Hlavní obsah

V Polsku nic, v Praze Roger Waters přidává druhý koncert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Polsku byly koncerty Rogera Waterse kvůli jeho vyjádřením k napadení Ukrajiny Ruskem zrušeny, v Praze pořadatelé přidávají druhý. Oznámili, že se uskuteční 25. května příštího roku v O2 areně. Na stejném místě vystoupí Waters i o den dříve. Vstupenky na druhý koncert v ceně od 1990 do 3290 Kč se začaly prodávat dnes.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roger Waters vystoupí v Praze dvakrát.

Článek

This Is Not A Drill, jak se jeho nadcházející turné jmenuje, bude podle vyjádření pořadatelů novou rock’n‘rollovou vizuální podívanou v kruhovém provedení. Jejím obsahem je obžaloba korporátní dystopie, ve které všichni bojujeme o přežití, výzva k akci milovat, chránit a sdílet drahocenný a nejistý domov na zemi. Set bude obsahovat dvanáct skladeb z období Watersova působení ve skupině Pink Floyd, několik sólových i nových písní.

Roger Waters je devětasedmdesátiletý britský hudebník a skladatel, spoluzakladatel Pink Floyd, jedné z nejdůležitějších hudebních skupin v historii populární hudby, která vznikla v roce 1965. Po svém odchodu z ní vydával sólová alba. Jeho dosud posledním je Is This the Life We Really Want? z roku 2017.

V polském Krakově měl Waters vystoupit dvakrát příští rok v dubnu. V reakci na jeho nevhodné výroky o válce na Ukrajině byly ale koncerty zrušeny a podle nové městské vyhlášky se hudebník stal v Krakově nežádoucí osobou.

Reklama

Výběr článků

Načítám