Hlavní obsah

Na adresu své postavy dostává hejty, módní kritici ale vycházející hvězdu zbožňují. Inspirujete se?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Na obzoru je nová módní hvězda – Nicola Coughlan. Na styl irské herečky ze seriálu Bridgertonovi se valí ze všech stran chvála. A ačkoli je menší postavy a nespadá do (přežitých) váhových tabulek, kritici se nemohou vynadívat. Budiž inspirací pro ostatní ženy!

Článek

Pro kariéru herečky se rozhodla už v pěti letech a v deseti získala svou první roli. Ačkoli se snažila udělat maximum pro to, aby prorazila, úspěch se dostavil až po třicítce (je jí pětatřicet let).

Slavná přes noc

Po skromném výčtu filmů, ve kterých se objevila, přišel seriál Holky z Derry, který se letos dočkal třetí série. Jeho úspěch ale mnohonásobně předčil další počin Netflixu – před dvěma roky se odvysílala první série dobového seriálu Bridgertonovi a z irské herečky se stala doslova přes noc globální hvězda. Ve třetí sérii, která se momentálně natáčí, bude navíc hereččina postava Penelope ještě více v popředí.

Nicola, nebo Penelope?

Móda je se seriálem neodmyslitelně spjatá. Jakkoli se herečka směje, že je ráda, když může být sama za sebe, přiznává, že ji móda v seriálu silně ovlivnila. A nejen ji, ale i stylistku Aimee Croysdill, se kterou v posledních letech spolupracuje. Ta mimochodem prohlásila, že jí bylo od prvního setkání jasné, že má před sebou budoucí „fashion holku“.

Hejty bolí i hvězdy

Na adresu Nicole Coughlan nešetří módní kritici superlativy. Na první pohled je zřejmé, že pro ni oblékání není jen nezbytnou součástí práce, ale i zábavou. Ačkoli má jinou postavu než většina jejích kolegyň, bez zaváhání si na sebe vezme šaty s volány. Seriálová hvězda prostě umí extravaganci prodat. Spousta lidí ale evidentně nedokáže setřást pocit, že by tohle holky s podobnými proporcemi dělat neměly.

S kritikou své postavy se blondýnka setkává často, a to navzdory tomu, že není modelka, ale herečka. „Chápu, že jsem hodně vidět a lidi na mě a moji postavu mohou mít různé názory, ale prosím, alespoň mi to neadresujte. Jsem jenom člověk a je velmi těžké nést tíhu toho, že mi tisíce lidí píšou, jak blbě vypadám,“ prohlásila nedávno.

Kabát jako umělecké dílo

Nicola Coughlan, jako správná milovnice módy, nemohla chybět na posledním londýnském fashion weeku. Prohlédnout si přišla kolekci britského návrháře Richarda Quinna a nepřišla samozřejmě v ničem jiném než v jeho tvorbě. „Nikdo není víc cool než ty,“ prohlásila veřejně směrem k návrháři.

Foto: Profimedia.cz

Fanynka Richarda Quinna v potištěném maxikabátu, pod který si vzala jednoduché černé šatyFoto: Profimedia.cz

Tylový obláček

Herečka má se svou stylistkou společnou zálibu – milují objevovat lokální značky a snaží se podporovat návrháře z celé Británie. Modré tylové šaty, které připomínají obláček, přesně sedí do jejího stylu a jsou od značky Selezza London.

Foto: Profimedia.cz

Na večírek Tiffany přišla v modré. Málokdo umí nosit objemné šaty s takovou gráciíFoto: Profimedia.cz

Blondýnka v růžové

Na letošní předávání cen BAFTA si herečka vybrala róbu značky Valentino, která je, jako většina současné kolekce, růžová. Blondýnka, která během večera předávala jednu z cen, byla znovu nepřehlédnutelná.

Foto: Profimedia.cz

Nicola Coughlan je odhodlaná nosit to, co se jí líbíFoto: Profimedia.cz

Objem dělá dojem

Nicola má slabost i pro oblečení známé irské návrhářky Simone Rochy, pro kterou jsou charakteristické romantické motivy, lehké materiály i volánky. V jejích pudrově růžových šatech hvězda vyrazila na večírek britského Vogue.

Foto: Profimedia.cz

Objemné šaty s volánky na rukávech přesně zapadají do hereččina styluFoto: Profimedia.cz

V květinách od hlavy dolů

Ano, jde o druhého Richarda Quinna. Tentokrát si od něj herečka vypůjčila šaty, které sice svým střihem připomínají stan, ale je to ten nejstylovější stan široko daleko. A přesně tohle hvězdu Bridgertonových baví!

Foto: Profimedia.cz

Většina žen by se v těchto šatech utopila, Nicola Coughlan je ale umí prodatFoto: Profimedia.cz

V bílé krajce

O šaty, které si hvězda oblékla na večírek časopisu Vogue, se postaral designér z jejího rodného Irska. Návrhář Christopher Kane herečce zapůjčil šaty, které byly překvapivě jemné.

Foto: Profimedia.cz

Herečka v něžné krajceFoto: Profimedia.cz

Sako, nebo šaty?

Je to prodloužené sako, nebo jsou to krátké šaty? Ať zní definice tohoto kousku jakkoli, na svědomí ho má srbská návrhářka žijící v Londýně Roksanda Ilinčić. Nicola si ho oblékla na večírek značky Tiffany a nechala vykukovat prádlo Skims. Ano, to je to od Kim Kardashian.

Foto: Profimedia.cz

Hereččino motto zní – když už od vás okolí čeká určitý módní styl, změňte hoFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám