OBRAZEM: Prahu rozzářil jubilejní ročník Signal festivalu

Festival nabízí 15 instalací po různých místech Prahy. Hlavním lákadlem letošního ročníku je návrat videomappingu po čtyřech letech na katedrálu svaté Ludmily a instalace rozstřílených aut ruskými agresory a okupanty na Ukrajině od designéra Maxima Velčovského, která vypráví krutý příběh každého daného vozu i jeho majitele. Festival se koná od 13.-16.10. Návštěvníci mohou jít po trase skrze historické centrum nebo po Vinohradech.

Související

festival SIGNAL

Desátý ročník SIGNAL Festivalu zahájen: Co všechno vás letos čeká?

Mnoho pražských lokací rozsvítí desátý ročník SIGNAL Festivalu, který se letos po čtyřleté pauze vrátil na náměstí Míru. Tam bude asi největší lákadlo celého festivalu, a tím je videomapping na fasádě katedrály svaté Ludmily. Projekci francouzského vizuálního kolektivu AV Extended doplní hudba českého hudebního producenta Aid Kida. Dílo tak oslavuje české předsednictví v Radě Evropské unie.
Festival SIGNAL 2015, autor: Saša Dobrovodský

Kvůli plánovaným opatřením se ruší kulturní akce, festival Signal nebude

Organizátoři festivalu světla Signal, který měl v Praze začít 15. října, zrušili dnes jeho letošní ročník. ČTK to za pořadatele oznámila Nikola Lörinczová. Ředitel festivalu Martin Pošta dnes jednal s ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou (za ANO), který mu sdělil, že v pátek oznámí přísnější opatření kvůli rekordnímu číslu nakažených v Česku. Na jejich základě nebude reálné festival uskutečnit. Organizátoři tak řeší, jaké kroky dále uskutečnit. Své plány oznámí v budoucích týdnech.

Více souvisejících

festival SIGNAL

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy