Vlak do Paříže, romantika jak vyšitá

Vlak do Paříže, romantika jak vyšitá

Tisk

vlak do parize200Ideální nejen letní čtení nám první prázdninový měsíc přineslo nakladatelství Ikar v podobě románové prvotiny Vlak do Paříže od autorky Lorraine Brownové. Pokud milujete Paříž a jste příznivcem romantiky, tak není co řešit a doporučuji rovnou se vrhnout na čtení!

 



Debutantka

Lorraine Brownová vystudovala herectví a nedávno dokončila poslední ročník postgraduálního studia psychodynamického poradenství. Žije v Londýně s partnerem a osmiletým synem. Vlak do Paříže je jejím knižním debutem.

Paříž, město lásky

Chaotická Hannah cestuje se svým spořádaným přítelem Simonem z jejich dovolené v Benátkách do Amsterdamu, na svatbu sestry Simona. Cestou ve vlaku se však oddělí a Simon cestuje dál po směru trasy, Hannah končí v Paříži, kde je nucena šest hodin čekat. Při této příležitosti se seznamuje s Léem, který jí bude dělat průvodce po krásách hlavního města Francie. Cestou na motorce se sbližují, dají si nejlepší čokoládu ve městě, navštíví park i Léovu kamarádku.
Hannah se svěřuje se svým vztahem a Léo jí nastavuje zrcadlo. Opravdu chce strávit život s chladným a systematickým Simonem? Který ji navíc neříká ve všem pravdu a jedná s ní často jako s dítětem? Ta svobodomyslná a nespoutaná mladá dívka, která ráda fotí? Stane se toto nečekané setkání dvou odlišných lidí, odlišných povah, osudovým shledáním?

Pocta Paříži

Vlak do Paříži představuje poněkud naivní, přesto jednoduchý a uvěřitelný příběh několika málo lidí. Ač je vyprávění předvídatelné, disponuje malebnými kulisami a svéráznými postavami, takže přináší perfektní mix pohodové oddechovky. Pokud takové příběhy vyhledáváte, rozhodně nebudete zklamáni!

vlak do parize

Název: Vlak do Paříže
Autor: Lorraine Brownová
Původní název: Uncoupling (2021)
Žánr: román
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2022, paperback
Počet stran: 312
Hodnocení: 65 %

https://www.euromedia.cz/vlak-do-parize/kniha/12787/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hanka Křížková: „Mám ráda vlastně každé jídlo, když je dobře uvařené a dobře ochucené.“

hanka krizkova 200Hanka Křížková (*1957) je česká zpěvačka, herečka a rodačka ze Strakonic, která se na profesionální scéně poprvé objevila ve skupině Metronom (1982). Předtím ale zpívala v jazzrockové skupině Rotor v rodných Stra-konicích. V letech 19...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Dobrodružství ve staré Praze: Vlastimil Vondruška, Fiorella a Bratrstvo křišťálu

Fiorella a bratrstvo 200Fiorella přijíždí z Itálie do Prahy spolu se svým otcem, novým dvorním alchymistou císaře Rudolfa II. Pomáhá mu v dílně převlečena za chlapce, protože dívky práci alchymistického učně vykonávat nesmí. V chlapeckém přestro...


Literatura

Nepostradatelná příručka zahrádkářů, kutilů a chalupářů - Receptář prima nápadů

receptar prima napadu 200Pro všechny pěstitele, chovatele, kutily a zvídavé čtenáře vydalo v dubnu nakladatelství Esence knihu Václava Postráneckého Receptář prima nápadů. Sledujete-li televizní pořad, tak jste v obraze a víte, co čekat, ale ...

Divadlo

Rukojmí bez rizika

IMG 20170814 193557V letním období jsou v kamenných divadlech prázdniny, ale milovníci divadelních představení kvůli tomu smutnit nemusí, protože se mohou kulturním zážitkům oddávat mimo ...

Film

7 dní v Havaně aneb jak její obyvatelé žít umějí

7 dni v havane„Film 7 dní v Havaně“ je velmi netradičním filmem, který se bude promítat v našich kinech. Zaujme nás zejména svým poutavým pohledem na Havanu  roku 2011.  Pokud jste ještě v Havaně nebyli, anebo jste mě...