Vzdělávací televize Připrav se na budoucnost skončila, vysílala celoplošně v DVB-T2

1. listopad 2022

K 1. listopadu bylo ukončeno vysílání vzdělávacího kanálu Připrav se na budoucnost s programem Duke of Edinburg. Stanice byla zamýšlena jako několikaměsíční vzdělávací projekt a jeho distribuce v DVB-T2 multiplexu 23 Českých Radiokomunikací tak splnila svůj účel. Program byl spuštěn začátkem května letošního roku.

Vysílání programu se skládalo pouze z opakující se promo smyčky, která upozorňovala na výhody vzdělávacího programu Vévody z Edinburgu (Duke of Edinburg). Animované, plně otitulkované video bylo zakončeno informací s odkazem na webovou stránku www.zazijdofe.cz. Stanice byla k dispozici jako drtivá většina komerčních programů v DVB-T2 pouze v obrazovém formátu 960x540p, který odpovídá pro lidské oko standardní kvalitě obrazu.

„Je to trochu jiný typ TV, je to #DofE - The Duke of Edinburgh,“ napsal v květnu stručně ke spuštění tematického kanálu na svém twitterovém účtu Marcel Procházka, ředitel pro rozvoj Českých Radiokomunikací. Stanice měla také příznak technologie HbbTV, tedy tzv. virtuální červené tlačítko, kde se vysílá aplikace s několika kategoriemi o programu DofE. Stanice získala licenci loni v listopadu. Aktuálně je k dispozici v DVB-T2 multiplexu 23 patnáct pozic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související