Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Brazílie oznámila nominaci do Kataru. Firmino či Coutinho si na MS nezahrají, Alves ano

Brazílie, jeden z hlavních aspirantů na zlato, zveřejnila nominaci 26 fotbalistů pro mistrovství světa v Kataru. Neschází v ní například devětatřicetiletý obránce Dani Alves z mexického Pumas, naopak Roberto Firmino z Liverpoolu či Philippe Coutinho z Aston Villy další starty na závěrečném turnaji nepřidají.

Je nám líto, video expirovalo.
V brazilské nominaci na MS je veterán Alves, chybí útočník Firmino

Alvese čeká třetí světový šampionát stejně jako například útočníka Paris St. Germain Neymara. Veterán, jenž dříve oblékal dres FC Barcelona či Juventusu, se stal v létě hráčem mexického klubu Pumas UNAM, za který nastoupil naposledy v srpnu. Od té doby léčil poraněné koleno.

"Určitě to už není hráč na 60 nebo 70 minut, ale má jiné přednosti. Techniku nebo psychickou a fyzickou odolnost," uvedl trenér Tite.

Jeho výběr se sejde 14. listopadu v Turíně v tréninkovém centru Juventusu, kde ho čeká pětidenní kemp. Do dějiště turnaje odletí 19. listopadu.

Brazílie se ve skupině G utká se Srbskem, Švýcarskem a Kamerunem. S pěti triumfy nejúspěšnější mužstvo historie mistrovství světa vypadlo před čtyřmi lety v Rusku ve čtvrtfinále s Belgií. Od posledního vítězství "Kanárků" na turnaji uběhlo letos 20 let.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články