Na Netflixu boduje horká novinka, která se natáčela na Podbořansku
Kompars filmu Na západní frontě klid. Foto: Laurencia Helásková
Louny

Podbořany, Praha, Berlín – Na prvním místě mezi aktuálně nejsledovanějšími filmy v Česku vede na Netflixu německá adaptace Na západní frontě klid režiséra Edwarda Bergera. Vloni se z části natáčel v Ústeckém kraji.

Snímek s rozpočtem okolo dvaceti milionů dolarů patří k jedněm z nejdražších německých filmů. Natáčelo se vloni na jaře také v Praze, okolí, a také v Ústeckém kraji u Podbořan a Postoloprt.

Režisér Edward Berger kolem sebe shromáždil působivý herecký soubor, aby spolu s producentem Malte Grunertem a jménem Netflix oživil svou filmovou interpretaci tohoto humanistického apelu proti hrůzám války. Člen vídeňského Burgtheatru Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Aaron Hilmer, Moritz Klaus a Edin Hasanovic ztvárňují Paula Bäumera a jeho spolužáky. Dále hrají mimo jiné Daniel Brühl, Devid Striesow a Andreas Döhler.

Zajímavostí natáčení bylo, že kromě ostrých záběrů měli herci i kompars kvůli přetrvávající epidemii a nařízeným opatřením nasazené roušky. Takto je netradičně také zachytila fotografka Laurencie Helásková, která jeden ze snímků z natáčení poskytla také naší redakci.

Film Na západní frontě klid je na českém Netflixu od 28. října.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru