InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sobota v Budějovicích bude patřit novým muzikálům pro děti

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Hned dva nové dětské muzikály, Popelka a Dívčí válka, uvedou žáci českobudějovické Základní umělecké školy Vojtěch v sobotu 12. listopadu v 16 hodin v kostele sv. Vojtěcha ve Čtyřech Dvorech. Připravili premiéry původních děl, pod kterými jsou podepsáni jihočeští autoři František Pittner, Jiří Řehounek a Michal Bosák.

Kdo nestihne první premiéru v 16 hodin, bude oba muzikály moci zhlédnout ještě v 19 hodin. Mladé zpěváky doprovodí živá kapela pod vedením Zdenka Zavičáka. Vstupné je dobrovolné.

Základní umělecká škola Vojtěch provozuje svou činnost od 1. září 2015. Navazuje na čtyřleté fungování Hudební školy Vojtěch, která je jejím zřizovatelem a která rozvíjí hudební schopnosti dětí již od zhruba tří let.

První žáci ZUŠ Vojtěch, do které chodí děti od zhruba pěti let, byli na základě talentových zkoušek vybráni většinou právě z dětí, vzdělávaných v Hudební škole Vojtěch, se kterou v minulosti absolvovali řadu projektů a vystoupení pro veřejnost, jako například provedení operek Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře (Budulínek, Červená Karkulka), dětských muzikálů Archa nové naděje (J. Maisl), Perníková chaloupka (M. Bosák / J. Řehounek), Sůl nad zlato (Fr. Pittner), vystoupení s muzikou Hradišťan, kapelou Nezmaři, Pavlem Helanem, Pavlem Calltou, dětským pěveckým sborem Canzonetta, Pěveckým sborem Velešín apod.

Jak ZUŠ Vojtěch, tak Hudební škola Vojtěch jsou zaměřeny na všeobecný hudební rozvoj dětí a na pěveckou výchovu. Vyústěním bývá zapojení dětí do dětského či smíšeného sboru.

Škola chce vychovávat především zpěváky, kteří budou různými způsoby prospěšní zejména českobudějovickému regionu. Přímou vazbu pak má mít na smíšený pěvecký sbor Vojtěch, v jehož blízkosti působí a se kterým pravidelně spolupracuje. Škola je otevřená jakékoliv další spolupráci jak v rámci České republiky, tak v zahraničí.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace