InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lom se stal podzimním mistrem! V jihočeském derby sestřelil fotbalisty Krumlova rekordním vítězstvím ročníku

Fotbalisté Lomu porazili Český Krumlov 7:0. , Autor: Josef Janda

Fotbalisté Lomu porazili Český Krumlov 7:0.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Divizní fotbalisté Lomu hráli v posledním podzimním kole v sobotu 12. listopadu o titul podzimního mistra a zápas s Českým Krumlovem byl i soubojem na čele tabulky. Očekávaná bitva se však překlopila v exhibici domácích, kteří rozstříleli nováčka soutěže sedmi góly. Po brankách Taubera a Musiola vedl Lom v poločase o dva góly, pořádný brankostroj rozehrál ovšem domácí celek po přestávce. Tauber přidal záhy svůj druhý gól a v 55. minutě mohl oslavit hattrick. Domácí totiž kopali penaltu, ke které se však dvougólový střelec nepostavil. Lom pokračoval v koncertu i nadále, druhý gól v zápase vsítil i nejlepší divizní střelec Zbyněk Musiol a dvacet minut před koncem přidal Lukáš Pfeifer šestý zásah. Dva zápasy v sezoně skončily šestigólovým rozdílem, a tak měli domácí borci dvacet minut na nový rekordní zápis. Lomští se nakonec dočkali v 84. minutě, kdy náhradník Michal Rabiňák napálil balon pod břevno – 7:0.

 

Lom nasbíral za 15 podzimních kol 29 bodů a ovládl první polovinu sezony. Stejně bodů získaly i druhé Katovice, vůči Lomu však mají horší jak skóre, tak vzájemný zápas. Úspěšný podzim jihočeských klubů potvrdila ještě třetí Soběslav, která dnes doma porazila Mariánské Lázně.

TJ Sokol Lom – FK Slavoj Český Krumlov 7:0 (2:0), branky: 21. a 53. Tauber, 40. a 60. Musiol, 55. (z pen.) Slavík, 70. Pfeifer, 84. Rabiňák, rozhodčí Schveinert – Koranda, Mičan, ŽK (2-4): 13. Slavík, 62. Škarda – 17. Svoboda, 50. Matuška, 67. Kuna, 87. Parachněnko, 150 diváků.

Lom: Matoušek – Škarda, Rydval, Vávra (34. Grobár), Slavík, Skopec, M. Novák (61. Kubovský), Šimák (71. Rabiňák), Pfeifer, Tauber, Musiol (71. Coufal).

Český Krumlov: Beránek – Vaněk (46. Rosůlek), Svoboda, Kuna, Strapek (46. Parachněnko), Kabele, V. Novák, Trmal, Kolář, Vávra, Matuška.

Ve středečním Týdeníku Táborsko si přečtete k utkání Lomu s Českým Krumlovem další podrobnosti.

Trenér Lomu Lukáš Zeman zhodnotí průběh zápasu a zmíní pokyny pro druhý poločas. Dále prozradí, proč nešel dvougólový Tomáš Tauber v 55. minutě na penaltu.

Dvougólový střelec Tomáš Tauber přiblíží vítězný gól z první půle, zhodnotí průběh utkání i výsledek celého podzimu.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace