Nahraďte papírové zpracování automatizací účetních procesů

Máte svůj tým účetních a pečlivě pro ně schraňujete každý papír, dokument i fakturu, ale v duchu se sami sebe neustále ptáte, zda by to nešlo jiným, jednodušším způsobem? Zmodernizujte své účetní procesy a přejděte na digitální účetnictví. Přináší samé výhody a ušetří vám nejenom prostor, ale i nervy. Váš tým účetních bude nadšený, protože jim rovněž ulehčíte práci. Pojďme se na digitalizaci účetnictví podívat zblízka a představit si její hlavní výhody. Je jich totiž mnohem víc, než si myslíte.

Důležité dokumenty kdykoliv po ruce a na jednom místě

Digitalizace účetnictví vám přinese ohromnou úlevu. Všechno totiž budete mít na jednom místě a kdykoliv k dispozici. Přechod na digitalizovanou verzi účetnictví je mnohem snazší, než si myslíte. Váš pracovní stůl nemusí být schován pod stohy papírů, které musíte neustále třídit do šanonů. Doba pokročila a vše lze vyřídit digitálně. Aplikace, jež jsou zaměřené na vedení účetnictví, se jednoduše ovládají a jsou vybaveny celou řadou praktických funkcí. Proč to dělat složitě, když to jde dělat snadno?

Od dodavatele rovnou do účetnictví

Jakékoliv dokumenty od dodavatelů, které máte ve formátech:

  • PDF,
  • PNG,
  • JPEG,
  • TIF,
  • TIFF,
  • ISDOC,

můžete do aplikace jednoduše nahrát. Skenování nebo dokonce tisknutí a ruční přepisování je již dávno minulostí. Nebuďte zpátečničtí a vkročte do světa moderního účetnictví.

Kolik času díky elektronizaci účetnictví ušetříte?

Zajímá vás, kolik práce a času si díky digitalizaci účetnictví ušetříte? Odpověď vám poskytne studie, která se zaměřila na výhody automatizace účetních procesů. Mimo jiné se z ní dozvíte, že 69-89 % účetních stále ztrácí svůj čas tím, že data zadávají do systému ručně! Přitom přechod na digitální účetní systémy je snadný a může jim ušetřit spoustu času.

Smýšlejte ekologicky a šetřete lesy

Z dalších výsledků studie můžete jasně vyčíst, že více než 90 % firem stále používá papírové faktury. Vzhledem k tomu, že ve 21. století je kladen důraz na ekologii a šetrné chování, je zcela zřejmé, že přechodem účetnictví do digitalizované podoby se ušetří ohromné množství papíru. Myslete na planetu a zejména na lesy a ušetřete je. Mimochodem, pokud přejdete na elektronickou verzi faktur a dalších dokumentů, již se vám nestane, že je někam založíte a strávíte minuty jejich hledáním.

Automatické zpracování faktur? Proč ne

Aplikace poskytující elektronické účetnictví zautomatizuje celou řadu procesů. Zjednoduší tak práci účetním firmám i jejich klientům. Protože je aplikace zaměřena na to, aby co nejvíce ulehčila a zefektivnila práci, neustále se vyvíjí a přizpůsobuje potřebám klientů. Jakmile lze některý nástroj vylepšit nebo poupravit, vývojáři se ihned pustí do práce, aby splnili přání svých klientů. Jedním z nástrojů, co je již plně funkční, je například automatické zpracování faktur.

Nevěřili byste, jak takový jednoduchý nástroj dokáže ulehčit práci. Při manuálním zadávání či přepisování faktur totiž může dojít k celé řadě chyb. Při zautomatizování je zaručena 100% spolehlivost a správnost údajů. Celá řada firem si to uvědomuje, protože manuální zadávání dat považuje za zdlouhavé a vysoce neefektivní.

Usnadněte si práci, ušetřete si čas i nervy a přejděte se svým účetnictvím do online světa. Digitalizace účetnictví není vůbec složitá a přináší celou řadu výhod. Díky elektronickému účetnictví ušetříte lesy, veškeré důležité dokumenty budete mít pohromadě na jednom místě a zabráníte vzniku chyb. Manuální zpracování faktur a přepisování dat totiž může vést k řadě omylů. Lidé totiž nejsou neomylní. Zato na elektronické účetnictví je naprosté spolehnutí.

Zdroj obrázku: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Redakce portálu
Redakce portáluhttps://www.ipodnikatel.cz
Internetový portál iPodnikatel.cz je specializovaný portál zaměřený na začínající podnikatele a ty, kteří chtějí rozvíjet svůj malý nebo střední podnik.

Inzerce