<

Velký obrat Kladna! Derby pro Liberec a Plzeň, Sparta zase padla

Foto: rytirikladno.cz

4. listopadu 2022, 19:58

Josef Prášek

Pražané se nadále trápí, tentokrát si neodvezli ani jeden bod z Ostravy. Západočeské derby rozhodl v prodloužení Tomáš Mertl, tři body urvaly České Budějovice. A co další výsledky?

Liberec prolomil trápení...

Bílí Tygři měli před derby s Mladou Boleslaví šest porážek v řadě. Bruslaři také neprožívali skvělé období: padli pětkrát za sebou.

Bylo tak jasné, že jednomu celku skončí nepříznivá bilance.

Nakonec se radovali domácí, kteří zničili Mladou Boleslav 6:2, hattrick nasázel Adam Najman.

Patrik Augusta (trenér Liberce): „Do zápasu jsme šli s tím, že jdeme válčit. Po té sérii proher nám nezbývalo nic jiného. Z kluků jsem cítil velkou bojovnost, v půlce utkání to sice nešlo naším směrem, ale klobouk dolů před Jardou Vlachem, který šel do bitky a hodně nás nabudil. Jak na hráčích, tak i na divácích bylo vidět, že tohle bude ten zápas, který si nenecháme utéct. Není však konec, musíme pracovat dál, liga je strašně vyrovnaná a v neděli nás čeká další těžký duel.“

Ladislav Čihák (trenér Mladé Boleslavi): „V prvních dvou třetinách to podle mě bylo vyrovnané, hra se přelévala ze strany na stranu, rozhodně jsme nepředvedli špatný výkon. Do té třetí jsme vstoupili výborně, jenže pak jsme soupeři dvěma fatálními chybami darovali dva góly, což se prostě nesmí stávat, zejména v takovém zápase. Liberec poté využil naší nedisciplinovanosti a přidal další branky, rozhodující ale byla ta v naší vlastní přesilovce.“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – BK MLADÁ BOLESLAV 6:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. A. Najman (Vlach, Frolík), 32. A. Najman (Melancon, Birner), 44. Šír, 45. Flynn (Ordoš), 57. Balinskis (Filippi), 59. A. Najman (Melancon, Birner) – 18. M. Beránek (P. Kousal, Závora), 24. Eberle (Lunter).
Rozhodčí: Šír, Úlehla – Komárek, Zíka.
Vyloučení: 5:6, navíc Vlach (LIB) a Jeřábek (MBL) 5 minut bitka a Štich (MBL) 20 minut nesportovní chování.
Využití: 2:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 29:30.
Diváci: 5 101.
Nejlepší hráči: Adam Najman – Pontus Åberg.
Bílí Tygři Liberec:
 Kváča – Balinskis, Štibingr, Rosandić, Melancon, Derner, J. Dvořák, Kolmann – Birner, Filippi, Faško-Rudáš – Vlach, A. Najman, Frolík – Ordoš, Jelínek, Flynn – Dlouhý, Šír, Rychlovský. Trenéři: Augusta a Kudrna.
BK Mladá Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk, R. Jeřábek, Stříteský, Štich, Lintuniemi, Hanousek – Åberg, J. Stránský, Šťastný – M. Beránek, Závora, P. Kousal – Šmerha, Kotala, Kantner – Lunter, Bičevskis, Eberle. Trenéři: Čihák a Haken.

Velký obrat Kladna, bod navíc zařídil Plekanec

Verva, která po změně trenérů vyhrála tři zápasy v řadě, byla kousek od dalšího triumfu. Však proti Kladnu už vedla 2:0.

Ale...

V čase 57:56 při hře bez brankáře snížil na rozdíl jediné branky Adam Kubík a poté srovnal Ladislav Zikmund 48 sekund před koncem třetí části. Opět v power play.

Prodloužení poté rozhodl zkušený Tomáš Plekanec. Na poslední místo tak klesl Litvínov a Kladno je předposlední.

Miroslav Mach (asistent trenéra Kladna): „Dvě třetiny jsme totálně propadali, Litvínov byl jasně lepší. Kdyby to bylo 0:4 nebo 0:5 po dvou třetinách, tak by se nikdo nemohl moc divit. Ve třetí třetině jsme začali víc bruslit, byli jsme víc v pohybu a vytvářeli jsme si nějaké šance. Asi při nás stálo štěstí a vrátilo se nám to za Hradec. Byli jsme šťastnější a máme dva body."

Karel Mlejnek (trenér Litvínova): „Po dvě třetiny jsme odehráli velice kvalitní utkání, soupeře jsme nedostávali do vyložených příležitostí. Soupeř trošku změnil hru a byl trošku aktivnější ve třetí třetině, ale že by tam byly nějaké super gólovky, to ne. Nafasovali jsme zkrátka dva góly v šesti. To se samozřejmě někdy stane. Spíš mě mrzí jedna situace v závěru. Nebudu ji radši komentovat, dle mého názoru tam došlo k něčemu, co nebylo dobře."

RYTÍŘI KLADNO – HC VERVA LITVÍNOV 3:2 po prodloužení (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 58. Kubík (Klepiš, Slováček), 60. Zikmund (Beran, M. Procházka), 61. Plekanec (Cibulskis, Kubík) – 11. Havelka (Helt, Demel), 40. Kudrna (Sukeľ).
Rozhodčí: Pilný, Šindel – Lhotský, Hnát.
Vyloučení: 1:2.
Bez využití.
Střely na branku: 35:27.
Diváci: 4 379.
Nejlepší hráči: Martin Procházka – Denis Godla.
Rytíři Kladno:
 Bow – Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis – Kubík, Plekanec, M. Procházka – Michnáč, Klepiš, Zikmund – Melka, Indrák, Bláha – Beran, Filip, Brodecki. Trenéři: Burger, Vejvoda, Mach a Jágr.
HC Verva Litvínov: Godla – Zile, Zeman, Strejček, Jaks, Demel, Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ, Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Helt, Havelka. Trenéři: Mlejnek, Reichel a Kočí.

Motor urval výhru v závěru

Velmi důležité body získal Motor. V čase 57:43 se opřel do puku obránce Roman Vráblík a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hostům se už nepovedlo odpovědět a České Budějovice tak po prohře s Litvínovem urvaly cennou výhru. Navrátilec Michal Vondrka sice nebodoval, ale v první formaci spolu s Milanem Gulašem a Lukášem Pechem hrál rozhodně velmi slušně.

Jaroslav Modrý (trenér Českých Budějovic): „Našli jsme cestu k vítězství. Kluci bojovali, podali výborný výkon podpořený perfektním Honzou Strmeněm v brance před skvělou diváckou kulisou. Milan Gulaš s Michalem Vondrkou přinesli zkušenost a zklidnili náš tým. Jsme rádi, že se Michal rozhodl nám pomoci. Je to charakterní kluk a jeho přínos pro kabinu je k nezaplacení."

Petr Svoboda (asistent trenéra Hradce Králové): „Vyrovnané utkání se spoustou šancí na obou stranách. Začali jsme hrát, až když jsme dostali gól. Hned po vyrovnání jsme spálili velkou šanci. Za předvedený výkon bychom si bod asi zasloužili, ale je třeba hrát celých šedesát minut."

HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – MOUNTFIELD HK 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. M. Toman (Čachotský), 58. Vráblík (Štencel, Pech) – 35. Smoleňák (Lalancette, F. Pavlík).
Rozhodčí: Horák, Pražák – Brejcha, Malý.
Vyloučení: 4:5.
Bez využití.
Střely na branku: 35:30.
Diváci: 6 308.
Nejlepší hráči: Matěj Toman – Henri Kiviaho.
HC Motor České Budějovice: Strmeň – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Marcel, Bindulis, Kachyňa – Vondrka, Pech, Gulaš – Dzierkals, Hanzl, Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Chlubna, Vopelka, Karabáček. Trenéři: Modrý a Čermák.
Mountfield HK: Kiviaho – McCormack, Kalina, Blain, Piegl, F. Pavlík, Huttula – Zachar, Lev, Okuliar – Jergl, Lalancette, Smoleňák – Kel. Klíma, Cingel, R. Pavlík – Štohanzl, Pilař. Trenéři: T. Martinec, Svoboda a Hamara.

Západočeské derby pro Plzeň!

Tomáš Rachůnek nastoupil do 500. utkání v Tipsport extralize. Jeho tým sice začal špatně, když skóre otevřel Petr Zámorský, ale...

Pak vedli domácí 3:1 a vypadalo to pro ně velmi dobře. Jenže ve třetí třetině viděli diváci přestřelku. Indiáni srovnali na 3:3, potom dokonce vedli! V poslední minutě ovšem poslal zápas do prodloužení Petr Koblasa.

V prodloužení zkusila Plzeň hru bez brankáře a tento risk jí vyšel: tři vteřiny před koncem nastaveného čase skóroval Tomáš Mertl.

Vojtěch Šik (asistent Karlových Varů): „Je to pro nás strašně kruté, ale zápas jsme si prohráli asi za stavu 3:1, kdy jsme udělali tři fauly po sobě. Soupeř má extrémně silné přesilovky, což jsme věděli, byli jsme na to připravení, ale ty hráče tam mají a zvládli to. Dokázali jsme se vrátit, ale je to kruté."

Petr Kořínek (trenér Plzně): „Řekl bych vyrovnané utkání, trochu divoké, jsme šťastní, že jsme to takhle zvládli. Podařilo se nám po dlouhé době vrátit se do zápasu a je to strašně důležité pro kluky na psychiku. Ověřili jsme si, že se hraje šedesát minut."

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC ŠKODA PLZEŇ 4:5 po prodloužení (0:0, 2:1, 2:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Koblasa (O. Beránek, Mikyska), 26. Jiskra (Redlich, Kohout), 46. Jiskra (Redlich, Kohout), 60. Koblasa (Havlín, Gríger) – 22. Zámorský (Hrabík), 49. Blomstrand (Malát, Holešinský), 50. Zámorský (Rekonen, Kodýtek), 55. Holešinský (Zámorský), 65. Mertl (Blomstrand, Holešinský).
Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Ondráček, Hynek.
Vyloučení: 4:3.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 29:47.
Diváci: 4 563.
Nejlepší hráči: Vít Jiskra – Petr Zámorský.
HC Energie Karlovy Vary: Lukeš – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Mikyska, Rulík – Rachůnek, Gríger, Kružík – Koblasa, Hladonik, O. Beránek – Redlich, Jiskra, Kohout – Sapoušek, Zadražil, Osmík. Trenéři: Bruk, Skuhravý a Šik.
HC Škoda Plzeň: Pavlát – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Kremláček, Houdek, Kaňák, Vitaloš – Schleiss, Kodýtek, Holešinský – Blomstrand, Mertl, Rekonen – Suchý, Malát, Hrabík – A. Dvořák, Bitten, Adamec. Trenéři: Kořínek a Bombic.

Dojde ve Spartě ke změnám?

Opět to nevyšlo...

Pražané se trápí a prohráli počtvrté v řadě. Z posledních devíti zápasů urvali jen čtyři body! Proti Vítkovicím sice dokázala Sparta srovnat na 2:2, ale pak duel rozhodl v 58. minutě Dominik Lakatoš, který zakončil zápas s bilancí 2+1.

Vítkovice jsou tak doma zatím stoprocentní a v tabulce nadále nahání první Pardubice.

