Roudnice nad Labem má nové zastupitelstvo. Vznikla široká koalice
Skupinová fotografie přítomných členů nové roudnické koalice. Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Na středečním ustavujícím zasedání Zastupitelstva města Roudnice nad Labem došlo k naplnění koaliční smlouvy. Zastupitelé Akce R, Společně pro Roudnici n. L. a ANO 2011 podpořili vznik široké koalice. Na postu starosty města pokračuje Ing. František Padělek, do funkcí místostarostů byli zvoleni Ing. Richard Červený a Mgr. Jiří Řezníček.

Ve středu 2. 11. 2022 proběhlo na sálu Kulturního domu Říp dlouho očekávané ustavující zasedání Zastupitelstva města Roudnice nad Labem. Jeho svolání muselo být odloženo z důvodu lhůty pro vyjádření krajského soudu ke třem námitkám místních občanů na neplatnost letošních komunálních voleb, které nakonec označil za neopodstatněné.

Zasedání v roli předsedajícího zahájil Vladimír Urban, jako nejstarší ze zastupitelů. Zúčastnilo se 19 z 21 zvolených, Mgr. Zdenka Vachková a Ing. Tomáš Vávra se řádně omluvili. Po složení zastupitelského slibu bylo přistoupeno k volbě nového vedení města a dalším schváleným bodům jednání.

Post starosty města za uskupení nezávislých kandidátů Společně pro Roudnici nad Labem obhájil Ing. František Padělek. Do funkce prvního místostarosty byl zvolen Ing. Richard Červený, lídr vítězné nezávislé kandidátky Akce R. V jeho kompetenci pro toto volební období jsou odbory strategického a projektového řízení, dopravy a životního prostředí. Druhým místostarostou se stal Mgr. Jiří Řezníček za politické hnutí ANO 2011, pod kterého nadále budou spadat odbory ekonomický a školský, místního hospodářství a sociálních věcí. Oba místostarostové vykonávají uvolněné funkce a zastupují starostu města v uvedeném pořadí.

Do Rady města byli zvoleni další čtyři členové - Mgr. Milan Děžinský (Akce R), Mgr. Michaela Šindrbalová (Akce R), Vlastimil Čtverák, DiS. (Společně pro Roudnici n. L.) a Ing. Pavel Elias (ANO 2011). Předsedou finančního výboru se stal Ing. Adam Šenk (Česká pirátská strana). Předsedou kontrolního výboru další z opozičních lídrů Ing. Petr Hoke (Svoboda a přímá demokracie). Bez zástupců z řad zastupitelů v těchto kontrolních orgánech zůstalo pouze poslední zvolené uskupení ODS a KDU-ČSL. V neposlední řadě došlo ke schválení odměn za výkon funkce neuvolněným členům zastupitelstva.

„Po několika týdnech čekání, způsobených námitkami na neplatnost voleb, jsme konečně ustavili nové orgány města a tím otevřeli cestu ke každodenní práci v jeho prospěch a další rozvoj. Výsledky voleb prokázaly, že roudničtí občané si přejí kontinuitu toho, co jsme započali během posledních dvou volebních období. Nové složení radnice je tak pokračováním práce, na které se podílela nejen tehdejší koalice, ale i dosavadní konstruktivní opozice Akce R, dříve TOP 09.

Při této příležitosti bych chtěl ještě jednou poděkovat všem našim spoluobčanům, kteří přišli k volbám a svými hlasy rozhodli o tom, jak v našem městě dál budeme pracovat a žít. I když nastávající volební období bude velice složité, především z hlediska plánování finančních prostředků. Nastupující energetická krize bude určujícím faktorem dalšího rozvoje města. Nikdo z nás dnes neví, jak se bude vyvíjet a nakolik ovlivní jeho fungování. Proto hlavní prioritou pro začínající volební období bude zajistit právě chod města a jeho institucí. Zejména mateřských i základních škol a dalších služeb, v závislosti na průběhu energetické situace.

Náš společný volební program pro toto volební období, který představíme na dalším řádném jednání zastupitelstva, proto bude vycházet z reálných podmínek. Bude odrážet naše poznatky a podněty občanů tak, aby byla zachována a dále rozvíjena kvalita života v Roudnici nad Labem. Zároveň se však nebude jednat o dogma. V závislosti na finančních možnostech města budeme připraveni reagovat na nové podněty a potřeby i v průběhu volebního období a ty uvádět v život.

Za veřejné dění příštích čtyřech let nás bude zodpovědných všech 21 zastupitelů. Je logické, že na různé věci nelze mít vždy stejný názor. Budeme však hledat společná řešení prospěšná především pro vás, občany města. Za nově vzniklou koalici vám chci vzkázat, že zásady zastupitelské demokracie a politická kultura budou základním vodítkem v naší práci tak, jak jsme se zavázali v koaliční smlouvě.

Chtěl bych také poděkovat zastupitelkám a zastupitelům za důvěru, kterou mi dali. Budu dělat vše pro to, abych ji nezklamal. Přeji si, abychom se všichni po čtyřech letech mohli s čistým štítem ohlédnout za tím, co jsme pro občany našeho města vykonali. Aby slib, který jsme jako zastupitelé složili nebyl jen nutná formalita pro výkon funkce, ale byl obsahem naší každodenní práce. Vám všem, vážení spoluobčané, přeji radost ze života, protože jedině tak bude mít naše práce smysl,“ řekl ve svém projevu znovuzvolený starosta města František Padělek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru