Úžasná dobročinná akce Jitky Pokorné (60): Nemocné léčí panenky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Úžasná dobročinná akce Jitky Pokorné (60): Nemocné léčí panenky

Miminka nejsou živá, ale dokáží vykouzlit úsměv.
Miminka nejsou živá, ale dokáží vykouzlit úsměv. (Foto archiv Jitky Pokorné)

Vykouzlit úsměv na tváři nemocných. Umět to je po život důležité. To svedou i reborn panenky, se kterými Jitka Pokorná (60) z Nové Role na Karlovarsku nyní objíždí domovy pro seniory a stacionáře.

Jitka je sběratelkou reborn panenek, které vypadají jako živá miminka. Doma jich má jedenáct. Před dvěma lety dostala bohulibý nápad. „Zkusila jsem přinést panenky do domova s pečovatelskou službou u nás v Nové Roli. Reakce klientů byly až neskutečné. Velmi mě to potěšilo a nakoplo k další návštěvě,“ vypráví.

Vidí své dítě

Tentokrát si vybrala domov pro lidi s alzheimerem a podobnými nemocemi. „Bylo to neuvěřitelné. Ženy si miminko ihned k sobě přitiskly a začaly na ně mluvit. Každá babička v něm viděla své dítě,“ popisuje dojemný zážitek paní Jitka. Senioři miminkům dávají spontánně jména a těší na další návštěvu. Tu dělá paní Jitka zcela dobrovolně, ve svém volném čase.

Osobní kontakt

„Není to jen o tom, přijít do domova či stacionáře a panenky tam nechat kolovat. S každým klientem si chci popovídat. Ten osobní kontakt je ohromně důležitý a velmi mě naplňuje,“ dodává Jitka, která je původním povoláním zdravotní sestřička. Dvanáct let byla dokonce starostkou Nové Role.

Víte, že...

...reborn panenky jsou specifické tím, jak opravdově a živě vypadají?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.