Miloš Holaň (trenér Vítkovic): „I když Sparta není v ideálním rozpoložení, tak nikdo z nás si nemyslel, že je to slabý soupeř. Naopak, připravovali jsme se na ni velice zodpovědně. Vyšel nám perfektně vstup do utkání. Někdy není lehké hned nastavit hlavy na přesilovou hru, ale nám se ji podařilo zužitkovat. V závěru jsme dali další přesilovkový gól, což rozhodlo. Soupeř si vytvořil i tutové šance, ale Aleš Stezka předvedl neuvěřitelný výkon. Chceme poděkovat fanouškům, že nás celých šedesát minut podporovali a byli pověstným hráčem navíc. Velmi si ceníme toho, že jsme proti silnému soupeři urvali tři body.“

Pavel Patera (trenér Sparty): „Do zápasu jsme vstoupili špatně, hned v prvním střídání jsme udělali faul a inkasovali. Pak jsme se do zápasu dostali, tlačili se do brány. Myslím, že jsme měli i více tutových šancí, ale bohužel rozhodly speciální formace, ve kterých byly Vítkovice lepší. Zkoušíme už všechno možné, ale náš výkon byl odrazovým můstkem. Odehráli jsme fakt dobrý zápas, ale hapruje nám trošku disciplína.“

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC SPARTA PRAHA 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Lakatoš (Krieger, Bukarts), 37. Fridrich (Lakatoš), 58. Lakatoš (Gewiese, Bukarts) – 14. E. Thorell (G. Thorell, Jandus), 43. Buchtele (Kempný).
Rozhodčí: Kika, Obadal – Gebauer, Axman.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 28:23.
Diváci: 9 095.
Nejlepší hráči: Dominik Lakatoš – Michal Řepík.
HC Vítkovice Ridera: Stezka – Gewiese, Grman, Koch, Raskob, L. Kovář, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, R. Půček – Fridrich, Chlán, Lakatoš – Dej, Lindberg, Kalus – Lednický, Marosz, Krejsa. Trenéři: Holaň, Philipp.
HC Sparta Praha: Kořenář – Krejčík, Moravčík, Kempný, Polášek, Němeček, Mikliš, Jandus – Horák, Sobotka, Řepík – E. Thorell, G. Thorell, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, Konečný – Safin, M. Vitouch, Hauser. Trenéři: Patera, P. Martinec a Hlinka.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dynamo Pardubice 18 10 4 3 1 59:33 41
2. HC VÍTKOVICE RIDERA 19 10 2 4 3 63:48 38
3. HC Kometa Brno 16 8 4 0 4 52:39 32
4. HC Olomouc 16 8 3 0 5 42:32 30
5. HC Oceláři Třinec 15 6 1 4 4 41:37 24
6. HC Škoda Plzeň 18 5 3 3 7 52:53 24
7. BK Mladá Boleslav 18 5 3 3 7 36:40 24
8. HC Energie Karlovy Vary 17 6 2 2 7 45:57 24
9. Bílí Tygři Liberec 16 3 4 6 3 49:45 23
10. Mountfield HK 17 6 2 1 8 43:47 23
11. HC Motor České Budějovice 18 5 2 3 8 42:53 22
12. HC Sparta Praha 18 4 4 1 9 44:54 21
13. Rytíři Kladno 18 4 2 3 9 40:60 19
14. HC Verva Litvínov 18 4 1 4 9 47:57 18

Další program Tipsport extraligy

Neděle 6. listopadu – 19. kolo:
15:00 HC Oceláři Třinec – Rytíři Kladno
15:30 HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary
16:00 Mountfield HK – HC Kometa Brno
16:30 HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec
17:00 HC Olomouc – HC Motor České Budějovice
17:20 HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice (ČT sport)

Čtvrtek 17. listopadu – předehrávka 20. kola:
17:00 HC Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice

Pátek 18. listopadu – 20. kolo:
17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Olomouc
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha
18:00 Mountfield HK – HC VERVA Litvínov (O2 TV sport)
18:00 HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň
18:00 Rytíři Kladno – BK Mladá Boleslav
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz