Biskup Tomáš Holub zve na Svíci pro naše zemřelé

Biskup Tomáš Holub zve na Svíci pro naše zemřelé
2. listopadu 2022 Události Autor: Nikola Samcová

Na večer s názvem Svíce pro naše zemřelé zve do katedrály sv. Bartoloměje v Plzni biskup Tomáš Holub nejen pravidelné návštěvníky kostela, ale všechny, kteří chtějí zavzpomínat na své blízké zesnulé.

U příležitosti Památky všech věrných zemřelých se v plzeňské katedrále sv. Bartoloměje od 18 hodin uskuteční tematický večer s názvem Svíce pro naše zemřelé. Za své blízké mohou lidé zapálit svíčku a pomodlit se, ale nejen to. „Už týden mají lidé možnost nosit své prosby a jména blízkých do truhly, která je umístěna u katedrály tzv. u andělíčka, anebo posílat jména přes online formulář,“ řekl Proglasu mluvčí plzeňské diecéze Pavel Říha. K dnešku je v online formuláři asi 150 vzkazů a jmen. „Nicméně i přímo během Svíce pro naše zemřelé, což je bohoslužba slova od 18 hodin v katedrále, budou moci na místě na lísteček napsat jméno nebo prosbu za blízké zemřelé. Tyto lístečky se jmény si poté vezmou mniši trapisté do svého kláštera v Novém Dvoře a za tyto zemřelé se budou celý rok modlit,“ vysvětlil.

Večerem bude kromě modliteb zaznívat také varhanní hudba, poezie či slovo k meditaci a k povzbuzení. Na housle a harfu zahraje Duo Strings, zamyšlení nabídne biskup Tomáš Holub.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony