Hlavní obsah

Odměna pro Slavii je tady! Talent z Edenu zaujal trenéra reprezentace do 20 let

Musí být štěstím bez sebe. Dva góly do sítě Baníku Ostrava a k tomu nominace do národního týmu do 20 let. Fotbalista Slavie Matěj Jurásek září, chválí ho trenér vicemistra Jindřich Trpišovský a také kouč národního týmu do 20 let Aleš Křeček. „Už byl i v reprezentační jednadvacítce, roste z něj velmi zajímavý hráč," chválí devatenáctiletého záložníka v pořadu Přímák na Sport.cz také Martin Mls, redaktor Práva.

Talentovaný Matěj Jurásek ve Slavii roste, zaujal i kouče národního týmu do 20 let. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Podle kouče Křečka se Slavii vyplácí, že dává talentovaným hráčům šanci. „Nebojí se dát jim možnost ukázat se. Matěj podává dobré výkony a myslím, že bude do budoucna sbírat odehrané minuty výrazněji," domnívá se trenér národního týmu do 20 let.

Redaktor Martin Mls si všiml toho, že Jurásek už byl i v nominaci jednadvacítky. „Takže přeskočil kategorii v národním týmu, což je také určitě známka kvality. Pokud ho nezabrzdí zranění, což je ale hrozba pro každého fotbalistu, může z něj být hodně zajímavý hráč," míní další z hostů pořadu Přímák.

Přímák s Alešem KřečkemVideo: Sport.cz

Pravdou je, že třeba trenér Slavie Jindřich Trpišovský si služby Matěje Juráska nemohl po utkání s Baníkem Ostrava vynachválit a mladému hráči rád gratuloval k premiérovým trefám ve Fortuna lize. Před novináři pak náročný kouč nešetřil superlativy na adresu hrdiny zápasu. Zmínil také, že by to Jurásek mohl dotáhnout nejen do základní sestavy v sešívaném dresu, ale až do reprezentačního A týmu. Zatím se sice devatenáctiletý mladík musí spokojit s nominací do české dvacítky, ale má před sebou velkou výzvu, aby slova kouče Slavie naplnil.

Reklama

Související témata: