Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Eduard Starkbauer
5. listopadu 2022 20:13
Čas čtení 1:03

El Chapo a ostatní narkobaroni se dočkají muzea. Nemá oslavovat drogy a zločin, ale šířit osvětu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
El Chapo a ostatní narkobaroni se dočkají muzea. Nemá oslavovat drogy a zločin, ale šířit osvětu
Zdroj: Getty Images/NurPhoto/Corbis New

Expozice má obsahovat také voskové figuríny nejznámějších narkobaronů v životní velikosti.

Starosta rodného města Joaquína „El Chapa“ Guzmána v mexickém státě Sinaloa plánuje otevřít muzeum drogových baronů. Obec Badiraguato se tak podle Vice dočká prostoru, který podrobně představí historii i osudy čelních představitelů nelegálního trhu s drogami. Informuje o tom i Daily Mail.

Starosta José Paz López přislíbil, že návštěvníci se mohou těšit na expozice o všech hlavních drogových bossech z kartelu Sinaloa včetně Ismaela „El Maya“ Zambady a Rafaela Cara Quintery. „Nemůžeme popřít historii tohoto města. Neměli bychom se bát muzea obchodování s drogami. Právě naopak, městu to přinese ekonomický prospěch,“ prozradil starosta médiím.

El Chapo, El Mayo a Caro Quintero vybudovali kriminální impéria díky výrobě a pašování kokainu, marihuany, pervitinu, heroinu a fentanylu. V regionu Sinaloa jsou stále plantáže pro pěstování konopí i laboratoře pro výrobu heroinu, pervitinu a fentanylu.

29. dubna 2024 17:30 Čas čtení 4:44 V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv

Návštěvníci muzea si budou moci prohlédnout rekvizity jako zbraně, oblečení a vozidla od hlavních vůdců kartelu Sinaloa. Součástí expozice budou také voskové figuríny ve skutečné velikosti. Navzdory obavám z glorifikace drogového byznysu má místo sloužit ke vzdělávání. V muzeu bude expozice o jejich výrobě a škodlivosti. José Paz López tvrdí, že město Badiraguato se chce tímto krokem definitivně zbavit stigmatu „narkoměsta“.

Hlavní město země Mexico City už z iniciativy mexické armády podobné muzeum otevřelo. Nachází se v něm velká sbírka předmětů zabavených předním drogovým baronům včetně diamanty posetého revolveru Colt 45 s vyraženými iniciálami El Chapa, který byl zkonfiskován během jeho zatčení v roce 2016.

Domů
Sdílet
Diskuse