Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nešika

Opustila mě žena. Tedy ne ještě úplně, pořád spí tady vedle v naší ložnici, ovšem zamčená zevnitř a jen do doby, než si prý dořešíme i bydlení.

Jsem z toho zdrcenej. Jako fakt na dně. Leccos jsem tušil už delší dobu a minulej pátek mi to řekla natvrdo. Má někoho jiného a se mnou už být nechce. Nedá se se mnou žít, nemá si se mnou o čem povídat, pořád jen sedím u počítače, chlastám, a vůbec, nic už ke mně necítí. A taky jsem prý hrozně nepraktickej, nešikovnej, pořád něco rozbíjím, nic neudělám pořádně. Potvora! Já a prej nešikovnej! Já, kterej sem tady v tom bytě udělal první poslední.

Mám jí hrozně rád a nechci být bez ní. Nechci, aby byla šťastná s někým jiným. Ale asi není síla, jak si jí udržet. Tak jinak, však ty ještě budeš litovat, ale to už bude pozdě. Do smrti toho budeš litovat!

Otevřel jsem si rum a pivo a začal s posledními záležitostmi člověka. Napíšu jí dopis na rozloučenou, tady na noťasu, ne na papír, jen ať to svítí, nechám ho pěkně na ploše, ať je moje poslední psaní to první, co ráno uvidí cestou do koupelny. Jen ať jí to pořádně praští hned zkraje dne do očí, aby věděla, že já už nejsem a ať jí to navždycky straší, co způsobila. 

Když jsem si takhle srovnal hodnoty a život vůbec, docela se mi ulevilo. Teď už jen ty praktické věci. Ale napřed panáčka. Tak. Prášky na tlak, to je podle netu spolehlivé, zejména v kombinaci s alkoholem. Takže ještě jednoho, ať se pak pilulky hezky rozpustí. A ještě jednoho, na kuráž, ne? Jeden se nesebevraždí každej den, co?

Ale bude čubrnět, až mě tady ráno najde. Křísit mě bude, volat lapiduchy, ale všechno marný, já už nebudu, jen ona a do smrti nešťastná. Docela je mi líto, že to neuvidím. Tak na její ranní šok, šup tam s ním!

Vybalil jsem všechny prášky, co jsem doma měl, naštěstí jsem si předpis vybral před pár dny, tedy jich je dost. A obaly nechám pěkně válet všude okolo, to bude stylový. Neměl bych se oholit? Ježišmarjá, já blbnu. To určitě, jen ať vypadám zdrchaně.

Jo, ještě než začnu s tím dopisem, musím vymazat všechno co nechci, aby zbylo. Hlavně ty fotky vod Pavlíny, jak jsme si posílali. To by nebylo dobrý, to by mohlo vypadat, jako že i já mám máslo na hlavě. Přitom to nebyla žádná láska, že jo, jen taková legrace. Ale hezká, voňavá. Jo, tak to musí pryč. A taky přístupy do mailu a fejsbúčku, no to by byl průser. To by určitě Jarču jen utvrdilo, že dělá správně. Co tak ještě.... Nejlíp, když vymažu všechny soubory, potřebovat už je nebudu, tak co.. Zbude jen ten dopis na ploše. 

Vybráno, mazáno. Docela to trvá, ještě zbývají tři minuty, to by jeden neřekl, co toho za život nashromáždí. Nejspíš nějakou paměť zabraly i ta videa. Škoda jich. Ale nebudu ztrácet čas a radši šup dalšího do trubek. Je to takhle přecijenom veselejší, ale nesmím to přehnat, něco si musím nechat na zapití léčiv, ha, ha.

