InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Májový koncert - Komorní sbor Ostrava

    pátek 3.5 18:00 - Gotický sál, Stará radnice, Tábor

  • Absolventský koncert Silvie Voldřichové - hoboj

    pátek 3.5 18:00 - ZUŠ Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Třeboni zůstal starostou Jan Váňa, novým místostarostou je Aleš Kolář. Prioritou jsou především stavební investice

TŘEBOŇ - Komunální volby v Třeboni vyhrála ODS, která získala osm míst v pětadvacetičlenném zastupitelstvu. Ta sestavila koalici s Unií pro sport a zdraví s TOP 09 (2 mandáty) a ČSSD se třemi zastupiteli. Ustavující zastupitelstvo pak ve funkci potvrdilo Jana Váňu (ODS), místostarostkou zůstala Jana Grammetbauerová (ODS) a Petra Wernera (USZ s TOP 09) vystřídal Aleš Kolář (ČSSD).

„Česká strana sociálně demokratická získala více mandátů, proto jsme se domluvili, že místostarosta vzejde z jejích řad. Aleš Kolář byl vedoucím právního odboru na městském úřadě, takže jeho chodu rozumí a vzájemně se známe. A oproti nám je to mladík, ještě mu nebylo padesát," zmínil starosta Jan Váňa.

Volební programy koaličních stran byly velmi podobné. „My jsme ale měli věci pojmenované konkrétně, ostatní spíše všeobecně, ale na všem jsme se shodli. Pokud jde o stavební investice, začneme s komunikací v Břilicích a máme připravenou i kanalizaci na Gigantu. Ta vyjde přibližně na dvanáct milionů korun, ale chceme si požádat o dotaci," doplnil starosta.

Další prioritu vedení města je oprava chodníků. „Půjde o Dukelskou ulici směrem na Kopeček. Pokračovat budeme v rekonstrukci knihovny tak aby odpovídala dnešní moderní době. Chceme také připravit revitalizaci pláže na břehu rybníka Svět, v blízkosti nového Aktivity parku. Té bychom rádi vdechli nový život, protože to místo je hodně poplatné době, ve které vznikalo. Chtěli bychom tam vybudovat i nějaká další veřejná sportoviště," připomněl Jan Váňa.

Pokračovat budou samozřejmě i investice v lázních. „Rádi bychom dokončili rozšíření počtu ubytovacích lůžek a připravujeme výstavbu fotovoltaických elektráren, a to jak na Auroře, tak na Bertě. Pokud se nám to povede, tak by to mělo pokrýt veškerou elektrickou spotřebu lázní," dodal starosta. Vedení města navíc plánuje připravit i rekonstrukci sportovní haly.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace