Konference Provoz vodovodů a kanalizací 2022 zahájena

blank

Ve středu 2. listopadu byla v Praze zahájena tradiční vodárenská událost, Konference Provoz vodovodů a kanalizací. Přivítání hostů se ujal předseda představenstva SOVAK ČR Miloslav Vostrý.

Na úvod vyzdvihl příležitost se po období koronaviru setkávat osobně a vyměnit si názory tváří v tvář. Na jeho slova navázal Aleš Kendík z ministerstva zemědělství, který poděkoval přítomným za jejich energii během tohoto období a ocenil spolupráci se SOVAK ČR, díky které se podařilo zastropovat cenu elektrické energie a plynu pro vodárenské společnosti. Hosty přivítal také předseda představenstva Svazu vodního hospodářství Petr Kubala a Jiří Paul z Asociace pro vodu ČR.

20. ročník konference se nese ve znamení čtyř základních témat, kterými jsou energetická situace, nové technologie, problematika lidských zdrojů a kybernetická bezpečnost. Úvod patří netradičně pojaté moderované debatě o vývoji českého vodárenství.

Dále, podobně jako v loňském roce, zástupci ministerstev, která vytvářejí regulatorní rámec oboru, zaujmou místa u diskuzního stolu a budou odpovídat na dotazy moderátora i publika. Následovat budou odborné přednášky obsahově vycházející z výše uvedených témat. Vše bude tentokrát probíhat v jediném konferenčním prostoru, aby žádný z účastníků konference nebyl vystaven složitému rozhodování, které přednášce dát přednost.

Scroll to Top