Mezinárodní diskuse Podívat se Ukrajině do očí!

Jako každý rok, tak i letos se Centrum experimentálního divadla v Brně (CED) snaží v rámci oslav 17. listopadu připomenout boj za svobodu a demokracii a upozornit při tom na aktuální dění ve společnosti.

Vzhledem k letošním událostem iniciuje tentokrát CED prostřednictvím Ambasády nezávislé běloruské kultury mezinárodní debatu, v jejímž rámci se ruští a běloruští intelektuálové pokusí najít odpověď na otázku, zda a kdy se budou moci podívat do očí svým sousedům Ukrajincům.

Debata se uskuteční v sobotu 19. listopadu od 18:00 ve Velkém sále Divadla Husa na provázku a je tlumočena do češtiny. Debatu moderují: Ondřej Soukup, redaktor Hospodářských novin, bývalý moskevský dopisovatel, a Petr Kalina, muzikolog a ukrajinista, odborný asistent na Ústavu hudební vědy a Ústavu slavistiky Masarykovy univerzity.

Pozvání přijali:

Lev Geršenzon (Rusko)

Andrej Chadanovič (Bělorusko)

Iryna Chalipová (Bělorusko)

Alina Koušyk (Bělorusko)

Alexandr Morozov (Rusko)

Anna Starobiněcká (Rusko)

Andrej Stryžak (Bělorusko)

Kontakt:

Amálie Bulandrová

Centrum experimentálního divadla, p.o.

e-mail: bulandrovaamalie@gmail.com

www.ced-brno.cz

Klíčová slova ČR-Ukrajina-Rusko-Bělorusko-kultura-boje-opozice-Centrum experimentálního divadla

Oblast
Jihomoravský (bn)

Kategorie
Kultura
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.