zhodnotil duel domácí kouč Aleš Dittrich.

Domácímu lodivodovi po zápase přizvukoval také kapitán Benátek a hlavní útočná síla Filip Křesťan, který v zápase zaznamenal 17 bodů.

„Víceméně si myslím, že nám vycházelo všechno. Musím pochválit kluky na příjmu podání, protože ten příjem nebyl vůbec jednoduchý a oni ho zvládli. Dnes zasloužené vítězství,“ pochvaloval si Křesťan.

To na lavičce hostů moc důvodů k radosti nebylo. „Z naší strany to byl dnes asi nejhorší zápas, co jsme letos odehráli. Nepodařilo se nám v této hale trefit do servisu a nedařilo se nám odbránit benátecké smečaře,“ vyjmenoval největší slabiny svého týmu kapitán Fatry Duc Luan Truong.

Podobně to viděl také trenér Zlína Přemysl Obdržálek: „Domácí hráči byli lepší na podání a tím nás odtáhli od sítě. Naopak my jsme při podání udělali spoustu chyb a nevyprodukovali jsme vůbec nic. Z naší strany to bylo dnes velmi špatné.“

V dalším utkání vyzvou volejbalisté Fatry loňského mistra a aktuálního lídra tabulky z Karlových Varů. Zápas začíná ve Sportovní hale Datart v sobotu 5. listopadu od 17 hodin.

VK Benátky nad Jizerou – VSC Fatra Zlín 3:0 (25:19, 25:20, 25:23)

Rozhodčí: Martin Možnár, Lukáš Spáčil, čároví Vladimír Horbowyj a Jiří Zich, delegát Zdeněk Škoda

Počet diváků: 350

Sestavy (od zóny I):

Domácí: McAinsh Conal Tain, Durski Kamil, Pokopec Patrik, Hudák Martin, Křesťan Filip, Koranda Matěj, libero Michal Kotek. Střídali: Kratochvíl Matouš, Švandrlík Pavel

Hosté: Truong Duc Luan, Čeketa Lukáš, Čechmánek Michal, Římal Daniel, Kozák Adam, Pražák Jan, libero Viceník Adam. Střídali: Toman Ladislav, Adamec Jiří, Šulc Radim, Pavlovský Martin, Gálík Jakub

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x