The Pretty Reckless ctí Bowieho i Cornella. Vydávají Other Worlds, album „akustických nahrávek, nečekaných coverů a alternativních verzí“

Album Other Worlds
Album Other Worlds | Zdroj: archiv kapely

Rok po vydání studiovky Death by Rock and Roll přichází američtí rockeři The Pretty Reckless s dalším materiálem pro své fanoušky. Kapela v čele se zpěvačkou Taylor Momsen v pátek oficiálně vypustila do světa kompilaci Other Worlds plnou nezvyklých verzí známých nahrávek i dosud neslyšených coverů.

Other Worlds nabízí celkem jedenáct skladeb. Mezi nimi jsou nalezení i celkem čtyři covery včetně skladby Quicksand od Davida Bowieho nahranou společně s pianistou Mikem Garsonem, písně (What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love and Understanding od Elvise Costella či hitu Halfway There od Chrise Cornella a jeho Soundgarden. Právě Cornellovo dílo se pak na albu objevuje ještě jednou – Other Worlds zahrnuje i cover jeho skladby The Keeper s Alainem Johannesem hostujícím na kytaře.

Kompilace si rovněž užijí i fanoušci alba Death by Rock and Roll, dosud posledního počinu The Pretty Reckless z února 2021. Kapela na Other Worlds některé z loňských písní přepracovala, nově je tak ke slyšení například remix balady Got So High či akustické verze 25, Only Love Can Save Me Now a dalších.

K vydanému materiálu se v rozhovoru pro magazín Kerrang vyjádřila i samotná Taylor Momsen. „Jsme rocková kapela, na našich nahrávkách je tak slyšet spousta elektrických kytar. Od fanoušků jsme však dostali úžasnou zpětnou vazbu na naše akustická vystoupení a ta jsme zatím nikdy v žádném formátu nepublikovali. Tohle je tak trochu jiný pohled na tradiční formát desky a obnaženější verze nás samotných. Taková, kterou naši fanoušci ještě neslyšeli, jsme to ale pořád my,“ zmínila zpěvačka.

Plány na vydání kompilace oznámila kapela již letos v srpnu. Od té doby zveřejnila i několik singlů včetně videoklipu k akustické verzi skladby Harley Darling. Již za několik dní přitom novinky společně se svou předchozí tvorbou představí The Pretty Reckless i českému publiku. Kapela zavítá do tuzemska vůbec poprvé za svou existenci 11. listopadu, a to ve společnosti s mongolským uskupením The HU.

ČTĚTE TAKÉ: Do Česka vůbec poprvé míří Taylor Momsen a The Pretty Reckless. Doplní je The HU


Napište komentář

Jiří Růžek
O Jiří Růžek 297 Článků
Milovník rock'n'rollu, nadšenec do žurnalistiky a student mezinárodních teritoriálních studií na FSV UK. Mezi mé oblíbené interprety se řadí Motörhead, Slash, David Bowie, Jack White, Billy Talent a obrovská spousta dalších, sám pak hraji na bicí a elektrickou kytaru a ve zbytku volného času rád cestuji všude, kde to jde.