Kdy se rozsvítí vánoční stromy? Přinášíme velký přehled 15 slavnostních zahájení adventu v našem regionu!
Vánoční strom v Litoměřicích. Foto: archiv města Litoměřice
Litoměřice

Ústecký kraj - Velká i menší města v Ústeckém kraji už znají program letošních vánočních oslav. Přinášíme souhrn rozsvěcení vánočních stromů, zahájení trhů a někde i ohňostrojů.

Litoměřicko

Litoměřice

Tradiční rozsvícení vánočního stromu v Litoměřicích proběhne v neděli 27. listopadu v 18 hodin na Mírovém náměstí. Bohatý kulturní program si však můžete přijít vychutnat již od 15 hodin. Těšit se můžete na Pěvecký sbor Hlásek, Terezčiny vánoční hrátky a soutěžení, Dopis Ježíškovi - Divadlo MIM o.s., Vánoční koncert Standy Hložka nebo Podřipský žesťový kvintet.

Děčínsko

Děčín

V Děčíně se vánoční strom rozsvítí v neděli 27. listopadu od 17 hodin pod městskou knihovnou. Město láká jak na vánoční stánky, tak i na bohatý kulturní program. Ten se skládá z loutkového Sváťova dividla, vánoční pohádky od Divadla Krabice Teplice, vystoupení dvou děčínských pěveckých sborů – Pomněnky a Pěvecký sbor Gymnázia Děčín, nebo pražské skupina MarZ. Adventní večer uzavře vánoční koncert zpěváka Daniela Hůlky a jeho dlouholetého přítele, multiinstrumentalisty Jiřího Škorpíka.

Ústecko

Ústí nad Labem

Na adventních trzích na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem bude vánoční strom rozsvícen v neděli 27. listopadu v 16:30. Těšit se můžete na spoustu dobrého programu - například na Josefa Vágnera a dětský pěvecký sbor Ústecké Bambini.

Mostecko

Most

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Mostě se uskuteční 27. listopadu na 1. náměstí od 16 hodin. Pro návštěvníky je připravený doprovodný program v podobě vystoupení Pavla Calty či Pokáče, vánoční trhy a rozsvícení vánoční výzdoby ve městě. Samotné rozsvícení stromu je naplánováno na 17. hodinu.

Litvínov

Bohatý vánoční program Krušnohorských Vánoc v Litvínově rozzáří náměstí Míru v Litvínově hned na 3 týdny. Kromě tradičních programů jako je Rozsvěcení vánočního stromu obří loutkou Mikuláše, vánoční jarmáreček s dílničkami, výstava vánočních stromků a Rodinný Silvestr bude program obohacen o vystoupení dětí a žáků MŠ a ZŠ, koncerty různých žánrů (pop, jazz, dechovka), taneční vystoupení, pěvecké sbory, divadelní pohádky, předvádění řemesel a vánočních zvyků. Bohatší program je naplánován během víkendů. „Na náměstí bude 10 dřevěných, vánočně nazdobených, stánků pro prodejce. Lidé si budou moci vybírat z tradičního sortimentu jako je jmelí, svíčky, vánoční stromky, grilované klobásy, svařené víno, trdelník a podobně jako v loňském roce,“ láká návštěvníky pracovnice propagace Dáša Wohanková. Oficiální program Krušnohorských Vánoc začíná vernisáží výstavy Přehlídka nápadů, zručnosti, řemesel a vtipu aneb Vánoce po celý rok v zámku Valdštejnů v úterý 15. listopadu. „Vánoční stromek rozsvítíme tradičně v pondělí, tentokrát 28. listopadu. Letos vánoční strom rozsvítí Mikuláš, vystupovat budou i čerti na koních s ohněm,“ dodává starostka Kamila Bláhová.

Meziboří

Oslavy adventu v Meziboří na Mostecku začínají tento rok 24. listopadu. Od 14. do 19. hodiny se konají vánoční trhy, vystoupení školáků, tanečníků či divadlo. V pátek 25. listopadu jsou trhy s programem ve stejném čase, rozsvěcet se bude vánoční strom, a to v 17 hodin. Následovat bude v Meziboří tradiční ohňostroj.

Chomutovsko

Chomutov

V Chomutově se vánoční strom rozsvítí v neděli 27. listopadu 2022 v 17 hodin v městském parku. Připraven je doprovodný kulturní program. Vystoupí pěvecký sbor Comodo, který zazpívá v hudebním altánu. Akce vyvrcholí ohňostrojem, který bude odpalován z bývalého fotbalového hřiště.

Kadaň

V sobotu 26. listopadu 2022 se na Mírovém náměstí v Kadani rozsvítí v 17 hodin vánoční strom. Již od 10. hodiny ráno bude připraven doprovodný program a otevřou se místní vánoční trhy. Program bude probíhat na několika místech - na tržišti, na pódiu, v podloubí u Galerie Josefa Lieslera a v kostele. Představení na pódiu bude zakončeno adventním koncertem Bohuše Matuše. Nakonec bude ohňostroj.

Klášterec nad Ohří

V Klášterci nad Ohří se vánoční strom rozsvítí v neděli 27. listopadu. Tradiční akce se koná v prostorách zámku a zámeckého parku. Začátek je naplánován na 14 hodin a k samotnému rozsvícení vánočního stromku dojde v 18:00. Program bude probíhat na více místech - v Sala terreně budou vánoční dílny Domu dětí a mládeže Volňásek, na nádvoří zámku se bude konat divadelní představení Betlém od Divadelního spolku Klas a na pódiu u kašny vystoupí Nela Kailová, pěvecký sbor ZUŠ a hudební divadlo Hnedle Vedle. Stánkový prodej bude po celý den před zámkem. Akce bude zakončena ohňostrojem.

Teplicko

Teplice

Kdy se vydat na slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Teplicích? Těšit se na něj můžete v neděli 27. listopadu 2022 v 17 hodin na náměstí Svobody. Náměstí bude naplněno očekáváním příchodu adventu a jedinečnou atmosférou blížících se Vánoc na teplickém adventním trhu. Těšit se můžete na klasické i moderní koledy, svařené víno a mnoho dalších dobrot.

Bílina

V Bílině začne slavnostní rozsvícení vánočního stromu v sobotu 26. listopadu 2022 v 15 hodin na Mírovém náměstí. Akci pořádá Kulturní centrum Bílina ve spolupráci s Divadlem V Pytli. Můžete se těšit na hudební vystoupení Pavla a Kaci a také na vystoupení dětí z bílinských mateřských škol. Celá akce vyvrcholí samotným rozsvícením vánočního stromku v 18 hodin. Po celý den bude otevřený stánkový prodej.

Krupka

V Krupce se vánoční strom rozsvítí v neděli 27. listopadu 2022 v 17 hodin před městským úřadem. Doprovodný program je naplánovaný už od 12 hodin, kdy začínají dětské dílny Domu dětí a mládeže. K vidění bude i divadelní představení souborů Bodlo a Bodlinka, vystoupí žáci Biskupského gymnázia, místních ZŠ a MŠ a Základní umělecké školy.

Lounsko

Žatec

V Žatci se rozsvítí vánoční strom na náměstí Svobody 27. listopadu v 18 hodin. Požehná mu otec Vilém z farnosti Liběšice. První adventní neděle nabídne odpoledne vystoupení Děti svému městu, vánoční trhy či chaloupku pro tvoření. Originální program se pak připravuje i pro každou další neděli, kdy bude vždy zajištěné občerstvení pro návštěvníky, stánkový prodej či koncerty. Vedle hudebních či pěveckých vystoupení se počítá také s akcemi pro děti. Vstupné zdarma. Informovali jsme ZDE.

Louny

Tradiční rozsvícení vánočního stromu na Mírovém náměstí v Lounech bude také první adventní neděli, tedy 27. listopadu v 18 hodin. Program začne už ve 14 hodin. Do 16:45 můžou lidé vidět různá představení a vystoupení místních mateřských a základních škol a zájmových klubů, jako například mažoretky. Než se rozsvítí vánoční strom, pronese slavnostní projev jak starosta města, tak i místostarostové. Vstupné zdarma. Psali jsme ZDE.

Podbořany

Také v Pobořanech se rozsvítí vánoční strom 27. listopadu v 18 hodin. Program začne už ve 13 hodin. Akci moderuje Martin pešek, těšit se můžete na hud.skupinu JIH BAND, pěvecký sbor EGERIA, ZUŠ Podbořany a vystoupení dětí MŠ a ZŠ, a také ochutnávku Vánoční štoly. Vstupné zdarma.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru