Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 3:2Sparta musí skousnout další porážku, druhým gólem rozhodl Lakatoš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Lakatoš 1 : 0
14. Thorell 1 : 1
37. Fridrich 2 : 1
43. Buchtele 2 : 2
58. Lakatoš 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic udolali v 18. kole extraligy Spartu 3:2 a také v sedmém domácím utkání sezony naplno zabodovali. Dvěma góly a přihrávkou se to přičinil Dominik Lakatoš, jenž zápas rozhodl vítěznou brankou v přesilovce v čase 57:05. Pražané počtvrté za sebou nezískali ani bod a na vítězství v normální době čekají od 14. října.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hráčů Vítkovic z branky.

Článek

Sparta do zápasu vjela v kolejích posledních týdnů. Už po 115 sekundách ztrácela, když Horákovo nedovolené bránění v přesilovce potrestal nejlepší vítkovický střelec Lakatoš, který příklepem od modré čáry prostřelil Kořenáře a zaznamenal svůj jedenáctý gól v sezoně.

Pražané se však z nepovedeného začátku postupně vykřesali a ve 14. minutě dorovnali skóre. V tlačenici na vítkovickém brankovišti prokázal dobrou orientaci Erik Thorell a i zády k brance zvedl puk nad Stezkovu lapačku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Vítkovic Aleš Stezka.

Hosté v nástupu do druhé části mohli stav i otočit, ale Moravčíkovu ránu zlikvidoval Stezka, který pak držel spoluhráče i v hostující přesilovce. Rovnocenný zápas pak naklonila na vítkovickou stranu spolupráce Lakatoše s Fridrichem, jenž rychlý kontr dva na dva dotáhl vzorným bekhendovým blafákem. Domácí tak od 37. minuty znovu vedli.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Petr Fridrich z Vítkovic, autor druhé branky, brankář Sparty Josef Kořenář a Michal Moravčík ze Sparty.

Opět bez svého kanonýra Muellera i nejproduktivnějšího obránce Mikuše následně Vítkovice promarnily přesilovku a ve 43. minutě je vytrestal Buchtele, který zblízka pohotovým bekhendem pokořil Stezku a radoval se ze své první trefy v sezoně.

Domácí se přesto opět dokázali nadechnout. Po několika pološancích utkání rozuzlila přesilovka při Poláškově vyloučení v 58. minutě, ve které Lakatoš ze svého typického místa na kruhu skóroval nekompromisní dělovkou. Pražané se už nedokázali vzepřít a počtvrté za sebou nebodovali.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva David Tomášek ze Sparty a Vojtěch Lednický z Vítkovic.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Lakatoš (Krieger, Roberts Bukarts), 37. Fridrich (Lakatoš), 58. Lakatoš (Gewiese, Marosz) - 14. E. Thorell (G. Thorell, M. Jandus), 43. Buchtele (Kempný). Rozhodčí: Kika, Obadal - Axman, Gebauer. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 9095.
Vítkovice: Stezka - Grman, Gewiese, Raskob, Koch, Stehlík, L. Kovář - Půček, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Kalus, Lindberg, Dej - Krejsa, Marosz, Lednický. Trenér: Holaň.
Sparta: Kořenář - Moravčík, Krejčík, Polášek, Kempný, Mikliš, Němeček, M. Jandus - Řepík, Sobotka, Horák - Tomášek, G. Thorell, E. Thorell - Konečný, D. Vitouch, Buchtele - Houser, M. Vitouch, Safin. Trenér: Patera.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice