Wágner se stal katem rezervy Sparty, Táborsko uspělo doma proti béčku Olomouce

Wágner se stal katem rezervy Sparty, Táborsko uspělo doma proti béčku Olomouce
AKTUALIZOVÁNO

Patnácté kolo FNL odstartovalo již v pátek hned třemi duely. Karviná doma uspěla proti Varnsdorfu, když jedinou branku utkání vstřelil Málek. Vyškov si zastřílel na Vysočině a po trefách Vintra, Kanakimana a Alégué Elandiho uspěl 3:0. Poměření sil mezi Opavou a Třincem branky nenabídlo a oba celky se rozešly smírně.

Karviná - Varnsdorf 1:0
Branky: 10. Málek
MFK Karviná: Neuman – Mikuš, D. Krčík, Soukeník, Žídek (C) – Boháč (81. Šindelář), Budínský – Memić (81. Rezek), Málek (86. Ezeh), Bartl (66. Zedníček) – Durosinmi
FK Varnsdorf: Vaňák – Richter, Kouřil, Kubista, Radosta – Zbrožek (59. Samko), Bláha – Schön, Kříž (84. Vachoušek), Rudnytskyy (C) (71. Ludvíček) – Tanko.

Karviná se dočkala už čtvrtého domácího vítězství bez inkasované branky v řadě, když v 15. kole Fortuna národní ligy porazila Varnsdorf 1:0. Střeleckou formu prokázal Jaroslav Málek, jenž v 10. minutě vsítil rozhodující gól, a prosadil se tak už ve třetím po sobě jdoucím utkání. Brzké inkasování nabudilo hosty k výrazné ofenzivní aktivitě, všechny jejich příležitosti však skončily na velmi dobře chytajícím Vladimíru Neumanovi.

Slezané prožívali turbulentní období, které odstartovala těsná prohra v Prostějově. Po tomto zápase si sice na vlastním stadionu zastříleli proti pražské Dukle a zvítězili 5:0, vzápětí však znovu padli, když jim rezerva pražské Slavie nadělila čtyři branky. Nyní na ně navíc čekal soupeř okupující třetí příčku ligové tabulky. Varnsdorf se ale musel už podruhé v řadě obejít bez nejlepšího střelce Bojana Djordjiče, který byl vedením klubu po potyčce s trenérem brankářů vyřazen z kádru.

Start utkání zastihl oba celky ve značně ofenzivní náladě. Už v úvodních minutách bylo k vidění několik gólových příležitostí, přičemž většinu z nich měli na svědomí domácí. V jejich dresu hýřili aktivitou zejména záložník Málek a Rafiu Durosinmi. První jmenovaný nejprve stihl z hranice vápna orazítkovat břevno, už v 10. minutě ale byl přesnější a otevřel skóre. Do ideální pozice před poloprázdnou bránu ho dostal právě Durosinmi. O čtvrthodiny později mohlo být vyrovnáno, jenže přízemní obstřel Matěje Radosty skvěle zlikvidoval Neuman. Toho Severočeši nenechali vydechnout prakticky po celý zbytek první půle, mladý brankář se však ukazoval ve skvělém světle a se všemi šancemi si poradil.

Při návratu z kabin hráče přivítaly značně zhoršené přírodní podmínky. Nepříjemný déšť na delší čas zbrzdil ofenzivní snahy obou celků, první výraznější příležitost druhé půle přišla až v 65. minutě a připsal si ji hostující Abdullahi Tanko. Nigerijský útočník ale metr od brankové čáry nepochopitelně selhal a neprotlačil balon do sítě. Vyrovnání následně nezařídil ani vytáhlý stoper Martin Kouřil, když v 73. minutě hlavou minul pravou tyč, a jediným gólem zápasu tak zůstala trefa Málka.

Karviná tedy potvrdila trend a na prohru s rezervou pražské Slavie zareagovala výhrou. Zlomit střídavou sérii a podruhé v řadě vyhrát se pokusí 13. listopadu na půdě Vlašimi. Varnsdorf odehraje další duel ve stejný den doma proti Líšni.

Jihlava - Vyškov 0:3
Branky: 25. Vintr, 39. Kanakimana, 60. Alégué Elandi
FC Vysočina Jihlava: Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina (66. Křehlík) – Tureček, Lacko (C) – L. Fila (71. Zahradník), Zoubele (79. Vítek), Ogiomade – Araujo-Wilson (79. Farka)
MFK Vyškov: Kinský – Matys, Srubek, Štěpánek (C) (75. Jambor), Němeček – Lahodný, Oulehla – Kanakimana (81. Dao), Alégué Elandi (81. Klesa), Fofana (75. Moučka) – Vintr (66. Lacík)

Vyškov zvítězil v 15. kole Fortuna národní ligy na půdě Jihlavy 3:0, a neprohrál tak už šest soutěžních zápasů v řadě. Hosté z Moravy svůj počáteční nápor přetavili v úvodní gól ve 25. minutě, kdy se krásným přímým kopem prosadil Ondřej Vintr. Svou devátou trefu v sezoně si ještě v první půli připsal také nejlepší střelec soutěže Bienvenue Kanakimana. Jihlava tak i ve druhém utkání pod novým trenérem Ondřejem Smetanou jednoznačně prohrála, nutno však dodat, že v obou případech proti soupeři z vrcholu tabulky.

Vedení jihlavského celku ztratilo nervy s koučem Janem Kameníkem a angažovalo 40letého studenta profesionální licence Smetanu. Ani mladý trenér se zkušenostmi z Baníku Ostrava však nenamotivoval své hráče k bodovému zisku na stadionu Příbrami, kde Vysočina padla 0:3. Nic snadného ji nečekalo ani proti Vyškovu, který se v posledních třech kolech naladil na remízovou notu, stále měl nicméně barážové pozice na dostřel.

V 18. minutě se k hlavičce protlačil vyškovský Adama Fofana, brankář Adam Jágrik však s jeho pokusem moc starostí neměl. Úvodní tlak Vyškovanů vyvrcholil ve 25. minutě, kdy se z přímého kopu parádně trefil Vintr. Jihlava se ale po inkasovaném gólu rychle probrala a hned vzápětí mohla srovnat skóre, střela teprve 18letého Lukáše Fily ovšem skončila pouze na tyči. Modrožlutí se dále tlačili do šancí, málem však sami inkasovali z protiútoku, když brankovou konstrukci orazítkoval také Alexis Alégué. Mrzet ho to ale nemuselo, protože jeho spoluhráč Kanakimana o chvíli později přesně zakončil svůj únik z pravé strany.

I začátek druhé poloviny vyšel lépe hostům. Už po minutě mohl po chybě domácí obrany přidat druhý gól Vintr, z bezprostřední blízkosti ale trefil jen tyč. Další slibnou šanci měl Alégué, jenže po úspěšné kličce brankáři nepochopitelně nerozvlnil síť prázdné branky. V 60. minutě se však už po třetím samostatném úniku kamerunský záložník prosadil. Příležitost alespoň snížit skóre měl domácí kapitán Matúš Lacko, z hranice velkého vápna ovšem vysoko přestřelil.

Jihlava si s nevyzpytatelným soupeřem neporadila, a také druhý duel pod trenérem Smetanou tak pro ni skončil bez bodového zisku. Příští zápas sehraje 11. listopadu na stadionu rezervy Sigmy Olomouc. Vyškov o den později přivítá B-tým Sparty.

Opava - Třinec 0:0
SFC Opava: Lasák – Helebrand, Bílek, Janoščín (C), Kadlec – Macháček, Gorčica – Šigut, Kramář, Ščudla (74. Dostál) – Rataj (74. Doleček)
FK Třinec: Hasalík – Jursa, Brak, Straňák, Hýbl (90. Szewieczek) – Kateřiňák, Habusta (C) – Omasta, Holík (82. Machuča), Kania – Samiec (86. Gembický)

Favorizovaná Opava na vlastním hřišti nedostála prognózám a v 15. kole Fortuna národní ligy pouze remizovala s Třincem 0:0. Za zisk bodu navíc musela být ráda, více ze hry totiž měli hosté. Jejich největší šance ke skórování nastala ve 45. minutě, kdy Jiří Kateřiňák nevyužil nabídnutého pokutového kopu. Místo gólů tak byly v agresivně vedeném duelu k vidění spíše ostré zákroky, které rozhodčí Lukáš Raplík ocenil v prvním poločase hned pěti žlutými kartami.

Věrní fanoušci Opavy neprožívali příliš povedený podzim, neboť jejich tým v tomto ročním období dosud vyhrál jediné střetnutí. Napravit nepříznivou bilanci mohl s dalším slezským celkem, který na tom byl co do počtu podzimních vítězství naprosto stejně. Třinec v minulém kole schytal nepříjemný debakl od Líšně 0:4, přišel při něm navíc o vyloučeného Martina Foltýna, jednoho z klíčových mužů sestavy.

Hosté se nenechali zastrašit úvodní šancí Tomáše Rataje a v osmé minutě předvedli slušný závar ve vápně Opavy. Nebezpečnou hlavičku sice zlikvidoval brankář Kryštof Lasák, míč ale neudržel v rukavicích a následně zasáhl dobíhajícího Jakuba Habustu. Sudí Raplík nicméně penaltu neodpískal. Rozhodčí měl v průběhu první půle obecně spoustu práce a už v průběhu úvodní půlhodiny rozdal čtyři žluté karty. Další ryze fotbalová nebezpečná akce nastala ve 28. minutě, kdy se tváří v tvář brankáři objevil hostující Tomáš Omasta. Do jejich souboje ale na poslední chvíli vtrhl Adam Ščudla a zblokoval míč na rohový kop. V závěrečných vteřinách prvního poločasu se hosté přece jen dočkali pokutového kopu, ten ale trestuhodně neproměnil Kateřiňák. Jeho dělovku doprostřed brány totiž dokonale přečetl Lasák.

Atraktivní podívaná na Městském stadionu v Opavě po změně stran nepokračovala. Hra se změnila v taktickou bitvu, v níž oba týmy věděly, že souboj dost možná rozhodne jediná chyba. Jednu takovou domácí předvedli ve středu pole v 71. minutě, unikajícího exopavského Lukáše Kaniu ale k míči skvělým obranným zákrokem nepustil Michal Bílek. Nebezpečí nepřinesly ani četné standardní situace, a souboj slezských soků tak branku nenabídl.

Opava tedy doma nezvítězila potřetí v řadě a ačkoliv se nachází ve středu tabulky, na sestupové pozice má náskok pouhých čtyř bodů. Příští duel sehraje 12. listopadu na Dukle. Třinec tentýž den pohostí Prostějov.

MFK Chrudim – FC Sellier & Bellot Vlašim 0:2 (0:1)
Branky: 27. Suchan, 76. Solomon
Chrudim: Floder – Koželuh, Hašek, Míka, Kesner – Řezníček – P. Juliš, Kodýdek (72. Látal), Skwarczek, Vrána – Firbacher (79. Jedlička)
Vlašim: Vágner – Solomon (88. Toula), Halinský, Kulhánek, Heppner – Suchan – Lehoczki, Onije, Rigo, Smejkal (84. Langhamer) – A. Svoboda.

Fotbalisté Vlašimi si v 15. kole Fortuna národní ligy připsali čtvrté vítězství v sezoně, když na hřišti Chrudimi uspěli po výsledku 2:0. Všechny jejich tříbodové zisky v aktuálním ročníku měly jedno společné, a to gólový podíl Jana Suchana, nejlepšího střelce soutěže. Tentokrát se mu povedlo skórovat ve 27. minutě, a připsat si tak vítěznou trefu. Rytíři se díky výhře alespoň na chvíli odlepili ze dna tabulky, rezerva Slavie je tam ovšem může vrátit už v průběhu sobotního odpoledne.

Chrudim vstupovala do zápasu s Vlašimí jako favorit. Šest ligových duelů v řadě neprohrála, v posledních dvou však pouze remizovala, a nasnadě tak byl lehký pokles formy. Její soupeř ovšem stále nebyl v perfektním rozpoložení, ačkoli si z posledních čtyř zápasů připsal šest bodů za jednu výhru a tři remízy. Spolehnout se mohl na nejlepšího střelce soutěže Suchana, kterého na osmigólové metě během páteční předehrávky doplnil vyškovský Bienvenue Kanakimana.

Hned v úvodu si velkou šanci vypracovali hosté, když ze střední vzdálenosti tvrdě vystřelil Tomáš Smejkal, nicméně brankář Jiří Floder zakročil. Chrudim postupem času převzala aktivitu a hrozila centry do pokutového území. Po rychlém protiútoku z 25. minuty střílel z hranice šestnáctky Filip Firbacher, Matyáš Vágner byl však připraven. O chvíli později se vynořil za obranou vlašimský Suchan, jehož první střelu ještě Floder vyrazil, nicméně na dorážku už nedosáhli ani bránící hráči. Ve 36. minutě se na druhé straně po skvělém sólu od půlky hřiště objevil sám před bránou Firbacher, jeho projektil však nezpůsobil žádné problémy.

Po změně stran se v dobré palebné příležitosti v šestnáctce objevil Jan Řezníček, Vágner si ale připsal fantastický zákrok. Aktivní Východočeši se snažili vyrovnat stav zápasu, jejich výpady však většinou končily před pokutovým územím. Z rychlého protiútoku v 75. minutě se řítil sám na brankáře hostující Antonín Svoboda, Floder jej ovšem vychytal a následnou dorážku vykopl před brankovou čárou jeden z obránců. Z následné akce se už Středočeši radovali, když Smejkal dokázal obehrát gólmana a po sérii přihrávek se pod břevno trefil Solomon John. Domácí závěrečným tlakem nezvládli skóre už ani kosmeticky upravit.

Chrudim tak nenavázala na předchozí bodové úspěchy a s Vlašimí prohrála. Vrátit k dobrým výsledkům se pokusí 11. listopadu v Příbrami. Středočeši se o dva dny později utkají doma s Karvinou.

1. SK Prostějov – FK Dukla Praha 4:2 (3:1)
Branky: 6. Kušej, 20. Pinc, 29. Schaffartzik, 83. Kušej – 34. Buchvaldek, 86. Adediran
Prostějov: M. Bárta – Bolf, Schaffartzik (C), Bialek, Elbel – Kušej, Šumbera, Koudelka, Kulig, Bartolomeu – Pinc
Dukla: Čtvrtečka – Hrubeš, Holiš, Piroch, Peterka (C) – Buchvaldek, Barac, Uhlíř, Matějka, Moulis – Kozel

Prostějov zvládl domácí zápas 15. kola Fortuna národní ligy, ve kterém porazil Duklu Praha 4:2. Moravané vykročili k výhře třemi góly během úvodní půlhodiny, přičemž rozhodující branku svou třetí trefou v sezoně zařídil už 34letý Jan Schaffartzik. Klub z Hané tak nadále stoupá tabulkou poté, co z posledních pěti kol vybojoval celkem 11 bodů. Nebezpečně blízko sestupových vod se naopak ocitli svěřenci Petra Rady, kteří prohráli už čtvrté soutěžní klání v řadě.

Fotbalistům Dukly se v posledních týdnech vůbec nedařilo a nezměnil to ani návrat vykartovaného kouče Rady na lavičku. Pražský klub po vysoké prohře v Karviné padl i na domácí půdě proti rezervě Sparty, kde navíc ještě v 76. minutě vedl. Nevydařené výkony chtěl napravit v duelu s Prostějovem, který se po špatném začátku sezony začal postupně zvedat, o čemž svědčila čtyři ligová utkání v řadě bez porážky.

Domácí šli do vedení už v šesté minutě, kdy zachoval chladnou hlavu Vasil Kušej a nekompromisní přízemní ranou otevřel skóre. Chvíli se zdálo, že hosté na úvodní trefu rychle odpoví, ve 20. minutě však znovu udeřil Prostějov. Po centru z pravé strany se hlavičkou prosadil Dušan Pinc. Zhruba za 10 minut už vedli Hanáci o tři branky, když perfektní teč hlavou předvedl kapitán domácích Schaffartzik. Tým z hlavního města však vzápětí snížil. Exekuce přímého kopu na hranici vápna se chopil Lukáš Buchvaldek, jehož střela vymetla šibenici soupeřovy brány.

V úvodu druhé půle už se stejná gólová smršť neopakovala. Domácí fotbalisté hráli na jistotu a svého soupeře do žádných šancí nepouštěli, v závěru navíc přidali gólovou pojistku. Nádhernou individuální akci v 84. minutě předvedl aktivní Kušej, když zidanovkou ve vápně obalamutil obránce Dukly a následně chladnokrevně zakončil. Hosté sice i tentokrát bleskově odpověděli zásluhou Quadriho Adebaya Adedirana, na osudu střetnutí už to však nic nezměnilo.

Domácí tak dotáhli utkání do vítězného konce a prodloužili mizérii pražského celku. Oba týmy mají další ligový zápas na programu 12. listopadu. Prostějov zavítá do Třince, Dukla pak svede na domácí půdě bitvu s Opavou.

SK Líšeň 2019 – SK Slavia Praha B 0:0 (0:0)
Líšeň: Vajner – Pašek (C), Černín (75. M. Jeřábek), Laczkó, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich (64. Reteno Elekana), Matocha, Machalík, Sokol (90+1. Weber) – Vandas (75. Zikl)
Slavia B: Sirotník – Nikl, Trédl (67. Singhateh), Hunal, Labík – Kopáček (C) (76. Alrashdi) – Šubert (76. Žitný), Planka, Beran, A. Pudil – Šmiga (90+1. Osuagwu).

Fotbalisté Líšně remizovali v 15. kole Fortuna národní ligy s rezervou Slavie Praha, za kterou nastoupili pouze hráči ročníku 2002 a mladší, 0:0. Největší šance si domácí vytvořili chvíli před koncem první půle, Pavel Sokol ale po pěkném sólu trefil tyč a Pavel Vandas poslal hlavou míč do břevna. Brněnskému týmu ale i nerozhodný výsledek zajistil návrat na první příčku, odkud ho však bude moci ve zbytku víkendu sesadit Příbram.

Líšeň si po prohře s Prostějovem zlepšila náladu na půdě Třince, kde zvítězila vysoko 4:0 a na chvíli se dostala zpět do čela ligy. Příbram ovšem také zvládla své střetnutí a Marvany následně posunula na druhou příčku. Oba celky dělilo pouze skóre, a Brňané tak měli v duelu s rezervou Slavie o motivaci postaráno. Do karet jim hrál i fakt, že sešívaní v letošní sezoně ani jednou nevyhráli na hřišti soupeře a s celkovými 14 body se nacházeli u dna tabulky.

Byli to právě hosté, kteří vstoupili do utkání aktivněji, z čehož vzešla ukrytá střela Martina Šuberta k tyči, s níž si brankář Tomáš Vajner poradil. V 10. minutě se povedeným pokusem prezentoval Jakub Kopáček, jeho dělovku z voleje pod břevno ale fantasticky vyrazil Vajner. První šanci si domácí připsali po ideální přihrávce na Vandase, který se řítil sám na bránu, zakončení však nezvládl. Velkou příležitost si vypracoval ve 30. minutě líšeňský Tom Ulbrich, jenž se objevil sám před gólmanem Janem Sirotníkem. Ten ale jeho pokus vychytal. Ve 37. minutě se po parádním sólu dostal za obranu Sokol, nicméně jeho střela po zákroku Sirotníka orazítkovala pouze tyč. Před koncem poločasu ještě hlavičkou z rohového kopu trefil Vandas břevno.

Po změně stran pokračovali Marvani v ofenzivní aktivitě. První nebezpečnou příležitost ve druhém poločase si připsal Adrián Čermák, jehož přízemní střelu k tyči vyrazil Sirotník. V 67. minutě se po rohovém kopu míč ocitl v nebezpečné skrumáži těl v šestnáctce, jeden z pozorných obránců jej však na poslední chvíli odkopl. V poslední fázi zápasu se ozvali rovněž sešívaní, kteří od domácího týmu převzali aktivitu, k vítěznému gólu to však nevedlo, přestože se v nastaveném čase řítil sám na bránu Ebrima Singhateh, ale trefil pouze Vajnera.

Líšeň tak na vlastní půdě zaváhala a získala pouze bod. Další utkání odehrají oba celky 13. listopadu. Marvani změří síly s Varnsdorfem, béčko Slavie pak zavítá na stadion Táborska.

AC Sparta Praha B – FK Viagem Příbram 0:3 (0:2)
Branky: 7. Wágner (pen.), 40. Wágner, 81. Vokřínek
Sparta B: Nalezinek – Hodouš (82. Gedeon), Večerka, Kukučka, D. Horák – Kaštánek, Sáček (57. Ambler) – Šilhart (71. O. Novotný), Pudhorocký (C), Goljan (57. Schánělec) – L. Juliš.
Příbram: Melichar – Sakala, Fišl, J. Jeřábek – Osmančík (46. Vokřínek), M. Čermák, Musil, Dudl (75. Vott) – Zeronik (83. Hájek) – Wágner (C) (75. Surmaj), Anih (71. V. Novotný).

Fotbalisté Příbrami zvítězili v 15. kole Fortuna národní ligy proti B-týmu Sparty Praha 3:0. Vítěznou branku vstřelil už v osmé minutě z pokutového kopu, který zavinil 19letý gólman Filip Nalezinek, kanonýr Tomáš Wágner. Ten přidal ještě druhý gól a s devíti trefami se připojil k čelu tabulky střelců. Středočeši se rovněž díky sobotní remíze Líšně vrátili na první místo, kde mají na brněnský celek náskok dvou bodů.

Hosté potvrdili v minulém kole výbornou formu, když na domácím stadionu jasně přehráli Jihlavu 3:0. Dvěma zásahy k vítězství přispěl Wágner, na kterého lídr tabulky spoléhal i v utkání s B-týmem Sparty. Letenská rezerva naopak zrovna nejlepší období nezažívala, za poslední měsíc získala jen čtyři body, byť v posledním zápase uspěla na Julisce.

Hned v úvodu utkání měli hosté možnost pokutového kopu po tom, co brankář Nalezinek neudržel míč a fauloval útočícího Pavla Osmančíka. Nabízenou příležitost využil střelou doprostřed brány Wágner. V 17. minutě si ideálně naběhl na přihrávku v šestnáctce Emmanuel Anih, který ránou orazítkoval tyč. O chvíli později se k tvrdému projektilu zpoza pokutového území odhodlal sparťanský Daniel Horák a gólman Martin Melichar musel předvést kvalitní zákrok. Ve 38. minutě se propracoval k šanci z hranice šestnáctky Marcel Čermák, nicméně tentokrát Nalezinek míč nadvakrát chytil. Před koncem poločasu se po teči k tyči z přízemního přímého kopu prosadil podruhé Wágner.

Po změně stran se k parádnímu sólu mezi několika obránci odhodlal Lukáš Juliš, jemuž k ideální akci chybělo jenom lepší zakončení, jelikož těsně minul. V 56. minutě si velkou šanci vypracoval Jakub Zeronik, když odstavil bránícího hráče, ale ránou přestřelil břevno. Chvíli nato se prezentoval po přihrávce tvrdou střelou z první Wágner, jenže míč namířil pouze do Nalezinka. V 81. minutě přidal třetí branku Středočechů Jan Vokřínek, jenž projektilem na vzdálenější tyč nedal brankáři šanci.

Příbram tedy navázala na výkony z posledních týdnů a připsala si další tři body. V příštím kole přivítá 12. listopadu na vlastním stadionu Chrudim, zatímco rezerva Sparty se o den později představí na půdě Vyškova.

FC SILON Táborsko – SK Sigma Olomouc B 2:0 (1:0)
Branky: 18. Varačka, 62. Bederka
Táborsko: Zadražil – Plachý, Navrátil (C), Bederka, Tusjak – Babacar, Alexandr (80. Bezpalec), Kopřiva, Varačka (80. Kosek) – Ledecký (62. J. Mach), Nešpor.
Olomouc B: Digaňa – Bednár, Vepřek (C), Sláma, Šíp (46. Grečmal) – Fabiánek (72. Galus), Uriča, Grygar (85. Mikulenka), Langer – Hadaš (62. Slavíček), Vaněček (46. Fiala).

Táborsko přerušilo sérii čtyř zápasů bez vítězství, když v 15. kole Fortuna národní ligy zdolalo rezervu Sigmy Olomouc 2:0. Pod výhru Jihočechů se nejdříve podepsal premiérovou trefou v modro-bílém dresu mladý záložník Matouš Varačka. Svůj první gól ve druhé nejvyšší soutěži od sezony 2014/2015 si následně připsal obránce Jiří Bederka, jenž se pyšní prvoligovými zkušenostmi z působení v Bohemians.

Forma Táborska z přelomu srpna a září byla pryč. Tehdy Jihočeši vyhráli tři ze čtyř zápasů, všechny přitom totožným výsledkem 1:0. To dokonale hovořilo o síle jejich ofenzivy, jelikož dosud vstřelili jen 11 gólů, což byl nejhorší počin v celé soutěži. V posledních týdnech se sbírání bodů v jejich podání ovšem lehce zadrhlo. V minulém kole jim k výhře nestačilo ani bleskové dvougólové vedení na hřišti Vlašimi. Na táborský stadion dorazila rezerva Sigmy, která vyhrála jediné utkání z předchozích devíti.

Úvod zápasu vyšel lépe domácím a první velkou šanci si vypracovali ve 12. minutě. Střelu Davida Ledeckého z hranice vápna ale Tomáš Digaňa vyrazil. O šest minut později už se Jihočeši radovali, když se Varačka dostal k centru jako první a z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť. Ledeckému se nepodařilo skórovat ani hlavičkou po standardce Luboše Tusjaka, když míč prolétl těsně vedle. Dominance modrobílých trvala až do konce prvního dějství, další gólové vyústění však nepřišlo.

Hanáci mohli srovnat po změně stran zásluhou Daniela Grygara, avšak jeho přízemní střelu dokázal Adam Zadražil vyrazit. Na druhé straně měl možnost dodat klid svému týmu Martin Nešpor, ale i Digaňa se tentokrát vyznamenal. Táborsko se druhé branky dočkalo v 62. minutě. Obránce Bederka zůstal na hrotu útoku po rohovém kopu, dostal se do samostatného úniku a tváří v tvář proti Digaňovi uspěl. Olomouc se zpět do hry mohla vrátit 20 minut před koncem, ale Filip Slavíček zazdil šanci, když zblízka přestřelil odkrytou branku. Skórovat se nepodařilo ani Michalu Galusovi v závěru střelou z voleje, a tak Sigma střelce v tomto duelu nenašla.

Třízápasové čekání Táborska na vítězství tedy skončilo. V příštím kole se 13. listopadu představí na hřišti rezervy Slavie. Hanáci o dva dny dříve přivítají Jihlavu.

Zdroj: Livesport.cz