InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Motor oslavil návrat legendy Michala Vondrky výhrou nad rivalem z Hradce

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Do posledních minut dramatické a divácky atraktivní utkání se dnes hrálo v budějovické Budvar aréně, kde Motor ve skvělé atmosféře hostil pro mnohé fanoušky od léta 2012 stále doslova nenáviděný Hradec Králové. Zápasy s tímto soupeřem přinášejí vždycky vyhecovanou bitvu. Ve 27. minutě se Motor ujal vedení gólem Matěje Tomana, ale ještě do druhé přestávky Hradec vyrovnal. Ve třetí třetině se pak Jihočeši hnali za rozhodnutím, jednou dokonce dostali puk za Kiviaha, ale následovala málo vídaná situace – rozhodčí gól neuznal a hned rozpažil, načež si budějovická střídačka vyžádala přezkoumání u videa a rozhodčí usoudili, že byl gól regulérní a Budvar aréna vypukla nadšením. Následně si ale stěžovala zase hradecká střídačka, takže šli rozhodčí přezkoumat situaci podruhé a opět změnili svůj verdikt – gól neplatil!

Když už se zdálo, že utkání tedy skončí po základní hrací době remízou, tak se v 58. minutě zaskvěl krásným gólovým volejem Roman Vráblík a 6 308 diváků vybuchlo nadšením. Následně ještě udělal hostující kapitán a střelec jediné branky Hradce Smoleňák hloupý faul, takže Jihočeši dohrávali zápas v početní převaze a pohlídali si důležité tři body. Radost z nich měla i legenda Michal Vondrka, který se představil poprvé od konce loňské sezony a podepsal smlouvu do konce aktuálního ročníku.

Tabulka je stále velmi vyrovnaná. Hokejisté Motoru si polepšili na 22 bodů a posunuli se na jedenácté místo před trápící se Spartu (21), ale třeba na pátý Třinec ztrácejí Jihočeši pouhé dva body. V aktuální situaci se tedy láme chleba a každé nadcházející utkání bude velmi důležité. Motor hraje další zápas v neděli 6. listopadu na ledě čtvrté Olomouce (17).

HC Motor České Budějovice – Mountfield HK 2:1

(0:0, 1:1, 1:0). Branky a nahrávky: 27. Toman (Čachotský), 58. Vráblík (Štencel, Pech) – 35. Smoleňák (Lalancette, Pavlík). Rozhodčí: Horák, Pražák – Brejcha, Malý. Vyloučení: 4–5. Využití: 0–0. V oslabení: 0–0. Střely na branku: 35–29. Přihlíželo 6308 diváků.

České Budějovice: Strmeň – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Marcel, Bindulis, Kachyňa, Šedivý – Vondrka, Pech, Gulaš – Dzierkals, Hanzl, Valský – Čachotský, Toman, Přikryl – Chlubna, Vopelka, Karabáček.

Hradec Králové: Kiviaho – McCormack, Kalina, Blain, Piegl, Pavlík, Huttula – Zachar, Lev, Okuliar – Jergl, Lalancette, Smoleňák – Kelly Klíma, Cingel, Pavlík – Štohanzl, Pilař.

Hodnocení trenérů

Jaroslav Modrý, České Budějovice: „Našli jsme cestu k vítězství. Kluci bojovali, podali výborný výkon podpořený perfektním Honzou Strmeněm v brance před skvělou diváckou kulisou. Milan Gulaš s Michalem Vondrkou přinesli zkušenost a zklidnili náš tým. Jsme rádi, že se Michal rozhodl nám pomoci. Je to charakterní kluk a jeho přínos pro kabinu je k nezaplacení."

Petr Svoboda, Hradec Králové: „Vyrovnané utkání se spoustou šancí na obou stranách. Začali jsme hrát, až když jsme dostali gól. Hned po vyrovnání jsme spálili velkou šanci. Za předvedený výkon bychom si bod asi zasloužili, ale je třeba hrát celých 60 minut."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace