Turnaj mistrů bez světové jedničky! Alcaraz se odhlásil kvůli zranění břišního svalu

5. 11. 2022, 17:25
Aktuality 69
Nejmladší světová jednička v historii Carlos Alcaraz přijde o vrchol sezony. 19letý Španěl se kvůli natrženému břišnímu svalu odhlásil z Turnaje mistrů, na kterém měl debutovat, a své zemi nepomůže ani na finálovém turnaji Davisova poháru.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz (© AFP)

Carlos Alcaraz letos vyhrál pět turnajů. V březnu v Miami získal první trofej z podniků Masters 1000, další přidal v květnu díky skalpům Rafaela Nadala či Novaka Djokoviče na domácí antuce v Madridu, v září na US Open slavil první grandslamový triumf a v 19 letech se stal nejmladší světovou jedničkou v historii.

Úžasná sezona však pro rodáka z Murcii končí zklamáním. Španělský tenista si během včerejšího čtvrtfinále na Masters v Paříži natrhl břišní sval a dnes oznámil, že přijde o premiérový start na Turnaji mistrů i finálový turnaj Davis Cupu.

"Po mém včerejším odstoupení jsem podstoupil lékařská vyšetření a toto výsledek: natržený vnitřní šikmý sval v levé břišní stěně s odhadovanou dobou rekonvalescence na šest týdnů," napsal na Twitter zklamaný Alcaraz.

"Bohužel se tak nedostanu na Turnaj mistrů ani Davis Cup. Je to pro mě těžké a bolestivé přijít o tyto akce, které jsou tak důležité. Ale jediné, co teď mohu dělat, je být pozitivní a soustředit se na uzdravení," dodal španělský teenager.


Alcaraz ukončí sezonu se zápasovou bilancí 57-13 a i přes neúčast na Turnaji mistrů má stále velkou šanci přezimovat na 1. místě světového žebříčku ATP. Sesadit ho stále můžou krajan Rafael Nadal a Řek Stefanos Tsitsipas.

Místo Alcaraze si na Turnaji mistrů zahraje poprvé v kariéře 25letý Američan Taylor Fritz. Do pozice prvního náhradníka se posune Polák Hubert Hurkacz, nebo Dán Holger Rune, pokud by v neděli dobyl pařížskou halu Bercy.

Turnaj mistrů v Turíně odstartuje v neděli 13. listopadu a kvůli zranění na něm bude chybět i obhájce titulu Němec Alexander Zverev.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

69
Přidat komentář
Mony
Tak rychle za Muškou, ať poradí, co s tim
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já se jen divím, že Ondreja ještě nezlanařil nikdo z wta nebo atp. Alebo áno, iba ho za každý raz prehlasujú.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To patří dolů smile
Reagovat
Ondrej2280
Ale zlanaril:) ale zatial chyba konsenzus,ale nic sa neboj,aj to pride casom:)
Reagovat
Tennisfan77
Děkujeme.

Španělských sraček máme na TM dost, stejně to žádná z nich nevyhrála.

Fritz je mnohem lepší volba, ten po prohře alespoň nebude brecet, kdo to má pořad poslouchat.
Reagovat
Ondrej2280
Ty si co za zakomplexovaneho blbečka?
Reagovat
smazaný uživatel
Tragéd bez guráže priznať identitu, beznádejný stávkár, a samozvaný odborník na záhradné bazénky. Jednoducho Kamilos, primeros.
Reagovat
Franky
ta kopa sraciek menom FH sa vratila? :O koho si vyzmykal ty saso?
Reagovat
Pe3k
Tak dlouho brečel u admina až mu nick Vrátili. Škoda, už se tady asi nebude moct vydávat za ženu smile Jinak mě osobně je celkem jedno pod jakým nickem tady ten kašpar bude, jelikož se mu budu smát tak jako tak smile Ondrej IQ 22 mu tady zdatně sekundoval a snažil se zaujmout jeho místo zdejšího šaška...Rafa dostal naloženo v prvním kole od hráče mimo top 30 a tihle šašci nenapsali ani čárku, hraje Djokovic a najednou vylízají z kanálů...
Reagovat
Ondrej2280
Co zas ty tupelo mas s Rafom?:) Ked bude mat Jezisek 22 GS ,potom mozeme viest diskusiu,zatial mozes akurat tak mrnčat a vyplakavat..
Reagovat
Pe3k
Diskuze se tady vede dlouhé roky a to zcela nezávisle na tvé osobě, ty si do diskuze ničím nepřispěl a ani ničím nepřispěješ. Jsi tady jen pro smích. smile
Reagovat
Ondrej2280
O com si tu tak ty mohol dlhe roky bezomna diskutovat?:) to sa ti asi snivalo.
Reagovat
Tennisfan77
Ale divej jak přiletí hned jako vcelicky smile
Reagovat
smazaný uživatel
Petricku, povedz nám, aký je to pocit, keď ti v živote furt niečo pernamentne nevychádza :)

Federer skoncil ako definitivne posledný, tolké roky si ho tu obhajoval zbytočne. Potom urobis zo seba hlupáka presviedčaním ostatným, že FH je Ondrej, a napokon FH vráti nick bez toho, že by o to akolkoľvek žiadal. Už si z teba robí srandu aj redakcia :)

Petrik, ty si podla mna najvacsi smoliar na svete, nestastnik, karikatúra, odvrhnuté mláďa.

A ešte si aj z Ostravy, lol :)
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
smazaný uživatel
ta kopa sraciek menom FH sa vratila? :O koho si vyzmykal ty saso?
Reagovat
Martan1
On to nemyslí zas tak úplně zle, vždyť už ho snad znáš.Je v tom trocha sarkasmu
Reagovat
Tennisfan77
Samozřejmě smile
Reagovat
Nola
ty sa nezdas, o jedno okienko napises, ze fandis Nadalovi s Fedexom :DDDD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
konštruktívna kritika, to nespoznáš?smilesmile
Reagovat
Nola
poznam, on ani netusi, kde je sever smile
Reagovat
Patik
Dnes sa nedalo neželať to Tsitsipasovi po dlhej dobe hral proti Nolemu top tenis od druhého setu si výborne držal servis..zápas rozhodla jedna možno dve lopty..škoda mal to na dosah..vyzeralo že Djokovič dnes padne..Tsitsipas by mohol vyhrať turnaj majstrov tento rok.
Reagovat
Nola
Novak hral 2.set vracanu, v 3. mal BP iba on a nedokazal ich premenit, dal to na Fedexa cez TB, aj ked v nom zo zaciatku prehraval, d Artagnan urcite vyhra GS, dnesni tinedzeri su skveli, ale ci dokazu udrzat nastavenu vysoku uroven je otazne.....
Reagovat
smazaný uživatel
Takze ak sa Rafa dostane do finále, mal by sa stať koncoročnou svetovou jednotkou?..

Škoda, že Nadalovi je to jedno a tak aj pristúpil k záveru sezóny, kde hrá len torzo turnajov. Pravda, všetko je o GS, Rafa je dosť starý na to, aby mal záujem o "oriešky".
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak oni ho ze hry o oriešky tak nějak vystrčilismile S tím, co předvedl může o finále maximálně snít. Musel by hrát o level líp.
Reagovat
Franky
nole ho sfukne aj tam...samozrejme pokial mu nezakazu vstup na turnaje aby mr juice mohol tazit
Reagovat
Krisboy
Ryzí Nadalismus. To neděláš dobře, Carlosi. smile
Reagovat
Patik
No tak podobne antuka us open zranenie..dal to na Nadala.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, hlavně aby to nebylo na Týmasmile
Reagovat
Patik
tak to snáď nie.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rozhodně lepší, když to tam bude fackovat Alcatraz než Runesmile
Reagovat
Patik
asi áno.
Reagovat
Martan1
Myslíš rok 2021? Kdy to Rafan zabalil po konci antuky? Že by tenkrát schválně vynechal zbytek sezóny jen protože ho Novak porazil v semifinále v Paříži. No říká se to. Já teda ještě nevím...V roce 2022 byl teda opravdu zraněnej? A to naštíplí žebro v Indian Wells to jako simuloval nebo jako co? Aha schválně simuloval aby se nemusel účastnit Monte Carla a Barcelony že jo. Vždyť se hrajou na antuce a tam přece Rafa nerad hraje. A pak po Wimbledonu kde jako podle někoho předstíral natržení břišního svalu aby nemusel hrát proti Kyrgiosovi, že by se tada bál aby s ním neprohrál?... Aha už to chápu, a aby to nevypadalo tak okatě tak musel vynechat i Canada Masters, ale to zrovna bylo vlastne v Montrealu kde se mu taky na tvrdým povrchu nedaří. Omlouvám se, že jsem to neodhalil dřív, no každej nemá takovej důvtip.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale nakonec jsi tu mozaiku složil smile
Reagovat
Patik
Dal tu sezónu na Nadala ci to robí úmyselne alebo nie to je jedno..stalo sa to viackrát a Alcaraz akoby si vzal príklad ci už úmyselne alebo nie natom nezáleží..
Reagovat
Ondrej2280
No bodaj by dal:) 2GS v sezone,kto to tento rok mal?..nikto,okrem Rafu:)
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
Mony
Jsou, ale prdet v Londýně v tak prestižní hale nejde. Prostě tenisová diplomacie. Empire v Paříži říkal, že takový smrad ještě nezažil a zorganizoval stávku, že Alcaraze žádný sudí řídit nebude. Nakonec to vyřešili takhle. Budiž. Snad přes zimu sežene nějakou dobrou prdibabu bylinkarku a uvidíme ho už na AO.
Reagovat
Mony
Vlastně AO je venku, to by mělo být v pohodě, i když prdibaby nepomuzou
Reagovat
paddy
jako starý mazák si zajistil účast na TM smile
Reagovat
com
a Runovi bude chybet jen 44 bodu, kdyz vyhraje Pariz smile
Reagovat
expert69
Hned 3 hráči budou útočit na n1, alca se ohlásil, ale i tak bude největší favorit na n1. Za mě to stejně vyhraje djoko oko.
Reagovat
milik254
Tři?
Reagovat
Mantra
měl odstoupit ze zápasu nebo před zápasem, prostě dřív nebo nechat soupeře dohrát čtyři balonky... smile
Reagovat
NoletheBest
Tak omluva Carlosovi, tak je to horsi nez to vypadalo. Asi to opravdu jeste zkusil v tb a pak to zabalil. Nicméně dohrat to měl, to se fakt nedělá.
Reagovat
EllNino
Od těch, kteří ho nařkli ze simulantství, za 3, 2, 1 smile
Reagovat
Amputace
A nic :D
Reagovat
Ondrej2280
Aku omluvu by si od takych tupelov chcel?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenissfan77 se předvedl v celé parádě.
Označit hráče za sračku... :-(
Reagovat
Ondrej2280
Ako som pisal,ten Tenisfan77 je klasicky zakomplexovany blbeček..a to co pise su klasicke ptakoviny..ten je uplne mimo:)
Reagovat
Pe3k
Ty si psal, že turnaj mistrů je exhibice, takže ty si ještě více mimo...
Reagovat
Ondrej2280
Ano,pisal som,ze format turnaja je poňaty exhibicne,kedze v ziadnom sutaznom formate neni mozne,aby nahradnik vstupil do hry ,po odohrati prveho kola a nahradil odstupujuceho hraca..to je vsetko.Explicitne ti to ukazem na priklade futbalu:)..zober si,ze by argentina odstupila z turnaja MS po odohrati prveho kola a nahradil by ju nejaky dalsi tim a pokracoval by dalej v sutazi:)
Reagovat
Pe3k
Ty už raději nepiš nic.
Reagovat
Ondrej2280
Nemozem za to,ze to odmietas pochopit..ale realita je taka:)
Reagovat
Pe3k
Realita je taká, že za celou historii turnaje mistrů se tam nehrál ani jeden zápas exhibičně. To, že to má jiný formát je dáno tím, že je to jen pro 8 nejlepších hráčů. Každý to chápe až na tebe ty kašpare. smile
Reagovat
Ondrej2280
Fakt si taky hlupak,alebo to len hraš ? Ja ti tu nepisem ,ze hraci tam hraju exhibicne zapasy ale narazam na to,ze pokial niekto raz vypadne z turnaja,nemoze ho nahradit niekto iny uz pocas rozohrateho turnaja.Ak tomu nerozumies,tak si proste blb.
Reagovat
Ereinion
no jestli to nebude tím, že Turnaj mistrů má jako jediný turnaj v tenisu skupinový systém a pavouk až od SF...
Reagovat
Ondrej2280
Ved hej je to skupinovy system,ale mne na tom nepasuje to,ze odohras prve kolo,povedzme prehras a odstupis a do druheho kola ta nahradi niekto iny...to je podla mna nezmysel
Reagovat
Ereinion
tak asi lepší, než aby se ten zápas neodehrál vůbec, pořád jde o body, prachy a možná i postup...a hlavně druhý zápas není druhý kolo, ale jen druhý zápas, ten odstupující hráč zatím nikam nepostoupil
Reagovat
Ondrej2280
Tak je ro hlavne kvoli peniazom,a divaci by nevideli zapas:) ale ked to beries z pohladu turnaja,tak raz ked v turnaji skoncis,uz by ta v nom nemal nikto nahradzat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já se jen divím, že Ondreja ještě nezlanařil nikdo z wta nebo atp. Alebo áno, iba ho za každý raz prehlasujú.smile
Reagovat
Ondrej2280
Tak tebe sa ten format pozdava a mne zas nie,to je cele:) a isto casom nastanu zmeny v tom formate,to sa mozeme vsadit:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ok, já se zařekl, že na tebe nebudu reagovat, bo mi nevyhovuje tvoje forma komunikace - většinou jedna pravda a neomylnost...
Nicméně, tady reaguješ slušně a věcně, tedy, ano myslím, že formát turnaje by se změnit mohl, za mě především proto, aby měli všichni pokud možno rovné podmínky, tzn. synchronizovat začátky zápasů tak, aby nebyl nikdo časově zvýhodněn.
Jinak zatím platí tenhle formát. Jde o turnaj pro nejlepší hráče/ky sezóny s odpovídajícím bodovým i finančním ohodnocením a prestiží.
Reagovat
paddy
Nejdřív budeš muset vymyslet, jak se dají současně hrát 2 zápasy na jednom kurtu smile
Reagovat
Ondrej2280
No problem je ten jeden kurt;)..mne by sa pozdaval viac napriklad klasicky k.o format,najlepsich 16 a na tri vitazne sety..povrch je problem menit ,kedze v novembri sa hra na harde v hale a prechod povedzme na antuku by bol nerealny.
Co sa tyka datumu,napriklad zaciatok roka v australii by vobec nebol zly,je tam atraktivne prostredie a vsetci ,vratanne hracov sa uz na tenis tesia:) Samozrejme,nasadzovalo by sa podla race z predchadzajucej sezony..
Reagovat
Marduch
No tak, snad by se Rafa aspoň jedinkrát mohl v listopadu pochlapit, poGoatit a jeden maly bezvyznamny TM udělat.
Reagovat
turista
Ten teď bude potřebovat Novak po té finálové porážce od toho dánského teenagera. Když už měl Nolda v Paříži prohrát tak s Tsitsipasem by to nebyla taková blamáž.
Reagovat
Krisboy
Orel much nelapá. Co je blbej TM proti Buenos Aires, Katar Open nebo Brasil Open? Nic, vůbec nic. Pouťák pro podprůměráky.
Reagovat
Patik
Reaguje Slušne? No niesom si celkom istý..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist