Finntroll do Futura přinesou pravověrný vikinský folk metal

Finntroll | Zdroj: facebook.com/officialfinntroll

Smíchovský klub Futurum se již 15. listopadu dočká hned tří kapel, které se vší dravostí reprezentují hluboké hvozdy severních krajin. Večer se ponese ve znamení čistokrevného vikinského metalu, který duní jak na bojišti, tak ve Valhale nebo nad korbelem piva. Vystoupí islandští Skálmöld, finští Brymir a především Finntroll, kteří budou platit za hlavní hvězdu večera.

Finntroll jsou ve světě řízného skandinávského folk metalu již od přelomu tisíciletí poměrně velkým jménem. Kromě jiného jsou známí i dlouhými mezerami mezi studiovými deskami s tím, že na nejčerstvější si fanoušci počkali celých sedm let. Počin nese jméno Vredesvävd a obsahuje velmi silný koncentrát toho, co na kapele posluchači nejvíce zbožňují. Celým setem se bezpochyby ponese špinavá black metalová nálada, z které elegantně polezou skočné melodické a folklorní prvky.

Čtěte také: Brutal Assault 2023 láká prvními oznámenými jmény

Nudit nebudou ani Islanďani Skálmöld, jejichž jméno znamená “věk mečů” – tak se v historii jejich domoviny označuje období občanské války ve 13. století. Hrají tvrdý a hrdý viking metal a ve studiu jsou poměrně činorodí, neboť za svou třináctiletou historii vydali již pět řadových desek. Nechybí však ani dvě živá alba, která jedině dokládají, jak je kapela koncertně aktivní. Posledním jménem severského mixu budou finští Brymir, jež do epického, atmosferického světa Vikingů dovedou vložit rovněž kus svěžího melodického death metalu. Tři kapely pocházející z ponurých lesů mezi horami zahrají v pražském Futuru již v úterý 15. listopadu 2022.


Napište komentář

Michal Tykva
O Michal Tykva 390 Článků
Narozen 1999 v Kolíně, nyní si užívám rozmanitého studia na FHS UK a především ještě rozmanitějšího světa muziky