Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Podcast: Terezka (†5) měla zmizet z dětského hřiště: Vyšetřování odhalilo děsivou pravdu o její matce!

Video se připravuje ...
Autor: jel - 
3. listopadu 2022
05:00

Pohřešování malé Terezky Čermákové nahlásila její matka Helena 20. června 2001. Dívenka měla údajně zmizet z dětského hřiště. Do pátrání po holčičce se zapojilo 850 příslušníků bezpečnostních složek, vše však bylo marné. Na podivném případu postupně nesedělo čím dál více věcí a kriminalisté nakonec ohalili děsivou pravdu.

Do rozsáhlého pátrání v okolí dětského hřiště v Kladně se zapojilo několik set příslušníků bezpečnostní složek a to včetně potápěčů a psovodů. První podezřelou skutečností bylo, že policejní psi v místě nezachytili žádnou Terezčinu pachovou stopu a podivností přibývalo.

Helena Čermáková několikrát změnila výpověď, nakonec přiznala, že byla opilá a netuší, jak se dívenka ztratila. Její slova potvrdila i sousedka, která vypověděla, že osudný den Čermákovi na hřišti neviděla. Další sousedé navíc uvedli, že Helena byla často pod vlivem alkoholu a malá Terezka byla někdy i dost zanedbaná.

Matka navíc po několika dnech přestala s policií spolupracovat. Což jí kriminalisté veřejně vyčetli. Šest dní po zmizení holčičky se Helena pokusila o sebevraždu skokem ze třetího patra. Přežila, ale utrpěla těžká zranění. Našel se také dopis na rozloučenou, v němž uvedla, že zmizení Terezky je její vina, ale zároveň tvrdila, že dceři nic neudělala.

Podivné bylo i to, že v den, kdy Helena nahlásila zmizení dcery, šla do restaurace. Čím dál větší podezření dopadalo právě na matku dívenky. Ta nakonec policistům řekla, kde se nachází Terezčino tělo a vyšla s celou pravdou ven. 

Holčičku zalehla!

Podle její výpovědi se vrátila osudný večer domů z restaurace opilá, dcerka si v noci přelezla k ní do postele a obě dvě usnuly. Jenomže ve spánku Helena Terezku zalehla a holčičku udusila. Po probuzení matka zjistila, že dcerce už nedokáže pomoci, ukryla proto tělo a nahlásila zmizení.

Helena Čermáková byla nakonec odsouzena za ublížení na zdraví s následkem smrti ke třem letům ve vězení. Před nástupem k výkonu trestu zmizela a nějakou dobu se ukrývala. Po propuštění prý změnila svůj život a uvedla, že hrozného činu nikdy nepřestane litovat.

O smutné nešťastné smrti malé dívenky se dozvíte více v nejnovější epizodě nejnovějším dílu Insta Crime Podcastu. Ten si pro vás připravil Blesk.cz ve spolupráci s Insta Crime Blogem.

Video  Insta Crime Podcast: Záhadné zmizení Terezky (†5) z dětského hřiště  - Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání