Vyrovnaný zápas Varů s Plzní rozhodl v prodloužení Mertl, Vítkovice díky Lakatošovi porazily Spartu

Hokejisté Plzně porazili v 18. kole extraligy Karlovy Vary 5:4 v prodloužení a uspěli tak i ve druhém západočeském derby v sezoně. Zápas rozhodl v čase 64:57 při hře bez brankáře Tomáš Mertl. Domácím nepomohly k úspěchu ani dvě branky Víta Jirky, v plzeňském dresu si dva góly a asistenci připsal Petr Zámorský. Vítkovice udolaly Spartu 3:2 a také v sedmém domácím utkání sezony naplno zabodovali.

Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Karlových Varů

Hokejisté Karlových Varů | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Zastupující kapitán domácích Tomáš Rachůnek dostal před začátkem zápasu dres se symbolickým číslem 500 značícím počet jeho startů v nejvyšší soutěži. V úvodu duelu byli ale aktivnější i střelecky pohotovější hosté.

Kometa si proti trápícímu se Motoru připsala šestou výhru v řadě, Sparta padla s posledním Litvínovem

Číst článek

Lukeš v brance domácích musel postupně zlikvidovat nebezpečné akce Ludwiga Blomstranda, Jana Schleisse a bekhendovou střelu Adama Dvořáka z předbrankového prostoru. Na druhé straně pouze Tomáš Redlich kontroval pohotovou střelou z mezikruží.

Začátek druhé třetiny ale už i brankově patřil Plzni. Ve 21. minutě nejdříve hosté nastřelili tyč a v čase 21:52 po šikovném objetí Štěpána Lukeše a bekhendové střele do odkryté branky otevřel skóre zápasu Petr Zámorský.

Energie po úvodním gólu zvýšila svou aktivitu, z které vznikla nejdříve nebezpečná střela Petra Koblasy z mezikruží a následně stejný hráč ve 25. minutě, po ideální přihrávce Dalimila Mikysky, srovnal na 1:1. Domácí povzbuzeni vyrovnávací branku se dále tlačili před Dominika Pavláta a o 56 sekund později po závaru v brankovišti otočil vývoj zápasu Vít Jiskra.

Na druhé straně byl blízko vyrovnání v předbrankovém prostoru zcela osamocený Adrián Holešinský a ve 32. minutě Jan Schleiss, který již podruhé střelou z mezikruží nastřelil horní tyč Lukešovy branky.

Atraktivní derby gradovalo ve třetí třetině. Po přečíslení dvou na jednoho díky druhé brance Víta Jiskry odskočily Karlovy Vary ve 46. minutě soupeři již o dvě branky. Plzeň dostal zpět do hry faul Ondřeje Dlapy a přesilová hra, po jejímž skončení snížil na 2:3 Blomstrand. Za necelou minutu po střele Zámorského od modré bylo srovnáno.

A s domácími bylo ještě hůře, v 55. minutě střelou po ledě, při vyloučení Michala Plutnara, opět překlopil zápas na stranu Plzně slovenský reprezentant Holešinský. Energii se ale v power play podařilo vyrovnat, prodloužení si vynutil Koblasa.

V nastavené pětiminutovce se Plzeň stejně jako před týdnem proti Vítkovicím rozhodla riskovat při hře bez brankáře a opět se to týmu vyplatilo. Karlovarští sice dvakrát těsně netrefili prázdnou branku, tři sekundy před koncem prodloužení se ale prosadil Tomáš Mertl.

Vítkovice - Sparta 3:2

Hokejisté Vítkovic zvítězili posedmé v řadě, když na domácím ledě porazili Spartu 3:2.

Dvěma góly a přihrávkou se na tom přičinil Dominik Lakatoš, jenž zápas rozhodl vítěznou brankou v přesilovce v čase 57:05. Pražané počtvrté za sebou nezískali ani bod a na vítězství v základní době čekají od 14. října.

Sparta do zápasu vjela v kolejích posledních týdnů. Už po 115 sekundách ztrácela, když Horákovo nedovolené bránění v přesilovce potrestal nejlepší vítkovický střelec Lakatoš, který příklepem od modré čáry prostřelil Kořenáře a zaznamenal svůj jedenáctý gól v sezoně.

Pražané se však z nepovedeného začátku postupně vykřesali a ve 14. minutě dorovnali skóre. V tlačenici na vítkovickém brankovišti prokázal dobrou orientaci Erik Thorell a i zády k brance zvedl puk nad Stezkovu lapačku.

Hosté v nástupu do druhé části mohli stav i otočit, ale Moravčíkovu ránu zlikvidoval Aleš Stezka, který pak držel spoluhráče i v hostující přesilovce.

Rovnocenný zápas pak naklonila na vítkovickou stranu spolupráce Doiminka Lakatoše s Petrem Fridrichem, jenž rychlý kontr dva na dva dotáhl vzorným bekhendovým blafákem. Domácí tak od 37. minuty znovu vedli.

Opět bez svého kanonýra Petera Muellera i nejproduktivnějšího obránce Juraje Mikuše následně Vítkovice promarnily přesilovku a ve 43. minutě je vytrestal Jan Buchtele, který zblízka pohotovým bekhendem pokořil Stezku a radoval se ze své první trefy v sezoně.

Domácí se přesto opět dokázali nadechnout. Po několika šancích utkání rozuzlila přesilovka při Poláškově vyloučení v 58. minutě, ve které Lakatoš ze svého typického místa na kruhu skóroval nekompromisní dělovkou. Pražané se už nedokázali vzepřít a počtvrté za sebou nebodovali.

VÝSLEDKY 18. KOLA EXTRALIGY

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Lakatoš (Krieger, Roberts Bukarts), 37. Fridrich (Lakatoš), 58. Lakatoš (Gewiese, Roberts Bukarts) - 14. E. Thorell (G. Thorell, M. Jandus), 43. Buchtele (Kempný). Rozhodčí: Kika, Obadal - Axman, Gebauer. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 9095.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 4:5 v prodl. (0:0, 2:1, 2:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Koblasa (Mikyska, O. Beránek), 26. Jiskra (Kohout, Redlich), 46. Jiskra (Redlich, Kohout), 60. Koblasa (Havlín, Gríger) - 22. Zámorský (Hrabík), 49. Blomstrand (Malát, Holešinský), 50. Zámorský (Rekonen, Kodýtek), 55. Holešinský (Zámorský), 65. Mertl (Blomstrand, Holešinský) . Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4563.

HC Motor České Budějovice - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Toman (Čachotský), 58. Vráblík (Štencel, Pech) - 35. Smoleňák (Lalancette, F. Pavlík). Rozhodčí: Pražák, Horák - Brejcha, Malý. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 6308.

Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 3:2 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 58. Kubík (Klepiš, Slováček), 60. Zikmund (Beran, M. Procházka), 61. Plekanec (Cibulskis, Kubík) - 11. Havelka (Helt, Demel), 40. Kudrna (M. Sukeľ). Rozhodčí: Pilný, Šindel - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 4379.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 6:2 (1:1, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 2. A. Najman (Vlach, Frolík), 32. A. Najman (Melancon, Birner), 44. Šír, 45. Flynn (Ordoš), 57. Balinskis (Filippi), 59. A. Najman (Melancon, Birner) - 18. M. Beránek (P. Kousal, Závora), 24. Eberle (Lunter). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Komárek, Zíka. Vyloučení: 5:7, navíc Vlach - R. Jeřábek oba 5 min, Štich do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5101.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme