Jsou spolehlivé, jsou silné, jsou (většinou) žluté. Roboty FANUC mají nesčetně podob i předností, a proto jsme se rozhodli vám je postupně představovat v naší rubrice Robot měsíce. Přiblížíme vám, v čem je který robot špičkou a do kterých situací se nejvíce hodí. Vybere si totiž opravdu každý.

Naším listopadovým robotickým hrdinou je M-410iB/140H, výkonný pětiosý paletizér, který vás dostane svou mimořádnou hbitostí a flexibilitou. Zároveň disponuje nejlepší opakovatelností z celé své řady, takže si poradí s libovolným počtem všech myslitelných paletizačních aplikací. Přesvědčte se o tom sami!

V čem vyniká

Robot M-410iB/140H je jedním z menších zástupců své řady s celkovou nosností 140 kilogramů a dosahem 2,85 metru. Zároveň jde o nejrychlejšího paletizačního robota ve své třídě, který dokáže zvýšit vaši produktivitu až o 1 900 paletizačních cyklů za hodinu. Vyniká také mimořádně vysokou opakovatelností ± 0,2 mm, což je nejlepší hodnota z řady M-410.

Řekli o něm

„Předností M-410iB/140H je kromě vysoké rychlosti také to, že jako jeden z mála dostupných paletizátorů umožňuje montáž na strop. Tento robot je možné opačně osadit systémem FANUC iRVision pro kamerové vyhledávání manipulovaného předmětu nebo případně odkládací pozice.“
Michal Žáček, Sales Engineer FANUC

Věděli jste, že…

V souvislosti s M-410iB/140H často zaznělo spojení „nejlepší opakovatelnost“. Co to opakovatelnost vlastně je? Jde o rozdíl mezi dosaženými polohami při opakování stejného nastavení polohy. V případě našeho robota měsíce se tak jedná o maximální odchylku 0,2 milimetru.