TOPlist

Sony má velkolepé plány. Pro příští rok chystá rekordní počet Xperií

900 450 Sony Xperia 5 IV

Společnost Sony ořezala v poslední době své telefonní portfolio na minimum – každý rok dostáváme prakticky pouze vlajkový model Xperia 1, jeho zmenšenou variantu Xperia 5 a pak smartphone střední třídy Xperia 10. Fotografičtí nadšenci pak mají ještě možnost pořídit Xperii Pro, ale tento telefon není i vzhledem ke své vysoké ceně žádnou masovou záležitostí.

V příštím roce by Sony rádo svoji nabídku telefonů rozšířilo, podle serveru Phone Arena má údajně v plánu zaslat na globální trh celkem pět telefonů:

  • Xperia 1 V
  • Xperia 5 V
  • Xperia Pro-II
  • Xperia 10 V
  • Xperia Ace IV

Podle dostupných informací má první tři jmenované pohánět připravovaný vlajkový čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, zatímco Xperia 10 V prý dostane pod kapotu Snapdragon 6 Gen 1. Zvláštní kapitolou se stane Xperia Ace IV, což je zástupce kompaktní modelové řady, která se prodává pouze v Japonsku. Příští rok bychom se však měli dočkat i globální varianty. Pohánět ji má Snapdragon 4 Gen 1, tedy základní low-endový čipset.

Xperia Ace

Co se týče dalších specifikací, hovoří se o 1″ fotosenzoru u modelů Xperia 1 V i 5 V a také o vyřazení postranní čtečky otisků prstů, která se má přestěhovat přímo do displeje. Těšit se prý můžeme též na silné stereo reproduktory a přepracovaný design.

Pokud jde o termíny odhalení, ty zřejmě Sony zopakuje z letošního roku – v květnu si mají svoji premiéru odbýt Xperie 1 V a 10 V, v září pak Xperia 5 V.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku