titulní strana > tisková zpráva
Správa KRNAP má nové slavnostní uniformy
1. listopadu 2022 12:18
VRCHLABÍ (Správa KRNAP) - Po letech, kdy pracovníky Správy KRNAP sjednocoval pouze pracovní terénní stejnokroj, má nyní naše organizace nové slavnostní uniformy.

„Při návrhu slavnostních uniforem jsme se snažili vyjít z tradic našeho regionu a při respektu k nim je nechat rezonovat v novodobém stejnokroji,“ říká ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch. V minulosti užívala Správa KRNAP nejrůznější lesnické uniformy v klasické zelené barevnosti. „Jsme instituce, jejímž úkolem je ochrana přírody, krajiny a také paměti Krkonoš, cíleně jsme se proto snažili oprostit od dřívějšího lesnicko-mysliveckého schématu a navrhnout oblek, který bude pohodlný a reprezentativní nejenom pro lesníky,“ doplnil Böhnisch.

Pracovníci Správy KRNAP nyní na oficiální jednání mohou používat jednořadý oblek ve dvou provedeních – se šedým nebo zeleným sakem. Kalhoty, resp. sukně jsou pouze zelené. Stojáček saka i vesty je ozdoben jedinečnou výšivkou stylizovaného květu hořce tolitovitého v barevnosti odkazující na současné logo KRNAP. Netradičním detailem jsou také dřevěné knoflíky, přičemž druhý ze shora nese vygravírované označení Krkonošský národní park.

O výrobu obleků se postaralo Oděvní družstvo Vývoj z Třešti.
Další tiskové zprávy:
23. dubna 2024 08:00
23. dubna 2024
22. dubna 2024 16:13
22. dubna 2024 10:28
22. dubna 2024

Online diskuse
Přehled dosavadních příspěvků
 DatumAutorNázev

< zpět na titulní stranu

Reklama