Zde může být vaše reklama.

Memoriál Pavla Romana V akci osm českých tanečních párů

V akci osm českých tanečních párů

foto: archiv redakce

10. 11. 2022 - 16:19

V pátek v Olomouci odstartuje 27. ročník tradičního Memoriálu Pavla Romana v krasobruslení. Domácímu publiku se poprvé představí nový taneční pár Denisa Cimlová a Joti Polizoakis. Kromě seniorské dvojice uvidí diváci ještě sedm českých tanečních párů napříč úrovněmi.

Devatenáctiletá Cimlová se s německým rodákem Jotim Polizoakisem spojila teprve letos v červnu a už sbírají první úspěchy. V nové sezoně absolvovali dva závody, v Budapešti a v Mentaně. Právě v Itálii se české dvojici zadařilo a vyjela si bronzovou medaili. „Od Denisy s Jotim očekávám, že se blýsknou. Je na nich vidět, že se týden, co týden zlepšují, takže věřím, že by medaile mohla padnout,“ neskrývá ambice předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Židek. Cimlová s Polizoakisem budou jedinými Čechy v kategorii seniorů. „Sourozenci Taschlerovi jedou na Grand Prix do Sheffieldu, proto v Olomouci nestartují,“ objasňuje Židek.

Memoriál Pavla Romana, úspěšného českého krasobruslaře, od jehož úmrtí letos uběhlo přesně 50 let, letos zažije Olomouc už po dvacáté sedmé. „Je to tradiční a velká akce s mezinárodním kreditem, která má ve sportovním kalendáři své pevné místo. Zaslouží si podporu, navíc v ní startují všechny věkové kategorie, a především pro mladé závodníky patří mezi vrcholy sezony,“ říká organizátorka akce Monika Konečná.

Česká republika nebude mít zastoupení pouze v kategorii Advanced Novice. Mezi juniory se i přes absenci momentálně zářících sourozenců Mrázkových, kteří se připravují na finále Juniorské Grand Prix, představí hned tři české dvojice. Lákadlem jsou ostřílení junioři Eliška Žáková a Filip Mencl nebo nadějní sourozenci Blaasovi. Třetím párem je Jáchym Novák se svou novou partnerkou Andreou Pšurnou.

Ani letos nebude na Memoriálu Pavla Romana chybět jeho sestra Eva. „Čestným hostem 27. ročníku bude i krasobruslařská legenda paní Eva Graham Romanová. Právě se svým bratrem rodačka z Olomouce čtyřikrát ovládla světový šampionát,“ připomíná úspěchy sourozenců Romanových Monika Konečná.

Memoriál Pavla Romana se v Olomouci uskuteční od 11. do 13. listopadu a představí se na něm krasobruslaři hned 14 států. Vstup je zdarma.

Časový harmonogram:
SOBOTA
9:00 Basic Novice – rytmický tanec
10:35 Intermediate Novice – rytmický tanec 1
11:45 Intermediate Novice – rytmický tanec 2
13:15 Advanced Novice – rytmický tanec
17:00 Junioři – rytmický tanec
19:30 Basic Novice – volná jízda
20:30 Senioři – rytmický tanec
NEDĚLE
9:30 Intermediate Novice – volná jízda
10:55 Advanced Novice – volná jízda
12:45 Junioři – volná jízda
15:00 Senioři – volná jízda

Další články