Konečně si můžeme zahrát, oddechla si Mrázová. Jak vzpomíná na zápas o bronz?

11. listopadu 2022, 13:03

Daniel Fekets

(VIERUMÄKI, od našeho zpravodaje) České hokejistky měly ve čtvrtek odehrát své druhé utkání na Turnaji pěti zemí, jenže z důvodu výpadku elektřiny byl duel s Německem zrušen. O nepříjemném čekání se rozpovídala útočnice Kateřina Mrázová, která zároveň popsala, proč se rozhodla odejít ze švédské ligy zpět do USA.

Úvodní buly zápasu s Němkami mělo padnout v 15:00, avšak zhruba padesát minut před zápasem přestala fungovat ve Vierumäki elektřina. Zápas se tedy o tři hodiny odložil, ale protože se problém nepodařilo vyřešit, tak následně muselo dojít k jeho zrušení.

„Byly jsme od začátku připravené na zápas, ale pak nám oznámili, že se nesvítí. Pauza tam samozřejmě byla, ale řekli nám, že do sedmi hodin dají vědět. Mezitím jsme si zašly na svačinu a čekaly jsme. Potom nám řekli, že zápas nebude, což samozřejmě mrzelo,“ povídá Mrázová.

„Na utkání jsme tak nějak připravené celý den. Jsme nastavené profesionálně, takže si myslím, že kdyby se hrálo o tři hodiny později, tak by to nebyl problém a připravily bychom se,“ doplňuje útočnice první formace.

„Jsme nastavené profesionálně, takže si myslím, že kdyby se hrálo o tři hodiny později, tak by to nebyl problém.“

V pátek ráno se už ale svěřenkyně Carly MacLeodové vrátily do rozsvícené haly. Pozitivní zjištěním zároveň bylo, že hrací plocha na kvalitě příliš neutrpěla. „Jsme rády, že si konečně můžeme zahrát, od toho tady jsme,“ usmívá se Mrázová.

Nyní se už Češky soustředí na zápas proti Švýcarkám, které na posledním MS v souboji o bronz porazily 4:2. Jak na památnou bitvu rodačka z Prahy vzpomíná?

„Byl to nepopsatelný moment. Ale samozřejmě, teď je nová sezona, nový zápas, takže do toho musíme jít od začátku. To, co bylo, bylo,“ říká.

V pátek a sobotu bude následovat náročný program. Podvečerní utkání se Švýcarskem ve Vierumäki a další den klání proti domácím Finkám ve zhruba hodinu vzdálené Tikkurile.

„Jsme zvyklé hrát zápasy takto za sebou. Švýcarky i Finky jsou dobré týmy. Je třeba se na to co nejlépe připravit a po zápase dobře zregenerovat. Každá to bereme zodpovědně.“

„Viděla jsem, že spousta holek ze švédské ligy odchází. Trochu mě to lákalo.“

Hokejistka s číslem 16 na dresu před letošní sezonou přestoupila ze švédského Brynäs do amerického Connecticutu, kam se vrátila po třech letech.

„Viděla jsem, že spousta holek ze švédské ligy odchází. Trochu mě to lákalo, protože nevím, jak dlouho ještě hokej hrát budu. Chtěla jsem si to vyzkoušet,“ hlásí.

„Myslím si, že americká liga je zase něco jiného. Hřiště je tam menší, takže hokej je rychlejší. Rozhodnutí bylo takové, nelituji toho, ale troufám si říct, že jednou se do Švédska ještě vrátím,“ uzavírá Mrázová.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz