Jablonec nad Nisou: Desátá Cena města tance putuje do Náchoda

01.11.2022 13:07 | Tisková zpráva

Jablonecká náměstkyně primátora Jana Hamplová předala v neděli 30. října odpoledne v městském divadle již desátou Cenu města tance v rámci celostátní přehlídky Tanec, tanec…2022.

Jablonec nad Nisou: Desátá Cena města tance putuje do Náchoda
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Cena společně s darem ve výši 20 tis. korun putuje do Náchoda a na doporučení odborné poroty byla udělená za choreografii Bez rovnováhy. 

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí

O prodlouženém víkendu 28.-30. října proběhl v Jablonci nad Nisou 36. ročník celostátní přehlídky scénického tance mládeže a dospělých Tanec, tanec… 2022. Již dvacet let je jejím hostitelským městem Jablonec nad Nisou, který od roku 2013 uděluje také vlastní Cenu města tance. Tu historicky první si odvezl plzeňský soubor NoTa. „Přehlídka mě nadchla, je vidět, jak kultura tanečního pohybu neprofesionálních souborů stále roste. Velmi mě těší, že mohu předat Cenu města tance,“ konstatovala v neděli 30. října odpoledne na jevišti městského divadla náměstkyně primátora pro oblast humanitní Jana Hamplová, když předávala desátou Cenu města tance. Zároveň dodala, že přehlídku Tanec, tanec… bude i nadále ráda podporovat. „Cena města tance se uděluje za výrazný umělecký počin a osobitou výpověď v tanci. Tu letošní na základě doporučení odborné poroty získala choreografie Bez rovnováhy, kterou vytvořila Jana Faltová a ZUŠ Náchod. Cena města tance je vždy spojená s tím, že odměněný soubor vytvoří na příští ročník choreografii, která je tematicky s Jabloncem spojená,“ říká Jiří Lössl z NIPOS Artama Praha za pořadatele přehlídky. Podle pravidla, které přijala odborná rada scénického tance NIPOS v roce 2018, může oceněný soubor znovu získat Cenu města tance nejdříve za pět let.

Porota 36. ročníku celostátní přehlídky mládeže a dospělých Tanec, tanec…2022 pracovala ve složení Marie Kinsky, Honza Malík, Vít Malota, Elvíra Němečková, Tomáš Žižka a udělila ceny následujícím:

Speciální cena porotkyně Marie Kinsky:
Myšlenkové pochody v interpretaci a tvorbě Anežky Kvapilové ze ZUŠ Iši Krejčího Olomouc.

Speciální cena porotce Honzy Malíka:
Dotek svět(l)a v interpretaci NoTa Plzeň v choreografii Lenky Jíšové a skupiny.

Speciální cena porotce Víta Maloty:
…nejsem v interpretaci Velkého souboru ZŠ a ZUŠ Karlovy Vary v choreografii Petry Blau a tanečnic.

Speciální cena porotkyně Elvíry Němečkové:
Do tmy v interpretaci skupiny Apsara ZUŠ Jihlava v choreografii Hany Zudové a tanečnic.

Speciální cena porotce Tomáše Žižky:
Impulsy v interpretaci ZUŠ Iši Krejčího Olomouc v choreografii Jany Baranové a kolektivu.

Speciální cena poroty za výjimečný počin:
Maagal v interpretaci Tanečního a pohybového studia Magdaléna Rychnov u Jablonce nad Nisou v choreografii Ludmili Rellichové a souboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…