Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Evan Peters zůstal v roli kanibala Jeffreyho Dahmera téměř rok: Na rukou nosil olověná závaží

Evan Peters ve své nejtěžší roli Jeffreyho Dahmera.
Zdroj: Se souhlasem Netflixu
+ Dalších 6 fotografií
ŽIVOTNÍ ROLE

Herce Evana Peterse (35) nyní můžeme mít čerstvě zafixovaného v postavě Jeffreyho Dahmera ze seriálu Monstrum, mapujícího život tohoto šíleného sériového vraha. Tvůrce Ryan Murphy obdivoval, že v roli zůstával po celou dobu natáčení. Aby získal specifickou Dahmerovu chůzi a pohyby, nosil podle magazínu Variety olověná závaží na rukou a speciální boty.

Evan Peters nad nabídkou váhal

Přestože Evan Peters a Ryan Murphy (56) mají za sebou již dlouholetou spolupráci především ze seriálu American Horror Story, herec prý měl z role sériového vraha Jeffreyho Dahmera strach.

"Opravdu jsem se rozmýšlel, jestli do toho jít, nebo ne. Věděl jsem, že to bude neuvěřitelně temné a bude to velká výzva," řekl Peters pro Variety.

Podle Murphyho zůstal Peters v roli Dahmera téměř rok, tedy čtyři měsíce příprav a šest měsíců natáčení, kdy nosil olověná závaží na rukou a zvedáky pat v botách, aby napodobil Dahmerovu fyzičku.

Herec studoval chování a výrazy Dahmera z nejrůznějších rozhovorů, které s ním vyšly a kde jsou patrné všechny jeho specifické rysy i pohyby. "Má velmi rovná záda. Při chůzi nehýbe rukama, takže jsem si na ruce navlékl závaží, abych zjistil, jaký je to pocit. Nosil jsem boty postavy s neviditelnými vnitřními podpatky, jeho džíny, jeho brýle, v ruce jsem měl neustále cigaretu," vysvětlil Evans.

Dialekt Jeffreyho Dahmera studoval denně z nahrávek

"Chtěl jsem, aby všechny tyhle věci byly při natáčení mojí druhou přirozeností, takže jsem se díval na spoustu záběrů a také jsem pracoval s trenérem dialektu, abych si osvojil jeho hlas. Způsob, jakým mluvil, byl velmi výrazný a měl dialekt. Každý den jsem poslouchal téměř hodinovou nahrávku sestavenou z jeho rozhovorů v naději, že se naučím jeho vzorce mluvy. Opravdu jsem se snažil vžít do jeho myšlení a pochopit ho. Snažil jsem se v nahrávkách najít chvíle, kdy se přísně neovládal, jeho soukromé momenty, abyste mohli i vy nahlédnout, jak vypadal před těmito rozhovory a pobytem ve vězení. Bylo to vyčerpávající."

Na seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera se můžete podívat na Netflixu. Zároveň vznikla i dokumentární minisérie Rozhovory se zabijákem: Jeffrey Dahmer.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy