InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Den dětí 2024

    neděle 26.5 14:00 - Lomnice nad Lužnicí, Hřiště TJ Tatran

  • Den dětí v Táboře

    neděle 26.5 14:00 - Amfiteátr Tismenické údolí Tábor

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Starosta Martin Červený pokračuje v čele Volyně. Jaké má plány?

Martin Červený

Martin Červený

VOLYNĚ – V čele Volyně pokračuje starosta Martin Červený, potvrdilo to ustavující zasedání zastupitelstva 19. října. Sdružení nezávislých kandidátů vedené Martinem Červeným ještě vylepšilo svůj výsledek z minulých voleb a v zastupitelstvu posílilo. I když má těsnou většinu a může vládnout samo, rozhodlo se přizvat i další uskupení. V rozhovoru to okomentoval znovuzvolený volyňský starosta, který zmínil i plány města na další čtyřleté období.

Jak s odstupem času vnímáte výsledek komunálních voleb, které vašemu uskupení daly těsnou nadpoloviční většinu v zastupitelstvu?

Je to velký úspěch. Po minulých volbách jsme měli pět zastupitelů, nyní jich je osm. Ani jsem nečekal, že můžeme takto výborného výsledku dosáhnout. Věřím, že voliči ocenili práci, která se tu za čtyři roky udělala. Budeme se snažit v tom pokračovat a dotáhnout spoustu připravených projektů. Ale všechno se bude točit kolem peněz.

Vedla se z vašeho pohledu ve Volyni nějaká kampaň? Byla témata, která tu před volbami rezonovala?

Letošní volby byly například od těch v minulosti v klidu. Stanoviska jednotlivých kandidátů většinou kopírovala jejich práci zastupitelstvu a dá se říci, že nějaká předvolební kampaň víceméně neprobíhala.

I když by vaše uskupení mohlo s těsnou většinou samo vládnout, přizvali jste do vedení města i zástupce z jiné kandidátky. Nepřemýšleli jste o tom, že město budete řídit sami?

Osobně si myslím, že voliči zhodnotili práci celého minulého vedení města, i když jsme zrovna my dostali osm mandátů. Bylo by sobecké brát veškerý úspěch jen na sebe. Koalice, která byla ustanovená po minulých volbách, by proto měla pokračovat i v dalším období.

Jaká jsou aktuálně největší témata Volyně, která je potřeba řešit?

Současná témata jsou stejná, jaká řeší každý. Je to energetická krize a příprava rozpočtu s ohledem na nejisté výdaje za energie a teplo. Sestavování rozpočtu je problematičtější, ale jde o stěžejní otázku dneška. V současné době se také otevírá řada dotačních titulů v nejrůznějších operačních programech, kterým se také věnujeme. Z minulého volebního období máme připravenou spoustu projektů a na mnoho z nich bychom chtěli žádat o dotace.

Co vlastně mohou města a obce dělat v boji s energetickou krizí? Jaká investice má z pohledu starosty Volyně prioritu? Odpovědi nejen na tyto otázky najdete ve velkém rozhovoru s Martinem Červeným v aktuálním vydání Týdeníku Strakonicko. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace