Bundesliga - souhrn 15. kola: Freiburg do konce roku druhý

11.11.2022, 22:26, aktualizováno 13.11.2022, 19:19
Komentáře a souhrny
Vincenzo Grifo (© AFP)
Leverkusen potvrdil zlepšující se formu i proti Stuttgartu a třetí po sobě jdoucí výhrou se posunul do středu tabulky. Lipsko se po vítězství v Brémách posunulo dočasně na druhou příčku, nicméně v neděli ho po přesvědčivé výhře nad Unionem přece předskočil Freiburg. Bochum si z Augsburgu veze první venkovní triumf, Gladbach v páteční předehrávce přestřílel Dortmund. Sobotní program zakončil Bayern očekávanou výhrou nad Schalke...

SC Freiburg - Union Berlín 4:1

13.11.2022 17:30

Góly: 4. Vincenzo Grifo (pen.), 6. Vincenzo Grifo, 20. Vincenzo Grifo (pen.), 45+1. Michael Gregoritsch - 85. Sven Michel (pen.)

Union se ještě před několika týdny vyhříval poměrně dlouho na čele Bundesligy, ovšem nyní nedokázal zvítězit potřetí za sebou a po jasné porážce v závěrečném utkání tohoto roku na půdě konkurenčního Freiburgu klesl dokonce až na páté místo se sedmadvaceti body. Naopak sebevědomě hrající domácí tým odčinil minulou porážku s Lipskem (1:3) a přezimuje na fantastické druhé pozici se třiceti body, za vedoucím Bayernem zaostává o body čtyři.

Tomuto nedělnímu duelu 15. kola nechybělo prakticky nic - k vidění bylo hned pět branek, čtyři pokutové kopy a také jedná červená karta pro hostující výběr už po necelých dvaceti odehraných minutách, která výrazně ovlivnila průběh. Svěřenci trenéra Christiana Streicha vsítili všechny čtyři branky během úvodního dějství, navíc během pouhých šestnácti minut zaznamenal hattrick famózní Vincenzo Grifo.

Devětadvacetiletý italský záložník otevřel gólový účet po necelých čtyřech odehraných minutách, když po zpětném centru Güntera zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou kapitán Trimmel a rozhodčí Aytekin po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. Grifo nabídnutou šancí nepohrdl a bezmocného brankáře Grilla poslal na opačnou stranu. Neuběhly ani další dvě minuty a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový.

Grifo po rychlém brejku dva na dva obdržel finální přihrávku před hranici brankového území od Michaela Gregoritsche a z první nekompromisně zavěsil k bližší konstrukci. O tři minuty později mohl berlínský klub snížit. Ginter totiž v pokutovém území nešetrně nakopl Beckera a Aytekin tentokráte neváhal s nařízením penalty ani vteřinu. Jenomže ve vypjaté chvíli selhal Robin Knoche a svým krouceným přízemním pokusem pouze orazítkoval levou tyč.

O osudu tohoto duelu bylo definitivně rozhodnuto ve 20. minutě. Diogo Leite ve vyložené brankové možnosti soupeře přistrčil unikajícího Doana a výsledkem byla přímá červená karta i další pokutový kop tohoto střetnutí. Odvahu znovu sebral Grifo a i tentokráte udržel nervy na uzdě, protože nechytatelnou ranou do levé šibenice bleskově zkompletoval hattrick - 3:0.

Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo a Freiburg se nikam netlačil, i přesto přidal čtvrtý zásah v nastavení úvodního dějství. Po skvělé práci Doana a jeho závěrečné kolmici stanul před Grillem zcela osamocený Gregoritsch a svůj ukázkový lob poslal doprostřed branky.

Hosté se dočkali alespoň čestného úspěchu v 84. minutě. Po nedovoleném zákroku Keitela na Doekhiho byl nařízen čtvrtý pokutový kop zápasu a Union již napodruhé uspěl, jelikož střídající Sven Michel s přehledem zamířil do pravého spodního růžku.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 1:1

13.11.2022 15:30

Góly: 40. Jonathan Burkardt - 67. Randal Kolo Muani

Frankfurt na půdě Mohuče nedokázal získat potřebné vítězství, které bylo nutné k posunu na druhé místo tabulky, a soutěžní období roku 2022 zakončil remízou. Domácí sice ztratili své těsné vedení, které jim zařídil Jonathan Burkardt, poněvadž ve druhé půli se na listinu střelců uvedl Randal Kolo Muani, ale nakonec můžou být alespoň rádi, že přerušili šňůru tří porážek.

Do první vážnější příležitosti se propracovali Die Nullfünfer, v šestnáctce se ve velmi slušné pozici objevil Burkardt, ovšem na poslední chvíli se do jeho zakončení vložil skluzující Tuta, který srazil míč do zámezí. Ve 32. minutě se naopak podařilo zvlnit síť Kolovi Muanimu, ale předtím se jeho spoluhráč Ebimbe nacházel v ofsajdu, a tak jeho trefa nemohla být uznána. A tak se až ve 40. minutě poprvé změnilo skóre. Brankář Trapp se famózně vyznamenal nejprve proti hlavičce Burkardta, bravurně likvidoval i dělovku Onisiwa, avšak na třetí dorážku poté, co Onisiwo balón hlavou přistrčil k Burkardtovi, již fakticky reagovat opravdu nijak nemohl.

Bylo evidentní, že ve druhém poločase se Mohuč bude soustředit na hájení jednobrankového náskoku, a směrem dopředu už tolik výpadů rozhodně nepodnikala. Eintracht nakonec přece našel cestičku za jedním vstřeleným gólem, a postaral se o něj v 67. minutě Kolo Muani, jenž zužitkoval umného přiťuknutí od Götzeho, po němž se řítil vlastně sám na gólmana Zentnera.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayern Mnichov 0:2

12.11.2022 18:30

Góly: 38. Serge Gnabry, 85. Eric Choupo-Moting

Dalo se čekat, že mnichovský gigant neodejde z tohoto duelu s prázdnou. Při současné konstelaci se jednalo o střetnutí lídra s posledním. A die Königsblauen čekají na bodový zisk ze vzájemného klání už více než pět roků. Od té doby se spíše soustředí, aby neodešli s debaklem, tak jako v roce 2020.

Od úvodního hvizdu se ve Veltins Areně hrálo aktivně. Pod první příležitost se podepsal Serge Gnabry už v 7. minutě, nicméně na tohle zakončení by nejraději zapomněl. Podobně si vedl o 120 sekund později kolega Kingsley Coman. Ve 24 minutě převzal na levém křídle míč Marius Bülter. Rozkmital svoje rychlé nohy, jenže se dostal už dost z úhlu, takže nechal vyniknout Manuela Neuera, který se do brány bavorského velkoklubu vrátil teprve před týdnem.

Ve 27. minutě vypadala velmi nadějně spolupráce Comana s Gnabrym. Na první změnu skóre si ale musely vyprodané tribuny ještě počkat. Nedočkali se ani ve 33. minutě, kdy po rohu hlavičkoval Eric Maxim Choupo-Moting a Alexander Schwolow vyrážel do své pravé tyče. Až za pět minutek rozehráli hosté akci, v jejímž závěru nepřesnou patičkou pobídnul Jamal Musiala kolegu Gnabryho, který si balon stejně našel a ze čtrnácti metrů jej po zemi svým osmým gólem v sezoně dopravil do sítě - 0:1.

Do poločasového hvizdu se osmělil sám asistent u jediné dosavadní trefy. Další změna skóre přišla na pořad večera až po změně stran. Nikoli po pokusu Leroye Saného, neboť ten cílil vedle. Zato Eric Maxim Choupo-Moting v 52. minutě s přehledem zakončil rychlý protiútok, jelikož po dalším Musialově přiťuknutí ze sedmi metrů těžko mohl minout. A to klidně mohl ještě přenechat číhajícímu Sanému - 0:2.

V 64. minutě se osmělil Joshua Kimmich. Krátce poté došlo ze strany Nagelsmannovy skvadry na další pohlednou akci, která přinesla gól v podání Jamala Musialy. Rozhodčí Felix Zwayer však tento zásah nemohl pro ofsajd uznat. Vzápětí se zaskvěl Schwolow proti Gnabrymu. Čtvrt hodiny před koncem pálil mimo Kimmich.

Jamal Musiala bude jedním ze sedmi Němců v dresu Bayernu, kteří vyrazí do Kataru. V 77. minutě partie se Schalke mohl přidat pojistku, kdyby překonal brankáře. Za jeho záda kulatý předmět ve zbývající fázi nedopravili ani Gnabry, ani střídající Ryan Gravenberch. Obhájce titulu tedy připisuje na konto jubilejní desátou výhru, kdežto ligový nováček z Gelsenkirchenu má na kontě stejný počet porážek.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 2:0

12.11.2022 15:30

Góly: 30. Moussa Diaby, 82. Jonathan Tah

Příznivci a příznivkyně klubu z BayAreny věří, že podzimní krize byla zažehnána. Trenér Xabi Alonso totiž před reprezentační pauzou oslavil třetí výhru v řadě, která znamená čtyřbodový náskok nad sestupovými vodami, tohoto času obývanými i celkem z Mercedes-Benz-Areny.

V základní sestavě domácího výběru chyběli oba čeští reprezentanti. Patrick Schick se, na rozdíl od Adama Hložka, neocitnul ještě ani na lavičce. Tohle klání si však stejně nenechal ujít, a tak už ve 4. minutě sledoval, kterak se Chris Führich snaží tak trochu napodobit jeho trefu proti Skotsku z loňského EURO 2020.

Nepodařilo se, a tak mohl otevřít skóre Amine Adli, kdyby jej ovšem nezaskočila skutečnost, že se Frimpongův centr z pravé strany odrazil poněkud jinak, než předpokládal. Na další pokus se čekalo až do 27. minuty. Postaral se o něj Moussa Diaby a Florian Müller musel vyrážet do bezpečí. Po rohovém kopu pálil z otočky nepřesně Adli.

Dočkal se tedy až Diaby, a to krátce předtím, než skončila úvodní půl hodina. Průnik francouzského forvadra přes dva skluzující protihráče byl působivý. Jeho následná střela z hranice vápna se odrazila od Waldemara Antona do protipohybu brankáře, takže na tribunách leverkusenského stánku zavládlo většinové nadšení - 1:0.

Ve 42. minutě Atakan Karazor fauloval Jeremieho Frimponga a domácí dostali šanci zahrávat přímý kop z velmi výhodné pozice. K balonu si stoupnul Kerem Demirbay a rozvlnil pouze boční síť. Po hodině hry posunul čerstvý Hložek na Diabyho, jehož centr před bránu trefil Frimpong v letu pravačkou tak, že se míč odrazil od země do břevna.

Spolupráce obou borců se opakovala i v 77. minutě. Holandský obránce sice skóroval, ale nepohlídal si při svém náběhu ofsajdovou hranu, tudíž sudí Badstübner nemohl tento zásah uznat. Střela Adama Hložka pak byla zblokována, a tak se o konečný výsledek postaral Jonathan Tah, když v 82. minutě po rohovém kopu zblízka zakončil, jelikož na něj hlavou prodloužil kulatý předmět Exequiel Palacios - 2:0.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1:2

12.11.2022 15:30

Góly: 42. Christoph Baumgartner - 45+4. Ozan Muhammed Kabak (vl.), 56. Ridle Baku

Kvůli ní zůstane TSG v dolní polovině tabulky. Naopak Vlci nebudou úplně spokojení s tím, že sezona bude zrovna v této fázi přerušena, protože svou bundesligovou sérii neporazitelnosti protáhli už na osm zápasů.

Přitom už ve 4. minutě musel Koen Casteels likvidovat nekompromisní hlavičku Christopha Baumgartlingera. Hostující jednička se zapotila i po čtvrt hodině hry, kdy z přímého kopu nebezpečně zahrozil Robert Skov. Ani Angelo Stiller nechtěl zůstat pozadu a jeho navštívenka se opět stala kořistí muže v rukavicích.

Ten předvedl ve 23. minutě skutečnou parádu, když skočil po hlavičce, kterou jeho směrem vyslal Georginio Rutter a zastavil ji vskutku na poslední chvíli. Teprve potom se osmělili hosté. Konkrétně to byl Mattias Svanberg, jenž už deset minut předtím střídal zraněného Omara Marmoushe. Švédský záložník pálil dobře, nicméně ve finále přeci jenom pár čísel chybělo.

Ve 42. minutě centroval na malé vápno Angeliño. Baumgartner předvedl vynikající výskok a za jeho hlavičkou se stačil gólman pouze ohlédnout - 1:0. Breitenreiterova družina si ovšem vedení do šatny neodnesla. V poslední nastavené minutě úvodního dějství totiž Sebastiaan Bornauw použil k zakončení stejnou část těla, jako předtím jeho rakouský protihráč. Oliver Baumann sice míč vyrazil, avšak pouze do vracejícího se Ozana Kabaka, který nechtít rozvlnil síť vlastní svatyně - 1:1.

Dvacetiletý turecký smolař mohl svoje zaváhání odčinit nedlouho po startu druhé půle. Bohužel prostor mezi třemi tyčemi netrefil. To samé se přihodilo Kevinu Akpogumovi při následném přímém kopu. Takže řada byla na Ridle Bakuovi, jenž si stáhnul ze vzduchu pobídku od Felixe Nmechy tak elegantně, že se zároveň vyhnul obránci a po zemi neomylně zakončil - 1:2.

Hned potom těsně minul Rutter a při Skovově příležitosti zachránil Wolfsburg od pohromy Bornauw. V závěru zápasu se ještě pokoušeli s nepříznivým stavem zatočit Kabak a Baumgartner, leč v 15. kole tohoto ročníku německé nejvyšší soutěže holt nebylo týmu Pavla Kadeřábka, který přišel na trávník ve dvaaosmdesáté minutě, přáno.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Bochum 0:1

12.11.2022 15:30

Góly: 58. Christopher Antwi-Adjei

Třebaže Thomas Reis pro klub dýchal, příchod jeho jmenovce Letsche se začíná vyplácet, ačkoli ani po čtvrtém vítězství die Unabsteigbaren neopustí sestupovou pozici. Na ně má i FCA velmi těsný náskok, který mohl být minimálně o bodík větší, kdyby Mërgim Berisha nezahodil penaltu.

Ve 13. minutě o sobě dal poprvé vědět Christopher Antwi-Adjei. Osmadvacetiletý fotbalista, který má velkou šanci, že bude reprezentovat Ghanu na nadcházejícím mistrovství světa, vyprodukoval velmi nepříjemnou střelu, kterou s vypětím všech sil vykryl Rafal Gikiewicz. A hned poté orazítkoval tyč brány, kterou hájil právě rodák z polského Olštýna.

Velká škoda pro Bochum. Tím spíše, že si Antwi-Adjei ve 24. minutě při svém úprku nechtěně ukopnul balon v ten nejméně vhodný okamžik. Do konce úvodního dějství zahrozil pouze Simon Zoller, jehož pokus se mezi tři tyče nevešel. Domácí toho směrem dopředu mnoho nepředvedli, nicméně stále měli před sebou jeden celý poločas.

Avšak i v něm tahali za kratší konec. Zoller při své další šanci ještě neproměnil. Při té další se už konečně radoval Christopher Antwi-Adjei. Není pochyb, že svůj volej přímo takhle nezamýšlel, podstatné je, že brankáři propadnul mezi nohama - 0:1. Hned po rozehrávce dostali die Függerstädter výhodu pokutového kopu.

Mërgim Berisha, host z tureckého Fenerbahçe Istanbul, při exekuci zcela minul zařízení. Napravit spoluhráčovo zaváhání se pokusil Florian Neiderlechner a Manuel Riemann musel zasahovat. Antwi-Adjei pak ošálil ofsajdovou past, nikoli muže v rukavicích, jenž svůj tým podržel. Ve finále to nebylo nic platné, protože nikdo z fotbalistů hájících stejný dres se holt při druhé listopadové sobotě roku 2022 nesetkal s přesností.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FC Köln 2:0

12.11.2022 15:30

Góly: 9. Wilfried Kanga, 54. Marco Richter

Klub z hlavního města Německa znovu neprožívá nejlepší sezonu. Proti Kozlům se mu navíc v posledních letech příliš nedařilo. Z výhry se ale raduje poprvé od září 2019. Těsně před mistrovstvím světa má na kontě čtrnáct bodů, tedy o pouhé tři méně, než soupeř z města nad řekou Rýn.

Olympijský stadion v Berlíně viděl první trefu už v 9. minutě. Marvin Plattenhardt centroval z pravé strany do šestnáctky, kde si balon ukázkově našel reprezentant Pobřeží slonoviny Wilfried Kanga a jeho rybička přinesla Staré dámě vedení - 1:0. Dodi Lukebakio chtěl záhy přidat pojistku, jenže neuspěl.

Na opačném pólu přihrál Linton Maina před bránu zcela neobsazenému Sargisovi Adamyanovi, od kterého se míč odrazil tak, že dopadnul na horní stranu břevna. Velká škoda pro hosty. Tím spíše, že ve 25. minutě Maina, letní posila z Hannoveru, minula zařízené o pouhé centimetry. Po druhém zářezu v utkání zatoužil Kanga, leč cílil akorát do boční sítě.

V závěru úvodní půle nejprve Lukebakio patičkou posunul na Ivana Šunjiće, jehož vychytal Marvin Schwäbe. Poté chyboval jeho protějšek Oliver Christensen a Sandro Schwarz si na lavičce oddechnul, že Adamjanův gól padnul z ofsajdu. V 51 minutě to zkusil z přímého kopu Florian Kainz. Ke škodě svého týmu mířil gólmanovi do náruče.

Kdežto Marco Richter se za 180 sekund radoval. Lukebakio přihrával z levé strany před bránu. Schwäbe balon nohou vyrazil jenom ke zmíněnému protihráči se třiadvacítkou na dresu, jenž následně pálil pravačkou pod břevno zcela nekompromisním způsobem - 2:0. V 80. minutě mohl protivníka definitivně dorazit Marc-Oliver Kempf, ovšem strážce kolínské svatyně se přelstít nenechal.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - RB Lipsko 1:2

12.11.2022 15:30

Góly: 56. Christian Groß - 13. André Silva, 71. Xaver Schlager

Marco Rose může být před pauzou spokojený, jelikož jeho svěřenci vyhráli čtyřikrát v řadě. Na Weserstadionu to pro něj nebyl snadný duel a o to je tato výhra cennější. Werder po výprasku od Bayernu nestačil ani na dalšího favorita, nicméně setrvá ve středu tabulky s malou ztrátou na pohárové příčky.

Po počáteční oťukávané udeřili hosté hned ve 13. minutě. Emil Forsberg přiběhnul s balonem od středového kruhu až před velké vápno, kde pusunul na Andrého Silvu, jenž byl na levé straně zcela osamocený. Podle jeho pohybu se přízemní zakončení na vzdálenější tyč dalo čekat, přesto na něj Jiří Pavlenka nedosáhnul - 0:1.

Ve 22. minutě přiletěl do pokutového území "Rudých býků" centr, který hlavou dostal přímo před bránu Amos Pieper. Niclas Füllkrug neměl ideálně srovnaný krok, a tak z bezprostřední blízkosti Janise Blaswiche nepřekonal. Poté zlobil domácí defenzivu svou rychlostí Christopher Nkunku. Aktuální král tabulky kanonýrů svou třináctou trefu v tomto klání nepřidal.

Zato nedlouho před poločasovým odchodem do šaten pořádně vyprášil Blaswichovy rukavice Leonardo Bittencourt. Po změně stran Henrichs pobídnul Nkunka, který musel v pokutovém území jednat rychle, a tudíž nepřesně. Díky této nevyužité příležitosti skvadra Oleho Wernera mohla za sedm minutek vyrovnat.

Christian Groß to zkusil z rohu vápna. A dobře udělal, neboť z toho i díky jemné teči Williho Orbana byla krásná střela k pravé tyči - 1:1. Nerozhodný stav platil na ukazateli skóre necelou čtvrthodinu. V 71. minutě totiž Silva přiklepnul míč Xaveru Schlagerovi, který se Pieperem nenechal odstavit od míče a jeho přízemní zakončení skončilo v síti - 1:2.

Další pokus patřil Füllkrugovi, jehož hlavičku lapil dvacet čísel před čárou muž v rukavicích. Podobná situace se opakovala také v minutě devadesáté. Finální desetiminutovka byla přitom rozkouskovaná celkově pěti střídáními, takže Zelenobílí si čekání na bodový zisk proti Lipsku prodlouží. Nedosáhli na něj už v šestém utkání v řadě.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 4:2

11.11.2022 20:30

Góly: 4. Jonas Hofmann, 26. Ramy Bensebaini, 30. Marcus Thuram, 46. Manu Koné - 19. Julian Brandt, 40. Nico Schlotterbeck

Hříbata měla soupeři, co oplácet, jelikož v únoru odjela z jeho stadionu s výpraskem 0:6. Současná situace v tabulce spíše nasvědčovala tomu, že by se podobný výsledek mohl opakovat. Jenže domácí potvrdili, že se jim začíná v Borussia-Parku dařit. O své šesté výhře rozhodli ještě během divokého úvodního poločasu. Na BVB, které přečká bundesligovou pauzu vyplněnou mistrovstvím světa na šesté příčce, ztrácí výběr Daniela Farkeho pouhé tři bodíky.

Už ve 3. minutě střílel nepřesně Youssoufa Moukoko. Naopak hned při protiakci skóroval Jonas Hofmann, čímž na minutu přesně navázal na svou trefu proti Stuttgartu. Lars Stindl poslal svému třicetiletému spoluhráči míč do vápna a následné přízemní zakončení k levé tyči nezachytil nikdo ze dvou obránců, ani Gregor Kobel - 1:0.

Po čtvrt hodině hry se o odpověď pokusil Julian Brandt a rozhodně platí, že ve své kariéře předvedl už řadu lepších pokusů. Naopak navýšit vedení chtěl Kouadio Koné. Dortmundská jednička byla proti. A tak přišla na pořad večera minuta devatenáctá, v níž Brandt napravil svůj předchozí nezdar, protože si zaběhnul za obranu na Bellinghamův centr, pravým stehnem si míč zpracoval a levačkou jej z voleje ze vzdálenosti sedmi metrů poslal do sítě - 1:1.

Další příležitost patřila Gladbachu. Hofmann se sice elegantně vyhnul Matsi Hummelsovi, který až upadnul, nicméně při přihrávce před bránu uklouznul, takže postrádala větší přesnost. Marcus Thuram proto zkoušel stylovou patičku, která se stala kořistí vyběhnuvšího brankáře. Ve 26. minutě zmíněný mistr světa z roku 2014 fauloval svého v tomto odstavci rovněž jmenovaného francouzského protihráče a Favreho skvadra zahrávala přímý kop z dobré pozice.

Hofmann se rozhodnul nikoli pro střelu, nýbrž pro centr. A dobře udělal, jelikož jej z hranice malého čtverce uklízel na místo určení hlavou Ramy Bensebaini - 2:1. Za 180 sekund bylo na tribunách zase veselo. Marcus Thuram běžel po další Stindlově pobídce od středového kruhu sám na hostující svatyni. Jednoduchým naznačením zmátl Kobela, načež v klidu cílil do odkryté klece - 3:1.

Potom byl hned dvakrát vidět Giovanni Reyna. Nejpre ztroskotal na Janu Olschowskym, zatímco při dorážce o chvíli později pomohl obvyklému náhradníkovi za Yanna Sommera včasným skluzem Ramy Bensebaini. Před týdnem se mladíček Moukoko dvakrát prosadil proti Bochumi, ovšem tentokrát mu nebylo přáno ani v sedmatřicáté minutě, ani později.

Po dobře mířeném přímém kopu vyrážel domácí gólman na roh. Po něm hlavičkoval Niklas Süle. Příští týden jednadvacetiletý rodák z města Neuss stačil jenom vyrazit k číhajícímu Nicovi Schlotterbeckovi, jenž z bezprostřední blízkosti snížil - 3:2. Úvodní dějství přineslo mimořádně atraktivní podívanou a první akce po změně stran naznačovala, že v tom druhém tomu nebude jinak.

Jonas Hofmann nebyl atakován, a tak počkal na kolegu Koného, jehož skrytá přízemní střela zapadla přesně k levé tyči - 4:2. Zřejmě definitivní razítko mohl přidat Thuram, kdyby ovšem neminul. Syn slavného otce se připomněl i v 58. minutě, kdy si vylámal zuby na pozorné dortmundské jedničce. Nepříznivý stav chtěl korigovat střídající Anthony Modeste, jehož patička se stala kořistí muže v rukavicích.

Záhy Thuram obral o míč Hummelse a ve finále předložil Hofmannovi, který měl před sebou už jenom odkrytou svatyni. Videorozhodčí však viděl faul na hostujícího obránce, a tak ten hlavní, totiž Sven Jablonski, nemohl tento zásah uznat. Forvard s desítkou na dresu neproměnil ani svůj další únik, zatímco na opačném pólu byl až příliš přesný Modeste. Po závěrečném hvizdu se tedy v Mönchengladbachu právem slavilo.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
15
10
4
1
49 : 13
34
2
SC Freiburg
15
9
3
3
25 : 17
30
3
RB Lipsko
15
8
4
3
30 : 21
28
4
Eintracht Frankfurt
15
8
3
4
32 : 24
27
5
Union Berlín
15
8
3
4
24 : 20
27
6
Borussia Dortmund
15
8
1
6
25 : 21
25
7
VfL Wolfsburg
15
6
5
4
24 : 20
23
8
Borussia Mönchengladbach
15
6
4
5
28 : 24
22
9
Werder Brémy
15
6
3
6
25 : 27
21
10
1. FSV Mainz 05
15
5
4
6
19 : 24
19
11
TSG Hoffenheim
15
5
3
7
22 : 22
18
12
Bayer Leverkusen
15
5
3
7
25 : 26
18
13
1. FC Köln
15
4
5
6
21 : 29
17
14
FC Augsburg
15
4
3
8
18 : 26
15
15
Hertha BSC
15
3
5
7
19 : 22
14
16
VfB Stuttgart
15
3
5
7
18 : 27
14
17
VfL Bochum
15
4
1
10
14 : 36
13
18
Schalke 04
15
2
3
10
13 : 32
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Jsem stále spíše skeptický, ale na jaře by měly stačit klasické tři body za výhru nad Bayernem plus pár uhaluzených remíz s týmy bez formy k záchraně. Ten tým je děsivě labilní.

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund

Reagovat
Ranoth

Som vedel, ze ten experiment zo slabym Terzicom nevide. Malen a Adeyemi totalne zle nakupy... Alebo ich proste len ten noob na lavicke nedokaze spravne vyuzit

Reagovat
vladino10

Vystriedalo sa tam milión trénerov. Kto z nich bol lepší?

Reagovat
andrew96

Favre byl nejlepší. Byla chyba jej odvolat.

Terzic byl největším rizikem.

Reagovat
Gazdo

Nahodou si myslim ze Adeyemi by kludne zprava mohol byt velmi vydareny nakup ale proste to nevie zatial nikto vyuzit a hrat s tym timom hura futbal lebo to je to na co aktualne jedine ten tim ma. Vsetko vsadit na to spravit co najvacsi chaos na ihrisku a valit sa na branu supera lebo na skusenosti a taktiku to bohuzial neuhraju

Reagovat
Kucka

Terzić ven, to je hřích hrát s letošním kádrem takovou bídu. Takto se Reus toho titulu nedočká.

Reagovat
vladino10

Čo s mullerom? Musiala nemôže sedieť

Reagovat
Müllered

Zápasů bude dost. Doufám, že se také vyzkouší na CM jako alternativa za Kimmicha, to by mu mohlo sedět v dalších letech, když bude přicházet o rychlost.

Reagovat
Bastaron

Nic, dřevák už zůstane jenom na lávce snad, takhle je ten tým dokonalý.

Reagovat
Jardman

Reagovat
db18

Reagovat
Bastaron

Však klídek, může chodit na 30 min z lavičky, nebo hrát občas proti slabkám.

Reagovat
bayern987

ty si idiot...

Reagovat
Bayern +

Reagovat
godwood

Reagovat
Rudnevs

Schalke za to ze to nebol vyprask

Reagovat
F.o.X.i.K

Reagovat
Basty

3 penalty za 22 minut na hřišti Freiburgu ? Zase červená a penalta za jeden faul dvojí trest mě nepřestane srát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele