Doufejme, že už je to pryč, komentuje Palyza herní krizi Nymburka před dalším zápasem Ligy mistrů

Nymburští basketbalisté se pokusí dostat z poslední příčky tabulky základní skupiny Ligy mistrů a oživit šance na postup. O první výhru v tomto ročníku budou ve 3. kole usilovat v Praze proti tureckému Bahcesehiru od 18.30. Po špatném vstupu do sezony a výměně realizačního týmu se budou chtít zase prezentovat jako sebevědomí mnohonásobní čeští šampioni se svými starými herními systémy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Palyza v soboji s hráčem Ikogey

Lukáš Palyza v soboji s hráčem Ikogey | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Nové trenérské duo basketbalisty Nymburka v nejvyšší domácí soutěži výrazně pozvedlo. Po demolici Hradce Králové teď ale mnohonásobné české šampiony čeká daleko těžší soupeř.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se basketbalisté Nymburka chystají na souboj s tureckým soupeřem v Lize mistrů

O první výhru ve skupině Ligy mistrů budou hrát po porážce s Bilbaem a na palubovce Igokei tentokrát zase v Praze na Královce, ale proti tureckému Bahcesehiru.

„Nechci říkat zaplať pánbůh za to, protože mám respekt ke každému i trenérovi Robertsovi, který tady odvedl práci nejlépe, jak mohl, ale bohužel to nesedlo a byl to jeden z nejhorších startů v nymburské historii,“ zmiňuje na Radiožurnálu nymburský basketbalista Lukáš Palyza nedávno odvolaného lotyšského kouče Robertse Štelmaherse, který se od léta snažil změnit herní projev mnohonásobných českých šampionů.

Ke dvěma porážkám v Lize mistrů ale přidali další dvě v šesti kolech nejvyšší domácí soutěže – v Děčíně a na palubovce Slavie.

„Nemůžeme hrát tak, jak jsme hráli poslední zápasy, to fakt nebylo únosné a myslím, že to nikoho nebavilo. Doufejme, že už to je pryč,“ doplnil Palyza.

Poslední prohra

Právě po premiérové prohře v historii s nováčkem NBL vedení Nymburka totiž sáhlo ke změně – sportovní ředitel Ladislav Sokolovský se stal také hlavním koučem a jako asistenta si vybral bývalého trenéra národního týmu Pavla Budínského.

Basketbalový Nymburk mění trenéra, tým po špatném vstupu do sezony přebírá Sokolovský

Číst článek

„Celému týmu se vrátila ohromná chuť do basketu, i to nasazení je úplně jiné,“ přiznává kapitán Martin Kříž.

Sokolovský s Budínským dovedli své svěřence o víkendu k výhře o 47 bodů v Hradci Králové a teď se musí pokusit zaskočit v Lize mistrů turecký Bahcesehir.

„To je rozdílový zápas. Buď můžeme v Lize mistrů pokračovat, nebo se už šance na postup vytrácí,“ ví moc dobře podkošový reprezentant Martin Kříž stejně jako jeho spoluhráč z národního týmu Lukáš Palyza.

„Musíme využít toho, že mají zraněné hráče a nemají optimální rotaci. Právě ta energie a zlepšený herní projev si myslím, že nás nakopne a dáme nějaké střely navíc a půjdeme přes soupeře. Věřím, že ten zápas vyhrajeme, protože nikdo tady to nechce po půlce skupiny dohrávat ve stylu, že už není šance s tím nic udělat. Když vyhrajeme, tak ta šance bude,“ burcuje nymburský křídelník Palyza.

Zápas 3. kola skupiny Ligy mistrů s Bahcesehirem začíná v 18.30.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme