La Veranda
Ačkoli restauraci La Veranda opustil po dvaceti letech šéfkuchař Radek David, neztrácí zde jídlo na kvalitě. Podnik si pro hosty připravil celé svatomartinské menu. O víkendu si tak budete moci pochutnat na husím foie gras, zauzeném husím prsu nebo na presované huse s kapustou, jablkem a bramborovým rösti.
Nový trend: svatomartinská kachna. Husy dramaticky zdražily, Češi chtějí levnější maso |
Zlonínský Dvůr
Ve Zlonínském Dvoře servírují svatomartinské menu od začátku týdne. Do neděle tak máte šanci ochutnat konfitované husí stehno, domácí houskové knedlíky, bramborové lokše a variaci zelí. Jako předkrm si můžete dát husí foie gras s praženými ořechy, pečenými jablky v koňaku a jako sladkou tečku mají v restauraci připravené bramborové lokše s mákem a švestkovými povidly.
Terasa U Prince
Restaurace, která se pyšní jedním z nejhezčích výhledů v Praze, nabízí v rámci svatomartinských oslav tradiční husí kaldoun se špekovými nočky a jako hlavní chod konfitované husí stehno s červeným zelím a bramborovo-slaninovou rolkou.
Babiččina zahrada
Pokud se o víkendu chystáte do Průhonického parku, můžete se zastavit v „domácí“ restauraci Babiččina zahrada. Letos zde kuchaři v rámci svatomartinských oslav připravili rovnou čtyřchodové menu. Ochutnat můžete paštiku z husích jater a foie gras, kterou doplňuje pošírovaná hruška ve svařeném červeném víně, gel z červeného vína a domácí vlašské ořechy nebo se zahřejte husím kaldounem s játrovými knedlíčky. Husu zde připravili tradičně – s červeným zelím po vinařsku, s pečeným jablkem a bramborovými lokšemi.
Hliněná bašta
Husí hody si užijete i v restauraci Hliněná bašta, kde ke speciálnímu menu dostanete také svatomartinské víno. Pokud se na jídlo chystáte vyrazit s rodinou, můžete si dát husu celou. Dostanete k ní několik druhů zelí, bramborové knedlíky i bramborové lokše.
Red Pif
Nový Red Pif najdete na pražském Andělu, otvřeno má od léta, a pokud máte rádi českou a francouzskou kuchyni, za návštěvu stojí. Na víkend si podnik připravit speciální svatomartinské menu, ale dát si můžete i kachní jelito pečené na hruškách. Chybět nebude kaldoun, husí stehno na kmíně a jako zákusek si šéfkuchař David Kalina připravil domácí kynutý koláč s povidly.