Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jak na vitamín D zdarma, který do Čech míří po kamionech?

Jak na vitamín D zdarma, který do Čech míří po kamionech?
Zdroj: Naturamed Pharmaceuticals
vitamín D

Lídr českého trhu v oblasti prodeje vysoce kvalitních omega 3 se rozhodl pro dobročinný dar. Každá rodina v České republice má nyní příležitost získat vitamín D zdarma. A to rovnou roční balení! Možná se nabízí otázka, proč tohle gigant v omega 3 českého trhu dělá? Nabídky zdarma mohou vyvolávat otázky…

Martin Kozelský, ředitel společnosti, objasňuje rozhodnutí věnovat zdarma všem rodinám v České republice roční balení vitamínu D. „Přes dva miliony zákazníků v ČR věří kvalitě našich produktů z Norska. Proto jsme na domácím trhu jednou z největších společností. A jelikož jsme právě oslavili 15 let, rozhodli jsme se všem Čechům na podporu imunity darovat roční balení vitamínu D. Z výzkumu totiž vyplývá, že téměř každý Čech ho má velký nedostatek.“ Takový argument zní rozhodně rozumně. A proč vlastně chtít vitamín D?

Vitamín D je zásadní

Poslední výzkumy potvrzují provázanost mezi podporou imunity a vitamínem D. Lidské tělo si ho na rozdíl od ostatních vitamínů sice dokáže vyrobit samo pomocí syntézy, ale… Aby tento proces mohl započít, je k tomu nezbytné sluneční záření na kůži. A proto je zásoba vitamínu D přes zimu v těle minimální. 

„Vitamín D3 hraje naprosto zásadní a nezastupitelnou roli v metabolismu. Byla prokázána jeho pozitivní úloha v našem imunitním systému,“ doplňuje informaci doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA, KARIM 2. LF UK a FN Motol.

Nedostatek vitamínu D

Snížená schopnost přeměny slunečního svitu na vitamín D se vyskytuje kupodivu u lidí s vyšším množstvím melaninu v kůži, tedy u osob se snědou a opálenou kůží. A protože se vitamín D nevytváří při opalování do zásoby, týká se podle průzkumu jeho nedostatek až 98 % Čechů.

Účinek vitamínu D

Vitamín D je nezbytný i v rámci podpory. Možná si vybavíte, že u dětí se předepisuje vitamín D už od raného dětství. V této době je ale ještě významnější další účinek vitamínu D, protože pozitivně ovlivňuje buňky imunitního systému.

Sečteno a podtrženo…

Je zcela evidentní, že vitamín D je pro naše tělo nepostradatelný. Můžeme projít internet tam a zpátky a výsledek najdeme vždy stejný – vitamín D podporuje naše zdraví. 

Vitamín D z potravy, nebo z doplňku stravy?

„Přírodními zdroji vitamínu D3 je především mléko a mléčné výrobky, vaječný žloutek a ryby. Jeho množství v těchto potravinách je však velmi malé,“ poznamenává docent Vymazal. Forma potravinového doplňku se tak nabízí jako ideální řešení. Uhlídá totiž pravidelný přísun denní dávky potřebné pro naše tělo. 

A tak si říkáme – hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere!

Pro získání ročního balení vitamínu D pro svou rodinu vám postačí uhradit pouze poštovné a balné 49 Kč. Žádné další výdaje ani závazek! Balení se vejde do vaší poštovní schránky. Nikam nechodíte. Objednejte si své roční balení zdarma bez závazků právě zde. Jedna pilulka vitamínu D z Norska obsahuje 1000 IU (25 mikrogramů).

Související články

Další články

Nejnovější kauzy