Vymazáno jest. Tak na to se napijeme, Jozífku, viď? Koukám rumík vysychá, musím  začít psát. Takže: Moje milovaná ženo! No to ne, to ne, to je moc. Co takhle Ženo moje! To taky ne, to je takový, kurva, oficiální nebo co. Já nevím, dám si jednoho, snad to pomůže. Miláčku! Ne, to vůbec, ne, to by hned viděla, jak moc trpím, takhle jsem jí říkával dřív, když, když jsme se ještě měli rádi. Doprdele, bejvávalo to hezký, moc hezký. A jak to pokazila! Svině jedna! Svině! Ježišmarjá, já řvu. Úplně jsem se zapomněl a křičím tady nahlas. Ještě abych tak Jarunku vzbudil. Tak klid Josef, dej si pimprlíka a pokračujem.

Jo taky ještě vybalit ty prášky. Kam jsem je jen dal? Sakra, vždyť  už to mám hotový, já jsem debil. Ale pivo zase došlo, tak to si ještě jedno otevřu, rum se musí zapíjet. Tak dál Pepane: Má jediná! To je ono, aspoň bude hned vědět, kdo měl morálně navrch. Koneckonců všechno už jsem vymazal, tak jo.

Dobrej začátek, fakt dobrej. To si zaslouží odměnu. Ale co dál? Vůbec nevím, vůbec. Vůbec nevím, co napsat, aby jí to vzalo. Sepsat, o co přijde, co jí bude chybět, něco fakt, jako vopravdu... to chce panáka, ja nemám inspiraci. Jaruno, doprdele, Jaruno, co ti tam mám napsat, abys pořádně litovala??!!

"Co tady řveš, Josef, jak v tom mám spát?", prudce otevřela dveře od ložnice až jsem se lekl. Zase jsem přemýšlel nahlas, hodně nahlas, jako vždycky, když se vožeru. Lekl jsem se tak, až jsem převrátil otevřenou láhev gambáče přímo na klávesnici. Všimla si toho.

"Ty idiote nalitej, co to děláš?", křičela teď pro změnu ona, vytáhla počítač ze zásuvky a zkoušela ho rychle vypnout. Přitom si nejspíš všimla rozepsaného dopisu na obrazovce. 

"No, ta se má na co těšit", ušklíbla se, přejela pohledem hromadu prášků a obalů od nich, "a ten bordel si tady ukliď, nejsem tvoje služka."

Odkráčela zpátky do postele a nechala mne samotného vlastnímu žalu. Úplně to zazdila, nevěřím už ani, že by byla schopná se ráno pořádně chytnout za nos a litovat a trápit se pro mě. Jestli já nakonec opravdu nejsem nešika! Taková to mohla bejt krásná sebevražda...

 

Autor: Jan Andrle | čtvrtek 3.11.2022 23:36 | karma článku: 20,06 | přečteno: 879x
  • Další články autora

Jan Andrle

O biči, koloběžce a řízku

Zní vám to nekompatibilně? Tak to jste ještě nepotkali člověka, kterému to nejen nepřijde divné, ale hlavně o tom ani nepřemýšlí...

24.4.2024 v 20:14 | Karma: 12,20 | Přečteno: 313x | Diskuse| Ostatní

Jan Andrle

Útok pizzou

jsme báječná bezpečná země, o tom není pochyb, ale stejně, jednotlivé útoky zde jsou, i bizarní, tak jak se stalo večer nám...

12.4.2024 v 22:34 | Karma: 11,02 | Přečteno: 503x | Diskuse| Ostatní

Jan Andrle

Chlapovo štěstí

Jo, to byl ten starej svět. Dobrej. Chlap přijel z práce domů a tam bylo navaříno, naklizeno a načekáno, že až se nají....

7.4.2024 v 22:14 | Karma: 15,06 | Přečteno: 487x | Diskuse| Miniblogy

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma: 22,15 | Přečteno: 760x | Diskuse| Ostatní

Jan Andrle

Turnus

Ono to není snadné, pracovat v turnusu. Ještě u jednoho by to se celkem sneslo, ale u dvou...to už je dost

6.2.2024 v 21:43 | Karma: 18,99 | Přečteno: 538x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 476
  • Celková karma 15,68
  • Průměrná čtenost 807x
jeden takovej... :-)

Seznam rubrik